K1nderu Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 Salut!Am acest sistem de 1 an si a inceput sa distorsioneze subwooferul rau am incercat boxa lui pe un amplificator facut de mine cu doua integrate tda2030 si un ta8210ah si se aude bine am incercat si cu alta boxa de la celalt sistem si se aude groaznic pe genius.Are un tda2030 pt subwoofer,3 integrate pt boxele de sunet,un BT3758 pt control volum,si un BT0991 daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi,multumesc mult! Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 La nivele reduse de auditie mai sint distorsiuni? Link spre comentariu
K1nderu Postat Februarie 1, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2012 Da mai sunt! Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 Verifica daca la nivele mici de auditie distorsiunile sint si la intrarea in amplificatorul de putere respectiv (la intrarea lui TDA2030). Link spre comentariu
K1nderu Postat Februarie 1, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2012 am legat amplificatorul cu boxa de la genius la intrarea sunetului in TDA si are distorsiuni Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 Ce amplificator...? Sa inteleg ca ai utilizat un alt amplificator pentru a "asculta" semnalul si ai gasit ca la intrarea in TDA sint distorsiuni? Daca da, atunci cauta cauza generatoare de distorsiuni in etajele dinaintea TDA-ului. Link spre comentariu
K1nderu Postat Februarie 1, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2012 da am facut-o praf k se aude incet subwooferul acum daca il alimentez cu sunet direct in pinii integratului se aude bine,dar buba nu am gasit-o inca Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 Inainte de TDA2030 ar trebui sa fie un filtru activ. Acolo poate fi problema; daca nu s-a facut vreun scurt-circuit accidental, componentele active din zona aia nu sint calde, tensiunea de alimentare este prezenta, uita-te daca nu este nici un fir/cuplaj rupt sau desfacut. Link spre comentariu
K1nderu Postat Februarie 2, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2012 Am verificat si nimic am gasit o dioda in scurt am schimbato o rezistenta de 21kohm si tot nu vrea nu stiu ce sa ii mai fac,integratul de filtru este acela BT0991 :cry: Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 Cauta o schema cu el pe net si verifica tensiunea in diferite puncte; eventual daca vei gasi datashetul integratului. Link spre comentariu
K1nderu Postat Februarie 2, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2012 Masuratori am facut sunt ok si am masurat toate rezistentele,condensatorii pe capacimetru problema ar fi integratul BT0991 cred k s-a ars un pin daca fac contact cu un alt pin pe intrarea integratului TDA2030 se aude dar tot ca inainte si volumul este incurcat mergand sa il dau din ambele potentiometre al sistemului Link spre comentariu
liviu Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 Integratul acela , are cumva 8 picioruse?Daca da , masoara tensiunea de alimentare pe pinul 8 sau 7 si spune pe ce pin al integratului ai tensiune (daca exista acea tensiune).Alimentarea e simetrica , asimetrica?Pinii circuitului sunt in linie sau 4 si 4 ? Link spre comentariu
K1nderu Postat Februarie 2, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2012 Da are 8 pini am masurat pe pinul 7-8 are 13v Link spre comentariu
liviu Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 Pe ce pin ai tensiunea de 13v , 7 sau 8?Masoara si pe pinul 4 , ar trebuii sa ai minus 13v. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 BT0991 e dublu OPAMP? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum