carageae Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 Un prieten mi-a cerut ajutorul sa-i fac un adaptor pentru nokia de la mufa aceea jack tata de 3,5mm cu 3 conexiuni la doua jack-uri mama stereo pentru a folosi un headset normal, de calculator - nu suporta dopurile alea in urechi, e vorba de un serviciu gen call-center in care ar fi de stat cu dopurile in urechi mai multe ore pe zi...exista headseturi cu microfon dinamic - fara alimentare auxiliara de 5V sau cat dau placile normale de sunet?Ar fi de folos si date despre conectarea propriu-zisa la telefon, pe pinul acela suplimentar exista si posibilitatea de a comuta o convorbire - deci nu e numai semnalul de microfon, are cineva o schema macar sumara a unui hands-free Nokia?Sau stie cineva o sursa mai ieftina de hands-free pentru aceste modele de Nokia mai ieftine? Dar cu casti, nu cu dopuri? Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 Nu stiu pinoutul,se gaseste pe net sigur. Google. Microfonul se conecteza cel mai probabil direct,este alimentat din telefon. Butonul de pe hands-free in majoriatea cazurilor face scurtcircuit pe microfon astfel telefonul cand detecteaza asta initiaza apelul sau il termina,cu diferite combinatii de ex o apasare lunga poate respinge un apel sau apela ultimul numar format. Mai este o casca (doua in cazul stereo) si gata toti cei 4 pini ai mufei. Ce model de Nokia e? In caz ca nu gasesti asta pe net poate se gaseste pinoutul in schema telefonului. Aici de exemplu,cu specificatia ca la nokia au schimbat intre ele Mic+ si GND Asa arata pe schema Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 2, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2012 Multumesc pentru sugestii...cele doua modele de telefoane in cauza vor fi n76 si e5, ambele de la Nokia.Din cate am inteles cele doua modele sunt compatibile la nivel de mufa. As vrea sa stiu si ce tensiune exista pe acea mufa de microfon - ma gandesc ca nu poate fi mai mare decat tensiunea de alimentare a telefonului, sau se obtine cumva o tensiune mai mare? Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 Nu.Nu va fi mai mare,un microfon-condesator sau cum ii spune,functioneaza si la tensiuni mici.Probabil tensiunea respectiva e undeva la 1.8-2 volti. Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 3, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2012 Am incercat cu schema de mai sus, pe un E5 si nu merge microfonul...am incercat toate cele 3 variante posibile, adica semnal intre masa si varf, masa si inel si masa si varf+inel legate impreuna...nimic.O mai fi vreo smecherie ca sa recunoasca telefonul acest sistem?Castile merg perfect, ambele canale, legate de la varf si primul inel - ca la un jack stereo normal, deci microfonul trebuie sa fie legat pe al doilea inel de la varf - sau primul de la masa... Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 O sa caut un handsfree sa-l desfac si o sa-ti pot da mai multe detalii. Link spre comentariu
__farad__ Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 La Nokia 6300 si cred ca si la seria N pinoutul este, incepand de la baza jack-ului spre varf;primul inel=masa, 2 inel=microfon, 3inel= canal dreapta, varf=canal stangaIn imaginea de mai jos L1 si L2 nu au nici un fel de notatie (nu cred ca influenteaza daca ar lipsi), iar C1 de asemeni nu am reusit sa aflu ce valoare are, insa presupun ca face parte dintr-un filtru. Numerotarea este de la varf spre baza (in schema). Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 4, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2012 Mersi, conectarea am dedus-o si eu, dar ce fel de microfon e acolo? din ala obisnuit, cu electret? ce tensiune apare pe pinul de microfon? nu am avut acces la nokia si aparat de masura in acelasi timp...dar presupun ca totusi exista ceva tensiune de polarizare pe pinul de microfon... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum