Vizitator TBD Postat Mai 3, 2012 Partajează Postat Mai 3, 2012 Felicitări pentru achiziție, ai încercat să lucrezi ceva pe noua mașină ? Link spre comentariu
joe Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 pana la urma dupa lungi calcule m-am decis a cumpar un cnc gata construit. M-am oprit la modelul Sable 2015 caruia va trebui sa-i aduc mici modificari pentru a-l putea folosi in scopul propus la inceputul subiectului . Deja sunt in posesia cnc -ului si cred ca ma v ajuta sa realizez mai departe masina mult doritFelicitari!Ne puteti spune cateva impresii/pret/transport/accesorii?Multumesc! Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Mai 6, 2012 Administratori Partajează Postat Mai 6, 2012 Ufff... pana la urma ai luat cel mai slabut cnc de pe piata http://www.ebay.com/itm/Sable-2015-CNC- ... 2c650781d1 Link spre comentariu
florint Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Chinezii cred ca ascund o mare parte din costuri in pretul transportului. Am observat acest lucru chiar daca schimb locatia din Romania in UK. La un moment dat as fi dorit o astfel de masina, fiind cu 4 axe. http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-4-AXIS-CN ... 3a645e2ec9 Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Mai 7, 2012 Administratori Partajează Postat Mai 7, 2012 Cu 1000 de lire sau cat iti iese in final ca mai platesti si ceva vama si TVA(ai sanse 0 sa scapi de asta) iti faci un cnc de 2 ori mai solid tot la aceleasi dimensiuni Link spre comentariu
cnc_step Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Toti asiaticii (chinezi, coreeni, etc), au costul ascuns in transport. Majoritatea pe ebay nu fac transport combinat, fiecare produs licitat il platesti instantaneu, iar daca vrei 2 produse , o sa ai surpriza ca se dubleaza costul de transport, cu toate ca pretul de transport se plateste in functie de greutate cu marja de ex. 0,1kg-1kg = 5$. Ai 2 piese de 0,1kg (total 0,2kg) platesti 10$. Sau cum este la motorul de frezare, de ex. costa motorul 150$, iar transportul 300$. Eu cu 2000$, aduc container de 20 picioare in Romania. Link spre comentariu
florint Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Cu 1000 de lire sau cat iti iese in final ca mai platesti si ceva vama si TVA(ai sanse 0 sa scapi de asta) iti faci un cnc de 2 ori mai solid tot la aceleasi dimensiuniCu 1000 de lire clar iese ceva mai serios.Eu cred ca ei listeaza cu preturi mici ca sa iasa primii la o cautare ordonta dupa pret.In ceea ce priveste vama si TVA tocmai am primit driverele din Anglia http://www.technobotsonline.com/pololu- ... rrier.html direct la usa prin GLS, in Romania am gasit numai doua drivere, unde nu am platit nimic in plus fata de preturile de pe site plus transport decent. Am observat ca vinde si societatilor comerciale.Apropos, am incercat sa cumpar de pe http://www.hi-end.ro/ dar se vinde numai persoanelor juridice. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Mai 7, 2012 Administratori Partajează Postat Mai 7, 2012 Din UE nu platesti vama dar TVA-ul il platesti, il platesti in tara respectiva de exemplu in linkul tau Price Ex VAT: £9.32 (£11.18 inc tax). Importul din China fata de UE este total diferit Preturile de pe ebay din china sunt fara TVA si il platesti cand vine produsul Bineinteles la produsele din UE ca poti minti ca ai firma si le eie fara TVA dar ulciorul nu merge de multe ori la apa...O sa se vanda si la persoane fizice in curand, cand il va prelua cineva care sa-si bata capul cu tot felul de ciudati Link spre comentariu
florianmro Postat Mai 8, 2012 Autor Partajează Postat Mai 8, 2012 toata cheltuiala de achizitie cu tot cu transport si tva m-a dus la 1000 de $ deci vreo 3300 lei . Inca nu am lucrat nimic pe el . Sper sa o fac cat de curand. Link spre comentariu
cnc_step Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 Bineinteles la produsele din UE ca poti minti ca ai firma si le eie fara TVA dar ulciorul nu merge de multe ori la apa.../quote]Nu ai cum sa-i pacalesti ca te verifica dupa codul fiscal. Si chiar daca ai firma in Romania si nu esti inregistrat in Europe - VAT, cumperi cu tva. Link spre comentariu
florianmro Postat Februarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2013 Ridic urmatoarea problema: rularea mach 3 pe un laptop .Ca solutii am gasit folosirea unui "external motion controller" ( scump) recomanda de ce de la artsoft , "breakout board "(mai ieftin ) , instalarea unui program care sa tina activ procesorul si oprirea tuturor programelor din background astfel se mentin constante tensiunile de comanda de pe pinii portului paralel (la adresa de mai jos) . Dvs ce experiente ati avut in acest sens? Vreau sa utilizez un Dell Latitude D610 cu port paralel . http://danielbauen.com/make/index.php/l ... llel-port/ Link spre comentariu
florianmro Postat Decembrie 5, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2015 Cnc-ul tehnicianului dentar Link spre comentariu
florianmro Postat Decembrie 5, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2015 Cam asta stie sa faca Link spre comentariu
La Trovanti Postat August 1, 2016 Partajează Postat August 1, 2016 Stiu ca topicul este vechi, dar florianmro am vazut ca mai posteaza. Intrebare :cum treci de la mulajul facut pentru un dinte la un model stl ,ceva 3d ? Scanezi mulajul ? Dupa aceea, cred ca doar un cnc cu 5 axe ar putea face fetele unui dinte si tot ramane partea unde este prins neprelucrata, iar partea de soft pentru 5 axe (parerea mea) trebuie sa o faci singur. Ai vreo solutie la problemele astea ? Multumesc Ridic urmatoarea problema: rularea mach 3 pe un laptop .Ca solutii am gasit folosirea unui "external motion controller" ( scump) recomanda de ce de la artsoft , "breakout board "(mai ieftin ) , instalarea unui program care sa tina activ procesorul si oprirea tuturor programelor din background astfel se mentin constante tensiunile de comanda de pe pinii portului paralel (la adresa de mai jos) . Dvs ce experiente ati avut in acest sens? Vreau sa utilizez un Dell Latitude D610 cu port paralel .http://danielbauen.com/make/index.php/l ... llel-port/ Pentru laptop, in device manager, la system modifici setarea din laptop(vezi ce scrie acolo) in desktop si merge Link spre comentariu
florianmro Postat August 2, 2016 Autor Partajează Postat August 2, 2016 Stiu ca topicul este vechi, dar florianmro am vazut ca mai posteaza.Intrebare :cum treci de la mulajul facut pentru un dinte la un model stl ,ceva 3d ? Scanezi mulajul ? Dupa aceea, cred ca doar un cnc cu 5 axe ar putea face fetele unui dinte si tot ramane partea unde este prins neprelucrata, iar partea de soft pentru 5 axe (parerea mea) trebuie sa o faci singur.Ai vreo solutie la problemele astea ? MultumescPentru laptop, in device manager, la system modifici setarea din laptop(vezi ce scrie acolo) in desktop si mergeSe poate scana amprenta (mulajul)sau in mulaj se toana gips special si se obtine pozitivul ,un model de lucru .Se prefera scanarea modelului deoarece inainte de scanare tehnicianul intervine asupra modelului , il pregateste intr-un fel specific . Odata scanat modelul se introduce fisierul stl in programul cad unde se realizeaza lucrarea digitala .Din cad iese .stl-ul lucrarii care se baga in cam . Apoi din cam trece in postprocesare pentru tipul de masina folosit de tehnician . Cu acest fisier personalizat (include comenzile de automatizare a masinii) se frezeaza lucrarea. O lucrare este prevazuta cu niste "legaturi "subtiri de restul materialului care su ele sunt incluse in fisier. La sfarsitul frezarii aceste legaturi se taie manual , o manopera de rutina . O masina cu 4 axe poate executa majoritatea tipurilor de lucrari . Cea cu 5 axe ofera avantajul unei mai bune gestionari a materialului si in plus poate sa frezeze lucrarile care sunt insurubate , nu cimentate . Nu mai folosesc acel laptop . Acum folosesc un dual core cu port paralel care functioneaza perfect . O sa postez dupa concediu si un mic filmulet cu o frezare pentru o mai buna intelegere . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum