La Trovanti Postat August 2, 2016 Partajează Postat August 2, 2016 Si cu softul pentru 5 axe cum te descurci ? Link spre comentariu
florianmro Postat August 2, 2016 Autor Partajează Postat August 2, 2016 Si cu softul pentru 5 axe cum te descurci ?Nu fac partea de soft , desi mu-as dori sa cunosc mai in detaliu . Soft-ul e gata facut de producătorul de cam doar trebuie adaptat la tipul constructiv de masina ( calibrare axe , calibrare freze etc intr-un cuvant postprocesare . Mecanica o tot intorc pe toate fetele .Am in studiu tot 4 axe, o varianta imbunatatita apoi o sa vreau sa incerc o constructie de 5 axe insa implica o executie a componentelor cu foarte mare precizie (0.01 mm ) si am nevooe de 2 componente (harmonic drive ) care sunt foarte scumpe . Momentan bugetul s-a dus intr-un cnc mai mare . Link spre comentariu
dany_cta Postat August 2, 2016 Partajează Postat August 2, 2016 Frumoase lucrari dentare, impresionant. Eu sunt unul dintre aia care ar citi cu placere despre toate etapele tehinice ale unei astfel de lucrari incluzand cum se face miezul dintelui, cum se imbraca in portelan. Am incercat de curiozitate sa gasesc detalii in domeniul respectiv dar nu am reusit sa gasesc nimic concentrat, doar articole si reclame, nimic tehnic care sa explice procedura. Link spre comentariu
La Trovanti Postat August 2, 2016 Partajează Postat August 2, 2016 Nu cred ca poti gasi soft free pentru 4 sau 5 axe. Daca ai idee de programare se poate face in excel. Nu am avut nevoie si nu am facut. Dar e posibil. Link spre comentariu
florianmro Postat August 2, 2016 Autor Partajează Postat August 2, 2016 Soft-urile astea se vand pe bani grei (de ordinul miilor de euro )Aici un exemplu de modelare cad si frezare cam de la o firma de referinta in domeniu https://youtu.be/MjQwr9uwd1o Link spre comentariu
La Trovanti Postat August 2, 2016 Partajează Postat August 2, 2016 modelare 3d free in blender. conversie din stl in program masina cu excel (si cunostinte de programare). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum