verde Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 PARAIPAN,,,, a pus un filmulet la pagina 4 in susul pagini cu tipul de turbina care intentioneaza sa o faca ,cred ca este destul de potrivita , majoritatea pieselor sint statice [concentratoare de vint] ,turbina fiind relativ mica si mai usor de echilibrat si turatia destul de mare . Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 PARAIPAN,,,, a pus un filmulet la pagina 4 in susul pagini cu tipul de turbina care intentioneaza sa o faca ,cred ca este destul de potrivita , majoritatea pieselor sint statice [concentratoare de vint] ,turbina fiind relativ mica si mai usor de echilibrat si turatia destul de mare .Mai oameni buni, daca voi "muscati" orice filmulet de pe youtube ca fiind functional, fara cote, niste date certe, ceva,treaba voastra.Asa ca fapt divers, la un Lenz2 daca ii modifici unghiul de atac cu 5 grade, randamentul ii scade cu 30%.Ca sa nu mai zic de raportul optim H/D.Sau la o orizontala raportul cuplu/turatie/TSR functie de unghiul chord-ului palei.Poate ca omul o fi ruda cu Becali si are bani de aruncat pe experimente la scara 1:1. Link spre comentariu
Vizitator Morgoth Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 sever_adrian Iti inteleg ingrijorarile............ Preturile afisate le-am afisat inainte de a schimba metodologia regulatorului de turatie si transmisia. O data ce am mutato pe transmisie hidraulica normal ca au crescut si preturile, totusi sa simplificat mult sistemul, astfel pot regla debitul uleiului transmis mentinand turatia constanta, pot optura turul, folosind pompa de ulei ca frana avand in vedere ca pompele cu pistoane radiale suporta presiuni extrem de mari. Deci mai tot ce se poate regla pot regla prin turul si returul uleiului prin intermediul a 2 robinete cu servomotoare, unul pentru reglarea debitului de ulei prin motor cupland turul direct la retur, si una pentru a obtura turul pentru marirea sarcinii in pompa, in caz de supra turare a elicei. Pentru cazul furtunilor pot face ca palele de directionare a vantului sa regleze cantitatea de vant ajunsa la pale, astfel functionand si la viteze mare ale vantului. Un alt avantaj al gabaritului mare al rotorului si lam axplicat si intr-un alt post, in timpul pauzelor de vant ma pot folosi de energia acumulata in rotor invartinduse peste turatia minim necesara pentru functionarea la 50HZ a generatorului. Apoi avantajele folosirii transmisiei cu ulei ar fi ca excesul de energie in pale il pot transmite catre un motor hidraulic ce imi poate urca apa in "pod" iar la curgele sa pun alta pompa ce poate compensa fluxul de ulei necesar tinerii la parametrii normali ai generatorului, bine aceasta metoda va fi aplicata ulterioar daca va fi necesar . Link spre comentariu
Vizitator Morgoth Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 sever_adrian Deja am scazut din putere la un generator de 12KW, totusi chiar daca vream sa folosesc un motor de 37KW, intentia mea nu a fost sa imi genereze neaparat 37KW, imi putea genera si 10-12KW, dar daca eoliana imi permitea mai mult era si mai bine . rinaldoparaipan Doresc sa stii ca nu incerc sa fac risipa de de bani, ci cand am distribuit bugetul meu pe acest an am lasat o suma maricica pentru acest proiect pentru ami asigura independenta energetica. Doresc sa informez fiind la capitoulul energie, ca stimatii nostri alesi au pregatit terenul de a ne vinde hidrocentralele si centrala nucleara, acest lucru fiind spus trebuie sa va imaginati efectul acestei masuri , anume scumpirea energiei electrice si a tot ce depinde de aceasta energie. Tot acest lucru ma determinat sa ma mut la tara, unde imi pot crea independente din aproape toate punctele de vedere. Ceea ce se discuta aici, este un proiect de a aduna intr-un singur loc diferite tehnologii deja probate, industria, ori cand vine vorba de industrial stim ca nu au loc tehnologiile ineficiente. -Sistemele hidraulice se stie, sunt deja probate si se stie ca sunt foarte flexibile, ne fiind nevoie de multe sisteme mecanice. -La sistemul de elice inca mai lucrez, nu este nimic batut in cuie. -Generatorul stiu de unde sa il iau desi este chinezesc . -Spatiu in camp unde sa plasez constructia am, si chiar o zona unde bate vantul, fiind campie perfecta(nu am nici un obstacol). Intradevar este un proiect ambitios, si cu ceva sanse de chix, la nivelul elicei, dar pentru mine nu reprezinta o problema prea mare, fiind vorba de cornier si tabla, axul putand fi refolosit in caz de modificari. Totusi daca va reusi, toate detaliile despre constructia acestei eoliene, dimensiuni, piese, fotografii, preturi, tot ce va ajuta si pe altii sa isi castige independenta energetica. Link spre comentariu
verde Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 MORGOTH,,,,,,, ai aici un curs despre hidraulica,, in romana, destul de complex ,,,studiaza-l ,, http://www.termo.utcluj.ro/ahp/ahp.pdf. Link spre comentariu
rasputin Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 După şase pagini, timp în care "carul a stat înaintea boilor", să concluzionăm şi să aşezăm, la modul firesc, "boii înaintea carului".Deci, puterea generatorului este de 12kW, turaţia nominală este de 1500 rot/min. Ar fi de ştiut dacă generatorul suportă regim de supraîncărcare, valoarea şi durata supraîncărcării. Aceste mărimi sînt de folos atît la dimensionarea motorului eolian cît şi la conceperea sistemului de protecţie la vînt puternic.Acu' mergem mai departe, abordăm motorul eolian, chestia asta de regulă este primul aspect ce se abordează.Că locaţia de amplasare a eolienei este zonă de cîmpie, am înţeles. Am înţeles că bate şi vîntul, iar este bine, problema e că nu se poate dimensiona motorul eolian pe baza acestor date. Este nevoie de valorile regimului vîntului în locaţia aleasă drept amplasament. Viteze şi perioade de timp asociate acestor viteze. Fără aceste date nu se poate alege un tip de motor eolian ce ar conveni scopului şi nu se poate dimensiona acest motor.Căutaţi astfel de date, instalaţiile industriale se concep pe astfel de date, dacă acolo e musai aşa, atunci trebuie urmată această cale şi în acest caz. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 vfp_mihai ,de ce sa fie SF.de motoare hidraulice vorbesc,ai inteles gresit , la SF m-am referit strict la filmul din linkmorgoth : "O data ce am mutato pe transmisie " ar fi bine sa nu mai scrii traznai , cuvantul "o data" din text se scrie legat ,aici fiind vorba de un timp trecut de demult , dezlegat o si data se scriu cand te referi la o data calendaristica , succes in realizarea proiectului asteptam poze multe . Link spre comentariu
Vizitator Morgoth Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 vfp_mihai ,de ce sa fie SF.de motoare hidraulice vorbesc,ai inteles gresit , la SF m-am referit strict la filmul din linkmorgoth : "O data ce am mutato pe transmisie " ar fi bine sa nu mai scrii traznai , cuvantul "o data" din text se scrie legat ,aici fiind vorba de un timp trecut de demult , dezlegat o si data se scriu cand te referi la o data calendaristica , succes in realizarea proiectului asteptam poze multe .Dupa capitolul forumului ma aflu la energie alternativa(mecanica, electronica) nu la gramatica, pentru cei ce se limiteaza la gramatica ii rog frumos ca altfel :daDe asta nu mai avem genii in scoli, sunt la profil mate info si dau examen la romana ca la filozofie.sau mai pe inteles: trec la matematica si informatica dar pica la romana, astfel sunt obligati sa se duca la facultati mai slaben desi sunt asi in matematica si informatica, acest concept se aplica si la alte profile dar nu si la filozofie sau limbi straine . Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 mosule citeste regulamentul si apoi vorbim in rest spor la treaba astept cu nerabdare poze icon_jook Link spre comentariu
Vizitator Morgoth Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 mosule citeste regulamentul si apoi vorbim in rest spor la treaba astept cu nerabdare poze icon_jookNu pierd vremea citind regulamentul ca am alte treburi mai importante, nu il citesc pentru ca este mai stufos decat toata constitutia romaniei in detaliu, prefer sa scriu decent, fara reclame etc, ce stiu ca nu ar incalca regulamentele. Link spre comentariu
Vizitator Morgoth Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 rasputin Ar fi de ştiut dacă generatorul suportă regim de supraîncărcare, valoarea şi durata supraîncărcării. De aceea voi incerca sa pun la punct un sistem de transmisie hidraulic, pentru a mentine turatia generatorului constanta indiferent de turatia elicei, bine exceptand cazul de subturatie si supraturatie. Aceste mărimi sînt de folos atît la dimensionarea motorului eolian cît şi la conceperea sistemului de protecţie la vînt puternic. Pompa hidtraulica suportand presiuni foarte mari la uzuri destul de mici voi frana cu ajutorul ei obturand turul cu o valva cu servomotor. Acu' mergem mai departe, abordăm motorul eolian, chestia asta de regulă este primul aspect ce se abordează.Că locaţia de amplasare a eolienei este zonă de cîmpie, am înţeles. Am înţeles că bate şi vîntul, iar este bine, problema e că nu se poate dimensiona motorul eolian pe baza acestor date. Este nevoie de valorile regimului vîntului în locaţia aleasă drept amplasament. Viteze şi perioade de timp asociate acestor viteze. Fără aceste date nu se poate alege un tip de motor eolian ce ar conveni scopului şi nu se poate dimensiona acest motor. De aceea voi supra dimensiona putin eoliana sii ii voi pune si concentratoare. Folosind un sistem hidraulic pentru transmisie ma pot folosi si de energia inertiala ramase elicei in pauzele de vant. Link spre comentariu
rasputin Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 Morgoth zice:1) De aceea voi incerca sa pun la punct un sistem de transmisie hidraulic, pentru a mentine turatia generatorului constanta indiferent de turatia elicei, bine exceptand cazul de subturatie si supraturatie.2) Pompa hidtraulica suportand presiuni foarte mari la uzuri destul de mici voi frana cu ajutorul ei obturand turul cu o valva cu servomotor.3) De aceea voi supra dimensiona putin eoliana sii ii voi pune si concentratoare.Deşi mă-ndeamnă Aghiuţă să mă leg de hidraulică, rezist ispitei şi spun că nu este încă timpul, mult mai important este motorul eolian.Pentru a supradimensiona ceva presupune a exista o bază de plecare. Care este baza de la care plecaţi, pentru ce viteză a vîntului a fost determinată această bază?Ce tip de motor eolian aţi ales şi pe baza a ce? Dacă vă doriţi un dialog la modul concret spuneţi ce aveţi în plan, ce aţi ales ca variantă constructivă, nu de alta, dar clasa eolienelor cu ax vertical are mai multe modele(tipuri) Link spre comentariu
sever_adrian Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 Bun, folosesti sistemul hidraulic dar parerea mea e ca te bazezi prea tare pe acest sistemAre dreptate domnul rasputin, trebuie sa existe o baza de plecare, daca nu stii ce viteze ale vantului sunt in regiunea ta de unde stii cand sistemul tau hidraulic trebuie sa compenseze?Cum il dimensionezi? Nu neglija cel mai important amanunt si anume vantul. In baza lui iti dimensionezi sistemul. Link spre comentariu
Vizitator Morgoth Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Sistemul hidraulic in prima faza va fi compus dintr-o pompa ce va fi legata la elice printr-un multiplicator, un motor hidraulic ce va fi legat la axul generatorului, 2 robineti cu electromotoare, si 2 conducte tur si retur.Unul din robineti va fi legat intre conducta de tur si cea de retur care il voi numi robinetul 1, celalalt robinet va fi pus pe conducta de tur intre pompa si robinetul ce leaga turul de retur, ce il voi numi robinetul 2 in paralel cu robinetul 1 fiind montat motorul hidraulic.Acestea fiind spuse, sistemul va functiona in felul urmator:In cazul in care elicea depasete turatia maxima, pentru a nu fi distrusa, in functie de forta cu care depaseste turatia maxima se va inchide robinetul 2, cu cat robinetul 2 va fi mai inchis cu atat pompa va avea o sarcina mai mare astfel ajutand elicea sa nu ajunga la turatia de distrugere.Bine inteles ca acest sistem nu poate functiona sub o anumita turatie astfel plaja de turatie o voi nota Rmin.Rmin este turatia la care mototul hidraulic are turatia de 1500RPM cu robinetul 1 inchis(astfel tot debitul de ulei fiind injectat in motor).Cu cat elicea depaseste Rmin cu atat robinetul 1 se va deschide, dand voie la o parte din debitul de ulei sa fie redirectionat direct catre retur, robinetul 1 va fi controlat de un sistem ce monitorizeaza turatia motorului hidraulic pentru al mentine la 1500RPM acesta turatie tinzand sa fie modificata de sarcina si de turatia elicei.Cand Rmin este depasit, va fi o anumita cantitate de energie acumulata prin greutatea elicei, si anume energia inertiala a elicei, in pauzele de vant fiind absorbita pana la Rmin dupa care daca pauza este mai mare nu mai ai cei face decat acumuland energie prin alte metode gen apa in "pod" etc.Daca pompa poate injecta un volum de ulei la 60RPM cat absoarbe motorul hidraulic la 1500RPM atunci nici nu mai este nevoie de un multiplicator intre elice si pompa. Folosind un sistem hidraulic, uzura este foarte mica dat fiind ca se lucreaza direct cu ulei, sunt macarale la care nu sa umblat la pompe si motoarele hidraulice pana au crapat macaralele cu totul, din alte motive. Link spre comentariu
verde Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 MORGOTH, Batrine,,mai zi ceva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum