Vizitator adrian2000 Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 Salut, am incercat sa repar un set de boxe mici (no name) si am gasit defect un transformator de 9V si 0.2 A. Am rugat pe cineva sa mi-l cumpere, dar am intampinat o problema: cel cumparat are 2 cabluri albastre si unu negru ( cel vechi avea numai 2 cabluri albastre) pentru conectare la placa electronica. Ce reprezinta cablul negru si cum pot sa fac conectarea ca sa functioneze ? Multumesc anticipat. Editat de Madalina:modificare nume subiect Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 Verifica cu un voltmetru de tensiune alternativa ce tensiune este pe respectivele fire. Banuiesc ca noul transformator are in secundar doua infasurari de 9Vca. Practic, vei sti sigur ce este acolo numai dupa ce masori. Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 Salut,am incercat sa repar un set de boxe mici (no name) si am gasit defect un transformator de 9V si 0.2 A.Am rugat pe cineva sa mi-l cumpere, dar am intampinat o problema: cel cumparat are 2 cabluri albastre si unu negru ( cel vechi avea numai 2 cabluri albastre) pentru conectare la placa electronica.Ce reprezinta cablul negru si cum pot sa fac conectarea ca sa functioneze Multumesc anticipat.salut,am eu exact ce iti trebuie daca nu reusesti transformator tot din boxe mici ..10 lei ! Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 Daca intre firul negru si fiecare din firele albastre ai 9Vca, atunci vei conecta numai firul negru si unul din cele albastre. Al doilea fir albastru, neutilizat, il vei izola sa nu atinga altceva accidental. Link spre comentariu
Vizitator adrian2000 Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 Dar cum pot sa le leg ? Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 Am scris mai sus. Citeste cu atentie... Link spre comentariu
Vizitator adrian2000 Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 Am scris mai sus. Citeste cu atentie...Multumesc Link spre comentariu
Vizitator adrian2000 Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 Am legat un fir albastru si cel negru si functioneaza.Multumesc pentru ajutorul acordat. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 Izoleaza celalalt fir albastru (neutilizat) pina nu dai foc la casa... Link spre comentariu
strombi Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 sau il poti taia Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 Daca vreodata doreste sa utilizeze amindoua infasurarile transformatorului, ii va parea rau daca acum va taia acel fir. Link spre comentariu
strombi Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 Aici va dau dreptate dar daca il va folosi doat pt acele boxe nu va avea nevoie. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 Daca se incalzeste transformatorul cu o singura sectiune folosita in secundar, va putea utiliza amindoua sectiunile facind redresare bialternanta. Nu stiu ce putere/curent are transformatorul inlocuitor. Link spre comentariu
Vizitator adrian2000 Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 Este un transformator de 9v si 0.2 A , am izolat cablu nefolosit si functioneaza bine. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 Daca are in secundar doua fire albastre si unul negru, este de 2 x 9Vca/200mA Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum