remus68 Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Cu acest incarcator de laptop (15V/5A) niciodata NU va creste tensiunea in circuit peste 15V... A nu se compara cu un simplu redresor format din transformator si redresor, fara nimic altceva (... condensatoare de filtraj) - in acest caz, tensiunea maxima in circuit la sfirsitul incarcarii ar fi fost de (15 - 1,5) x 1,41 = 19V. Incarcatorul de laptop este construit sa asigure acea tensiune (stabilizata) atit in gol cit si la curentul nominal la iesire. Becul inseriat in circuit (cu o faza sau amindoua in paralel) la inceputul incarcarii va lumina, ceea ce inseamna ca pe el va fi o cadere de tensiune... Spre sfirsitul incarcarii, tensiunea pe acumulator va creste in timp ce becul va lumina din ce in ce mai slab. Link spre comentariu
Vizitator bogdan_2012 Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Deci daca incarcatorul de leptop intra in protectie si nu prea e bun atunci mai am inca o varianta sper k puteti sa imi dati sfaturi si la aceasta.Mai am un trafo de imprimanta care are urmatoarele specificatila intrare 100 - 240 v si 600mA 50/60 hzsi iesirea este pe trei fire1- scoate 32 v si 563 mA2- nulu (cred)3- 15 v si 533 mA la acesta ma refer ca as putea sa ii mai pun o dioda si un bec si sa ajung pe la 14,3 v astept soluti si va multumesc pentru sfaturi Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Aceasta ultima varianta nu poate fi luata in considerare pentru incarcarea unui acumulator. Link spre comentariu
Vizitator bogdan_2012 Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 ok, deci tot la cel de leptop voi ramane sper sa mearga cu o dioda si unn bec Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Nu trebuie nici o dioda. Pui mai intii becul inseriat numai cu faza mica (fisele din stinga si mijloc, cea din dreapta raminind neconectata). Dupa ce incerci aceasta metoda posteaza cum se comporta - daca ai un ampermetru capabil sa masoare curentul de incarcare, inseriaza-l in circuit si spune cit indica. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Si daca nu merge cu becul, se poate pune oricand o rezistenta in locul lui. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 se poate pune o rezistenta in locul luiDaca trebuie o rezistenta mai mare care sa limiteze curentul, cea mai buna solutie este un bec de far de 24V/50+55W conectat pe faza mica. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum