Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 10W

Postări Recomandate

• Răspunsuri 174
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Recomandabil ar fi sa fie verificat in prealabil de capacitate macar daca de impedanta nu se poate ( ESR ), daca insa nu detii capacimetru potrivit atunci macar o inspectie vizuala, condensatorul ( sau mai bine zis capsula sa ) sa arate cat mai bine, fara deformari/defecte fizice, fara scurgeri, si verificat macar cu ohm-metrul care in functie de capacitatea condensatorului si scara de masurare ti se va indica un soi de rezistenta variabila, impendanta pe aparat modificandu-se in ritmul incarcarii condensatorului.

Link spre comentariu

Ca idee, daca tii neaparat sa faci acest amplificator, (in tinerete l-am facut de 3 ori si am fost multumit de el ) poti cauta pe net la magazinele de specialitate piesele necesare. Nu cred ca te costa mai mult de 30-40 lei toate piesele (transport inclus + TVA, dar fara transformator) pentru doua amplificatoare. Daca esti multumit de functionarea primului amplificator (acesta pe care i-l construiesti) te pot ajuta cu 2 PCB-uri originale, neutilizate, fara piese plantate. :aplauze

Link spre comentariu

Altul nu gaseai? spre exemplu TIP35C ca asta este anemic rau cat priveste Hfe-ul, la ampliul asta ai undeva la aproximativ 1, poate 1,5A consum de la sursa pentru un singur modul, si la acest curent tranzistorul vad ca ar avea un Hfe de aproximativ 8, ceea ce inseamna ca in baza are nevoie de un curent de minim 1,5/8=187mA, cu ce anume asiguri acest curent ( cu ce rezistenta )? Apoi zenner-ul de ce putere este si ce tensiune, si cum este conectata in circuit, direct in baza tranzistorului de putere?Si sa-ti explic inca ceva, la 1,5A curent consumat, puterea disipata de tranzistor este (Vin-Vout)*Iout, adica (40-23)*1,5=17*1,5=25W disipati de tranzistor, esti sigur ca radiatorul este suficient de puternic ca sa raceasca tranzistorul avand in vedere energia mare disipata?

Link spre comentariu

Pai sursa am facut-o numai din piese recuperate!Tranzistorul asta l-am gasit pe un sasiu de monitor,deservea deflectia orizontala.Iar circuitul este in 3 etaje:-primul care conduce tensiunea din zennere,facut cu un mpsa42-urmatorul este un bd241 care conduce tranzistorul de putere-etajul de putereZenerele sunt de 1w:una este pl12z si cealalta pl11v5zIar radiatorul daca nu tine il voi raci fortat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări