Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conectare transformator la placa electronica

Vizitator adrian2000

Postări Recomandate

Vizitator adrian2000

Salut,

am incercat sa repar un set de boxe mici (no name) si am gasit defect un transformator de 9V si 0.2 A.

Am rugat pe cineva sa mi-l cumpere, dar am intampinat o problema: cel cumparat are 2 cabluri albastre si unu negru ( cel vechi avea numai 2 cabluri albastre) pentru conectare la placa electronica.

Ce reprezinta cablul negru si cum pot sa fac conectarea ca sa functioneze ?

Multumesc anticipat.

Editat de Madalina:modificare nume subiect

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

7

• strombi

2

• stefan94stefan

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Verifica cu un voltmetru de tensiune alternativa ce tensiune este pe respectivele fire. Banuiesc ca noul transformator are in secundar doua infasurari de 9Vca. Practic, vei sti sigur ce este acolo numai dupa ce masori.

Link spre comentariu

Salut,am incercat sa repar un set de boxe mici (no name) si am gasit defect un transformator de 9V si 0.2 A.Am rugat pe cineva sa mi-l cumpere, dar am intampinat o problema: cel cumparat are 2 cabluri albastre si unu negru ( cel vechi avea numai 2 cabluri albastre) pentru conectare la placa electronica.Ce reprezinta cablul negru si cum pot sa fac conectarea ca sa functioneze Multumesc anticipat.

salut,am eu exact ce iti trebuie daca nu reusesti transformator tot din boxe mici ..10 lei !
Link spre comentariu

Daca intre firul negru si fiecare din firele albastre ai 9Vca, atunci vei conecta numai firul negru si unul din cele albastre. Al doilea fir albastru, neutilizat, il vei izola sa nu atinga altceva accidental.

Link spre comentariu

Daca se incalzeste transformatorul cu o singura sectiune folosita in secundar, va putea utiliza amindoua sectiunile facind redresare bialternanta. Nu stiu ce putere/curent are transformatorul inlocuitor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări