Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Subwoofere de peste 500 de euro

Extrem

Postări Recomandate

Oriunde ma uit la subwoofere de peste 500 de euro firme cunoscute evident(thx,jamo,visaton,etc) is facute pe bass reflex!Nu inteleg de ce pentru ca bandpass coboara mai jos in coparatie cu bass reflex...ma poate lamuri si pe mine cineva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Extrem

5

• Mircea Bartic

4

• radue

2

• TBone

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Vasile

ca sa vada gasca/clientul difuzorul :weedman:

Tu ai niste fixuri cu bandpasul ala, si incintele br se aud perfect daca sunt facute cum trebuie. A aface o incinta br nu este deajuns sa stii da 2 clickuri intr-un program de simulare.
Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Sa iti explicBoxele br sunt excelente dar trebuie sa le si stii calcula cum trebuie ca sa sune cum trebuie.Ti ai fix cu boxele bandpass dar mie nu-mi plac ca au delay mare.Firmele mari nu le fac bandpas din motivele expuse de tine ci pentru ca asa suna cel mai bine.

Link spre comentariu

Vasile..prin ce ai scris tu inteleg ca un br suna mai bine ca un bandpass :rolleyes: Intr-un fel ..ar fi ideea ca prin br sunetu iese mai clar..dezavantaju e ca nu coboara asa de jos in frecventa ca un bandpassEu am 2 incinte br si sunetu e foarte clar...pana la 70hz dupa care apar pe acolo foarte mici ,,sunete in +'' dar care la un volum respectabil strica tot sunetu (200 de W)A si la bass reflex ce sa calculezi ? ca practic tubu influenteaza tot proiectu..sa faci tubu mai lung sau mai scurt ? :rolleyes: ca filtru presupun ca il faci tot ca pt un bandpass Deci pana la urma ? bass reflex e mai bun ca subwoofer decat bandpass?(noi vorbim aici de calitatea bassului..foarte clar si placut la frecventele pentru care e proiectat subu evident)Ar fi interesant sa auzim parerile mai multor oameni :rock:

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

A si la bass reflex ce sa calculezi ?

Nu ai ce calcula ? In primul rand volumul necesar, materialul fonoabsorbant... Firmele mari au bani sa faca fel si fel de experiente si nu scot o boxa la intamplare si dupa cum vedeti tot la br se ajunge...Br-ul coboara la fel de jos ca si un bandpas doar ca neavand delay mare ai impresia ca nu ar cobora, daca le asociezi si cu un filtru activ de calitate bate la fund orice bandpas atat la coborare in frecventa dar mai ales la Calitatea sunetului.
Link spre comentariu

Oriunde ma uit la subwoofere de peste 500 de euro firme cunoscute evident(thx,jamo,visaton,etc) is facute pe bass reflex!Nu inteleg de ce pentru ca bandpass coboara mai jos in coparatie cu bass reflex...ma poate lamuri si pe mine cineva?

intr-un topic in care vb de bandpassul cu hp-15w in somparatie cu sistemele de calculator, tin sa te anunt ca toate sistemele de caluclator, indiferent de pret sunt bandpass-uri, avand o membrana pasiva si un tub de reflex!la boxele de care vb tu aici ( de peste 500 zmeuro ) cred ca se foloseste si acolo aceeasi tehnica, dar pana la un anumit nivel, pana unde cumparatorul are si habar ce cumpara si nimeni nu cumpara de la o firma cu specificatii mincinoase, nu ?
Link spre comentariu

Eu cred ca mai e si alta chestie: Costurile sunt mai mari pentru productia in serie a unui bandpass si daca cum ziceti voi nu neaparat se aude mai bine de ce sa maresti costurile fara rost nu?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări