Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

se poate face redresor dintrun incarcator de leptop?

Vizitator bogdan_2012

Postări Recomandate

Cu acest incarcator de laptop (15V/5A) niciodata NU va creste tensiunea in circuit peste 15V... A nu se compara cu un simplu redresor format din transformator si redresor, fara nimic altceva (... condensatoare de filtraj) - in acest caz, tensiunea maxima in circuit la sfirsitul incarcarii ar fi fost de (15 - 1,5) x 1,41 = 19V.

Incarcatorul de laptop este construit sa asigure acea tensiune (stabilizata) atit in gol cit si la curentul nominal la iesire. Becul inseriat in circuit (cu o faza sau amindoua in paralel) la inceputul incarcarii va lumina, ceea ce inseamna ca pe el va fi o cadere de tensiune... Spre sfirsitul incarcarii, tensiunea pe acumulator va creste in timp ce becul va lumina din ce in ce mai slab.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

8

• radusa

4

• bogdan_

3

• tranzistor

1

Top autori în acest subiect

Vizitator bogdan_2012

Deci daca incarcatorul de leptop intra in protectie si nu prea e bun atunci mai am inca o varianta sper k puteti sa imi dati sfaturi si la aceasta.Mai am un trafo de imprimanta care are urmatoarele specificatila intrare 100 - 240 v si 600mA 50/60 hzsi iesirea este pe trei fire1- scoate 32 v si 563 mA2- nulu (cred)3- 15 v si 533 mA la acesta ma refer ca as putea sa ii mai pun o dioda si un bec si sa ajung pe la 14,3 v astept soluti si va multumesc pentru sfaturi

Link spre comentariu

Nu trebuie nici o dioda. Pui mai intii becul inseriat numai cu faza mica (fisele din stinga si mijloc, cea din dreapta raminind neconectata). Dupa ce incerci aceasta metoda posteaza cum se comporta - daca ai un ampermetru capabil sa masoare curentul de incarcare, inseriaza-l in circuit si spune cit indica.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări