Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

HORNUL - avantaje si dezavantaje

VTP

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 7 luni mai târziu...
  • 3 ani mai târziu...

Ca fapt divers, dar tot referitor la hornuri , va prezint schita sectiunii unor hornuri de calitate, prin care vreau sa demonstrez de ce oferta este zero prin magazinele de specialitate.Imagine.thumb.jpg.b13ddd10c8709cc521619b2430fa62b7.jpghornuri.thumb.jpeg.981e2680dd7022bbd075ac89a92b24f2.jpeg

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 6 luni mai târziu...

Trebuie incercat ,se poate auzi daca difuzorul "se chinuie/suna prost  " dar in principiu ar trebui sa mearga , eventual se poate face una sau mai multe sipci  lemn care sa obtureze ceva din dimensiunea de iesire ,poti regla efectiv/practic sa fie optim,

Link spre comentariu
1 hour ago, Alphsoo said:

O intrebare de incepator:

Un difuzor cu un fs de aprox 75Hz  crapa daca-l pun intr -un BLH calculat pt. un difuzor cu un fs de aprox 35Hz?

Detin niste vechituri japoneze coral de 10 toli, 101 dB, magnet AlNiCo ce au folosite prin seriile BX si ma bate gandul sa le echipez cu niste lazi copiate dupa coral BL-25D.

https://audio-heritage.jp/CORAL/speaker/bl-25d.html

Tu ai deja horn-urile? Daca le ai deja si sunt pentru 35Hz as intelege tentatia de a pune difurile coral de 10" in ele dar daca nu le ai si trebuie sa le construiesti atunci este bine sa le construiesti pentru difurile pe care le ai. BLH-urile sunt destul de pretentioase. Se intampla des ca difurile pentru care au fost calculate BLH-urile sa nu sune bine (sunet cavernos) si apoi se intervine cu diferite materiale prin interior pentru a atenua acest sunet (unii au pus si blanuri sau perne la iesire pe partea de jos :rade:). 

Grosso modo difuzorul cu Fs de 75Hz pus intr-un BHL de 35Hz <=> acelasi difuzor pus intr-o cutie de basss reflex acordata la 35Hz. Deci distrugerea difuzorului depinde de puterea ce se aplica la bornele acestuia. Un difuzor de 50W nu crapa daca se aplica cativa W la borne chiar daca este intr-o cutie acordata mult mai jos, dar tentatia de a roti butonul de volum este foarte mare!

Editat de merck
Link spre comentariu

basssss basss basss ssssss

De regula trebuie verificat fluxul magnetic la cele cu AlNiCo, daca nu se stie istoricul lor.

Sunt sensibile la influente exterioare.

Cum se aplica W la borne? Sunt buni si pentru durerile de incheietura?

Editat de Haralambie
Link spre comentariu
13 minutes ago, Haralambie said:

Cum se aplica W la borne? 

Intraba producatorii de amplificatoare! Aia scriu Pout = nW. Poate amplificatoarele scot cartofi la iesire sau sfecla si aia inca nu au aflat. 

Da mai bine explica tu cum verifici fluxul magnetic la difuzoarele cu AlNiCo.

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 27 minute, Haralambie a spus:

basssss basss basss ssssss

Pt. asa ceva am in dotare Celestion ditton 150, 25 si 44 plus o roaba de alte difuzoare de toate culorile. 

Vreau sa le fac un BLH pt ca respectivele lighene au un timbru al naibii de placut ce imi aminteste de niste boxe sansui.

Nu ma pricep la verificat fluxuri dar difuzoarele au motorul destul de puternic, controleaza bine membrana, montate  de proba pe un panou de aprox 1m2 ce pare o imitatie de OB plasat  corect in camera, boxele gadila urechile cum imi place mie.

Link spre comentariu

Ei dragii mosului, amplificatoarele nu scot putere.

Pe acelasi fir, cati Amperi ai la priza?

Pentru curiosi.

https://ro.rsdelivers.com/product/hirst-magnetics/gm07/hirst-magnetics-gm07-gauss-meter-dc-and-15-hz-10/6212057

Acum 2 minute, Alphsoo a spus:

Vreau sa le fac un BLH pt ca respectivele lighene au un timbru al naibii de placut ce imi aminteste de niste boxe sansui.

Incepe cu niste poze, nu sunt un increzator in constructiile BLH

Link spre comentariu

Nu stiu ce poze doresti iar ca o paranteza, aici  am intrebat despre un difuzor cu un fs ridicat si un blh acordat mai jos, In ce aveti sau nu aveti dvs incredere nu face subiectul discutiei si chiar nu intereseaza pe nimeni.

Editat de Alphsoo
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări