DonNCSS Postat Septembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Nu sunt buni si cei recuperati din aparate functionale? Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Recomandabil ar fi sa fie verificat in prealabil de capacitate macar daca de impedanta nu se poate ( ESR ), daca insa nu detii capacimetru potrivit atunci macar o inspectie vizuala, condensatorul ( sau mai bine zis capsula sa ) sa arate cat mai bine, fara deformari/defecte fizice, fara scurgeri, si verificat macar cu ohm-metrul care in functie de capacitatea condensatorului si scara de masurare ti se va indica un soi de rezistenta variabila, impendanta pe aparat modificandu-se in ritmul incarcarii condensatorului. Link spre comentariu
DonNCSS Postat Septembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Nu detin un capacimetru,dar vizual arata bine condensatorii si sunt si unii de calitate,parca era o firma japoneza,gen panasonic,dar sper sa gasesc capacitatile ce imi trebuiesc.Cei nepolarizati presupun ca nu au nicio gara,nu? Link spre comentariu
DonNCSS Postat Septembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Am facut niste poze cu treburile pe care le-am facut pana acum+sursa din care o sa alimentez ampul din cauza ca traful pe care il am scoate cam 29Vca in secundar. http://postimage.org/image/h9aqey1b9/e8fe678b/ http://postimage.org/image/h4hjirso7/f1040fb1/ http://postimage.org/image/ijwwcql2j/4376b2d4/ http://postimage.org/image/l3ygd2yhl/687a353b/ Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Ce valoare are condensatorul de filtrare? Si daca nu ma insel este pus dupa stabilizator? Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Ca idee, daca tii neaparat sa faci acest amplificator, (in tinerete l-am facut de 3 ori si am fost multumit de el ) poti cauta pe net la magazinele de specialitate piesele necesare. Nu cred ca te costa mai mult de 30-40 lei toate piesele (transport inclus + TVA, dar fara transformator) pentru doua amplificatoare. Daca esti multumit de functionarea primului amplificator (acesta pe care i-l construiesti) te pot ajuta cu 2 PCB-uri originale, neutilizate, fara piese plantate. Link spre comentariu
DonNCSS Postat Septembrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Ce valoare are condensatorul de filtrare? Si daca nu ma insel este pus dupa stabilizator?Condul de filtraj are 3200uF si este pus fix dupa puntea redresoare(am facut io niste trasee mai ciudate pe acolo). Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Ar mai trebui unul similar si dupa stabilizator...si ca veni vorba despre stabilizator ce tranzistor ai folosit si ce tensiuni ai atat la intrarea in stabilizator cat si la iesire spre amplificator? Link spre comentariu
DonNCSS Postat Septembrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Deci.....redresat+filtrat la intrarea stabilizatorului am aprox 39-40Vcc,iar la iesire am 23Vcc.Tranzistorul de putere este un 2SC5244. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Altul nu gaseai? spre exemplu TIP35C ca asta este anemic rau cat priveste Hfe-ul, la ampliul asta ai undeva la aproximativ 1, poate 1,5A consum de la sursa pentru un singur modul, si la acest curent tranzistorul vad ca ar avea un Hfe de aproximativ 8, ceea ce inseamna ca in baza are nevoie de un curent de minim 1,5/8=187mA, cu ce anume asiguri acest curent ( cu ce rezistenta )? Apoi zenner-ul de ce putere este si ce tensiune, si cum este conectata in circuit, direct in baza tranzistorului de putere?Si sa-ti explic inca ceva, la 1,5A curent consumat, puterea disipata de tranzistor este (Vin-Vout)*Iout, adica (40-23)*1,5=17*1,5=25W disipati de tranzistor, esti sigur ca radiatorul este suficient de puternic ca sa raceasca tranzistorul avand in vedere energia mare disipata? Link spre comentariu
DonNCSS Postat Septembrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Pai sursa am facut-o numai din piese recuperate!Tranzistorul asta l-am gasit pe un sasiu de monitor,deservea deflectia orizontala.Iar circuitul este in 3 etaje:-primul care conduce tensiunea din zennere,facut cu un mpsa42-urmatorul este un bd241 care conduce tranzistorul de putere-etajul de putereZenerele sunt de 1w:una este pl12z si cealalta pl11v5zIar radiatorul daca nu tine il voi raci fortat. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Nu ai si o schema sa ne lamurim? Link spre comentariu
retrosong Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 de ce te complici cu stabilizator era de ajuns condensatorul de filtraj minim 4700/40v Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 de ce te complici cu stabilizator?...[/b]Pentru ca nu poti alimenta un circuit cu dublul tensiunii pentru care a fost proiectat si sa te astepti ca merge si asa! ..era de ajuns condensatorul de filtraj minim 4700/40vLa o tensiune de 40V tu pui electrolitic de 40V? Link spre comentariu
gigiones Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 La o tensiune de 40V tu pui electrolitic de 40V?poate are rol si de fuzibil Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum