Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incercare de a realiza un controller

Vizitator igashu

Postări Recomandate

Vizitator igashu

Cred ca am muscat mai mult decat pot sa mestec cu acest proiect pe care vreau sa-l il fac. Rugamintea mea este sa ma ajutati sa gasesc niste piese sau ceva cu care sa le pot inlocui. In final vreau sa ajung la un controler precum cel de aici http://dynamicperception.com/index.php? ... ducts_id=8

. Pe acel site se gaseste si kitul DIY dar datorita faptului ca baietii sunt din state e mai greu cu transportul si restu. O sa pun lista cu componentele aici si cele care vor fi ingrosate le-am gasit. Va rog sa ma ajutati sa le gasesc si pe restu si pe masura ce ma voi apuca sa le asamblez o sa tot revin cu intrebari mai tehnice aici. Va multumesc anticipat.

1x DollyShield PCB

1x 16x2 Parallel LCD (Black on Green)

1x 10K TrimPot

2x 100uF/16V Aluminum Capacitors

3x 3/32" (2.5mm) TRS Female Jacks

1x L293B Motor Driver

2x 2.5x5.5mm DC Barrel Jacks

1x NTE3086 Dual Opto-Coupler

1x 74HC00N AND Gate

1x Green LED

4x .1uF/50V Ceramic Capacitors

1x 6.78 Resistor

1x 43.2 Resistor

1x 63.4 Resistor

1x 120 Resistor

5x 499 Resistors

4x 100K Resistors

1x 2.61K Resistor

1x 5K Resistor

2x 2N4124 Transistors

2x 16-pin Male Breakaway Header

1x 12-pin Male Breakaway Header

Mai multe informatii gasiti aici http://dynamicperception.com/index.php? ... ducts_id=9

Rezistentele nu le-am gasit pt ca nu stiu exact ce sa caut ... adica la cele de 100k sa zicem ca as cere direct asa dar la cele gen 6.78 habar nu am.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radusa

3

• rares_mihai

1

• asyx

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Si din ce intaleg eu, asta e doar controllerul de motor, care lucreaza impreuna cu un Arduino. Deci separat nu stiu daca se poate folosi. Plus ce s-a spus mai sus. Fara schema nu se poate, decat daca exista placa PCB originala unde se poate vedea pe 'silk side', unde se planteaza fiecare piesa.

Link spre comentariu
Vizitator igashu

@Radusa da este doar controlerul de motor fara arduino. Nu am pus si placa arduino pt ca am gasito si urmeaza sa fac comanda. Acuma o sa pun si schema de fapt e linkul pt tot shieldul.

http://openmoco.org/node/212 asta este.

as vrea daca poate cineva sa ma ajute sa gasesc piesele care nu sunt bolduite sau eventual sa`mi dea niste referinte. merci

Link spre comentariu

Primul drum pe Maica Domnului, in Tei.1x DollyShield PCB - trebuie sa gasesti pe cineva care este in stare dupa fisiere Eagle sa faca un PCB dubluplacat, asta mi se pare cel mai greu de realizat. 1x 10K TrimPot - semireglabil de 10k - MD (Maica Domnului)1x NTE3086 Dual Opto-Coupler - orice optocuplor dual standard merge aici - MD1x 74HC00N AND Gate - IC logic - MD 4x .1uF/50V Ceramic Capacitors - condensatori 0.1uF sau 100nF (acelasi lucru) la min 50V - MD1x 6.78 Resistor - rez. 6.78 ohm - valoare mai ciudata - se pune cea mai apropiata valoare - 6.8 ohm1x 43.2 Resistor - rez. 43.2 ohm - idem sus - valoare standard 43 ohm1x 63.4 Resistor - rez. 63.4 ohm - idem sus - valoare standard 62 ohm1x 120 Resistor - rez. 120 ohm5x 499 Resistors - rez 499 ohm - valoare standard 510 ohm4x 100K Resistors - rez. 100 kiloohm1x 2.61K Resistor - rez. 2.61kiloohm - valoare standard - 2.7kohm1x 5K Resistor - rez. 5kiloohm - valoare standard 5.1kohm (exista si de 4.99k)2x 2N4124 Transistors - tz universal NPN, poti pune un BC normal dar atentie ca pini E-C sunt inversatiRezistentele sa fie de preferat cu pelicula metalica 1% toleranta. Ar trebui sa le gasesti pe toate pe MD. Este posibil sa gasesti si valori mai apropiate de valoarea data in schema, dar sansele sunt mici deoarece ai nostri importatori nu se complica cu valori mai ciudate. Dar una peste alta, toate componentele sunt oarecum banale, nu intaleg cum nu ai reusit sa le gasesti?Asa cum am spus si mai sus, cred ca cel mai dificil va fi sa gasesti locul sau persoana care sa-ti faca cablajul, fiind dublu placat, el fiind folosit si pe post de radiator. S-ar putea sa te coste executarea PCB-ului (fiind o singura bucata) mai mult decat daca ti-ai fi comandat kitul de afara. Achizitionarea componentelor trebuia sa inceapa cu PCB-ul.Succes

Link spre comentariu
Vizitator igashu

@radusa merci de informatii. Nu gasisem acele piese pt ca nu stiam care e treaba cu "n" in loc de "u" si care este raportul dintre ele.

Cat despre PCB am gasit o firma la craiova care pot sa o faca si ma costa undeva la 38 de lei. Cei de la firma ma intreaba urmatorul lucru: Daca doriti realizarea fara treceri metalizate va rog sa ne tramsmiteti optiunile (solder mask, silk sceen). In ideea in care tu ai zis ca placuta are si rol de radiator cred ca ar trebui sa le spun sa o faca cu treceri metalice. Astept o sugestie si de la voi. Merci.

Link spre comentariu

Eu cred ca ar fi mai bine sa o faci cu treceri metalice, daca nu e mult mai scump. Eviti sa te doara capul dupa aia. Daca nu o faci cu treceri metalice, trebuie sa fii sigur ca toate legaturile dintre cele doua fete se pot face prin lipirea respectivelor componente pe ambele fete. Eu nu am stat sa studiez ambele fete ale cablajului. Poate cineva care se ocupa mai mult de cablaje, poate sa iti dea niste sfaturi mai precise. In ceea ce priveste IC logic 74HC00N, incearca pe cat posibil sa-l iei cu acel HC.Trimite-mi si mie te rog pe privat amanunte despre acesta firma din Craiova. Multumesc

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Ma poate ajuta si pe mine cineva ca nu pot face sa mearga un driver de motor l293b.. poate am gresit cablajul.. ? Montajul este alimentat corespunzator iar comanda se face dintr un microcontroler arduino. Problema este ca merge numai un singur canal... si nu mai stiu ce sa i fac, nu mai am nici o idee.Multumesc anticipat!

post-35238-13982939893_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări