Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sarma pentru bobinaj de 0.02mm

Vizitator mihai_adi10

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• em2006

2

• lorik199

2

• VTP

1

• Avram Ion

1

Top autori în acest subiect

Iti trebuie multa? Nu stiu exact, dar cred ca cea din bobina de tensiune de la contoare (mai vechi, cele cu disc de inductie) este buna, am astfel de bobine pe acasa, cand ajung o sa masor.

Link spre comentariu

Este buna cea din contoare are intre 0.1-0.3 si sunt in jur de 8000 de spire pe o bobina.

E vorba de 0,02mm si nu 0,2Totusi a lucrat cineva cu sarma sub 0,1 mm sa vada cum e?Va zic eu ca-i un chin de lucrat cu ea, am facut o bobina odata si mi-a ajunsIn relee miniatura cred ca vei gasi ce cauti, dar nu stiu cum prea ai putea-o folosi-o
Link spre comentariu

Cea mai subtire sarma pe care am folosit-o efeciv, in tinerete, cand lucram fara ochelari, era de 0.05.Faceam doze pentru chitara electrica. E destul de fragila dar se poate lucra, iar cand se rupe se poate innadi prin cositorire si izolare cu un stegulet de hartie uleiata din condensatoare.Sarma se putea recupera din bobinele de inductie auto, aparate Roentgen defecte, etc, adica bobine de inalta tensiune.

Link spre comentariu

Daca eti p-aproape de Ploiesti, vino sa-ti dau eu. La doze, de ce puneai asa subtire, pentru bas? Nu era prea puternic? Eu faceam magnet din foaie de arc, dar puneam sarma mai groasa (la chitara rece).

Link spre comentariu

Magnetii erau de la difuzoare.Puneam foarte subtire sa intre multe spire in spatiu cat mai mic, rezistenta ohmica era de zeci de kiloohmi, daca-mi amintesc bine (anii '70), amplifurile erau pe lampi (EF86, ECC).

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Existau pe vremuri bobine de inductie auto cu carcasa de bachelita neagra (la camioanele Bucegi si dubele TV). Bobina nu era impregnata (era imersata in ulei) si se desfacea foarte usor. Sarma parca era de 0.02 sau 0,05 mm si avea izolatie f. buna. Sarma subtire se mai folosea si la bobinele mobile din aparatele de masura magnetoelectrice (AEM).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări