Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Centrala termica Vaillant Turbo Tec plus

vergil

Postări Recomandate

Am o centrala ca in titlu . Cand folosesc apa calda , scade presiunea in instalatie , pina la intrarea in avarie , dupa care trb sa reincarc instalatia la presiunea necesara . Daca nu folosesc apa calda , nu scade presiunea . Incalzirea functioneaza normal .Va rog sa-mi spuneti cam ce ar putea fi de vina , si cum sar putea remedia . Multumesc .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vergil

5

• Aelfo

2

• nelu F

1

• GEO 53 BN

1

Top autori în acest subiect

Poate nu m-am exprimat bine . Odata cu folosirea apei calde menajere , pierde presiune in instalatia de incalzire , ceea ce face , ca sub 0,5bari sa intre in avarie , dupa care trebuie refacuta presiunea in inst de incalzire .Pe incalzire nu pierde , presiunea se mentine .

Link spre comentariu

Dorel cred ca nu a fost pe acolo .Centrala a fost instalata de o firma . Ar fi fost chiar culmea sa fie inversate .Este instalata ca in prospect .(atasat)Daca ar fi asa , cum explicati comunicarea intre cele doua circuite ?Multumesc .

Link spre comentariu

S-ar putea ca pierderea sa survina in interiorul schimbatorului secundar in placi (unde se face incalzirea apei menajere). Daca acesta este gaurit, apa din circuitul de incalzire (calorifere) comunica cu cel de ACM.

Unele amanunte pot fi gasite aici: http://www.centrale-termice.ro/comparat ... r-secundar.

Puteti incerca verificarea schimbatorului in placi inchizand robinetul de intrare a apei reci (din reteaua de apa, nu returul caloriferelor) in centrala si sa deschideti de la o baterie doar apa calda (la cele monocomanda maneta sa fie la maxim catre apa calda). Daca presiunea in instalatia de calorifere scade rapid (bineinteles ca pe robinetul bateriei o sa curga si ceva apa) inseamna ca de vina este schimbatorului in placi.

Bafta!

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator dandetoate

nu are absolut nimic centrala ta....singurul lucru ai uitat sa inchizi robinetul de umplere al centralei iar in momentul in care folosesti apa calda se face un bay-pas si pierzi presiune din circuitul de incalzire...inchide robinetul si ai rezolvat problema,dar inainte sa-l inchizi verifica ca presiunea din instalatie care este indicata de un manometru sa fie la o atmosfera. asta cu centarala " la rece"...

Link spre comentariu

Partial corect;la Vaillant daca ramane deschis robinetul de umplere centrala nu se descarca ca la alte tipuri.Exista o supapa de sens care nu permite decat umplerea centralei.Foarte posibil sa fie schimbatorul in placi.

Link spre comentariu

Si atunci cind vrei sa lucrezi la centrala nu trebuie sa elimini presiunea din instalatie?Cum o elimini daca prin robinetul de umplere poti numai sa umpli instalatia? Desfaci aerisitorul de la vreun calorifer si astepti si astepti si astepti,sau desfaci o teava de la vreun calorifer ca eliminarea presiunii sa fie rapida?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări