bogdanc2011 Postat Iunie 17, 2013 Partajează Postat Iunie 17, 2013 Cred ca pana la urma se ajunge la concluzia ca trebuie sa ne impacam cu ideea de a alege din doua tipuri de incinte:- unele cu SPL mare, cu raspuns rapid, cu redarea microdetaliilor si imagine sonora ampla, preferate de melomani care fac auditie muzicala. In general aceste incinte sunt si ceva mai scumpe, indiferent daca sunt echipate cu un singur difuzor BL sau cu mai multe difuzoare.- incinte cu un SPL mai mic, cu avantajul de a nu obosi auditoriul. Redarea e in stilul muzicii ambientale, fara implicarea prea mare a audientei. Pentru un pic de dinamicitate este nevoie de amplificatoare puternice, cu rezerva de putere insemnata, atat pentru dinamica, dar si pentru protectia incintelor ( un amplificator de putere medie, impins peste cliping, risca sa influenteze negativ fiabilitatea traductoarelor incintei!)Precizarile sunt importante, mai ales cand se doreste achizitionarea unei perechi de incinte. E mai bine sa previi decat sa incerci sa remediezi situatia, caz in care cheltuielile sunt mult mai mari.Sunt si eu curios ce tipuri de incinte s-ar potrivi pentru cele doua cazuri.Mentionez ca mie unul informatiile despre hornuri mi se par cam ambigue. As vrea si eu in viitor sa-mi construiesc o pereche, dar nici nu stiu de unde sa incep. Am citit articolul despre incintele VTP dar n-am fost pe deplin lamurit cum se calculeaza formele, dimensiunile, cum si mai ales unde se pune umplutura. La incintele inchise/bass reflex mi se par mai directe calculele. Link spre comentariu
Vizitator caesar_m3 Postat August 28, 2013 Partajează Postat August 28, 2013 Scuzele mele, am facut thread separat. Link spre comentariu
tudor_x19 Postat Septembrie 13, 2013 Partajează Postat Septembrie 13, 2013 http://www.hifichile.cl/index.php?/topi ... id__111210 Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 31, 2013 Partajează Postat Decembrie 31, 2013 Tema pentru acasa : http://www.wolfvonlanga.com/blog/ Link spre comentariu
felixx Postat Ianuarie 6, 2014 Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 ............... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 6, 2014 Administratori Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 chestiile astea ca nu imi dau seama ce ar fi eu cred ca sunt mai mult de fitze decat de ascultat muzica, adica ceva super audiofil, mai ales trunchiul ala de copac Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 7, 2014 Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 Eu as zice ca ar fi niste exagerari, mai sunt si foarte urate la aspect Link spre comentariu
Untold Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Iar ledurile alea albastre denota in mod absolut o intensa tendinta de manelizare... Link spre comentariu
VTP Postat Aprilie 3, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2014 E intotdeauna interesant sa faci teste, determinari si auditii cu echipamente din cele mai diverse.Am reusit. dupa multi ani sa procur o pereche de difuzoare de BL ce au echipat aparate de radio Philips din anii 1935-1937. Posibil ca acest tip sa fi fost utilizate chiar o perioada mai mare de timp, la diverse aparate Philips. Difuzoarele au membrana de celuloza, rila din acelasi material cu membrana si spider central, din textolit, asigurat cu surub. Diametrul difuzorului 8".Aceste "vechituri" de aproape 80 de ani, sunt in stare buna si fara nicio interventie asupra lor, ca atare, avand posibilitatea de a le monta intr-o pereche de hornuri tip BK20 (BLH), am facut acest lucru cu rezultate surprinzatoare.Multi isi aduc aminte de sunetul placut al receptoarelor Philips. Sunetul s-a pastrat la fel de placut in doua variante:- cu un amplificator cu tuburi SE echipat cu EL84;- cu un receiver Marantz SR1010.Hornul a ajutat mult difuzorul pentru a reda spectrul frecventelor joase, astfel ca auditiile de muzica simfonica, jazz, pop si chiar rock sunt placute. Echipajul mobil este foarte usor, astfel ca raspunsul transient este excelent, mai ales la redarea instrumentelor de percutie si a chitarei. Imaginea stereo (soundstage) este clara, stabila , mai ales ca nu apare in ecuatie nicio retea de separare a frecventelor redate. Nu se simte necesitatea de a introduce un tweeter suplimentar.Cei care dispun de astfel de difuzoare si au posibilitatea de a le monta, fie si temporar intr-o incinta tip BLH sau Voigt ar trebui sa incerce! Castiga o experienta ce ii va ajuta ulterior. Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 27, 2014 Partajează Postat Aprilie 27, 2014 Ai putea te rog sa pui o poza cu acele difuzoare Philips pentru ca sigur am asa ceva si poate fac si eu niste experimente. Link spre comentariu
VTP Postat Mai 1, 2014 Autor Partajează Postat Mai 1, 2014 Ai putea te rog sa pui o poza cu acele difuzoare Philips pentru ca sigur am asa ceva si poate fac si eu niste experimente. Sorry pentru raspuns tardiv! Momentan nu am cu ce sa fac poze. Pana si telefonul a tampit si trebuie resoftat! De altfel nu am gasit in timp decat doua tipuri de difuzoare din acea perioada: - 8", sasiu cu gauri circulare la spate, spider central, cu surub de fixare in bolt si cu decupari elicoidale; - 8", sasiu identic, dotat cu un con suplimentar de ebonita prins cu surub de bolt. Are disperia inaltei mai buna. Ambele variante cu magnet metalic (tipul 2 cu magnet mai mare in diametru ) Daca aveti astfel de difuzoare identice, utilizatile in horn sau VTP. Dau rezultate surprinzatoare. Exista, din aceiasi perioada, si varianta cu bobina in loc de magnet metalic, dar nu am avut niciodata doua bucati. Echipau aparatele de radio de calitate superioara! Succes in experimente! Link spre comentariu
sorin_denver Postat Iulie 9, 2014 Partajează Postat Iulie 9, 2014 Un filmulet interesant despre firma Voxativ Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Iulie 13, 2014 Partajează Postat Iulie 13, 2014 http://www.pinterest.com/mrgamelan/the-horn/ Link spre comentariu
sorin_denver Postat Iulie 24, 2014 Partajează Postat Iulie 24, 2014 Un site interesant http://inlowsound.weebly.com/ . Link spre comentariu
felixx Postat August 11, 2014 Partajează Postat August 11, 2014 Altec Lansing Resurection.....in lucru. https://picasaweb.google.com/115586837612433686520/TheRiseOfTheMightyAltecLansingUSA#6033674160590996514 Link spre comentariu
Postări Recomandate