gigiones Postat Martie 14, 2012 Partajează Postat Martie 14, 2012 va salut, o statie AS 2020 de cateva zile a intrat in posesia mea. Din primele verificari in gol, am constatat ca nu creste volumul pe un canal iar pe celalalt la manevrarea potentiometrului incepe sa tiuie in boxa. Credeti k merita reparata ? se mai gasesc componente ? citind topicul am concluzionat k s-au facut incercari de modificare-adaptare...credeti k merita ? Link spre comentariu
DonNCSS Postat Martie 14, 2012 Autor Partajează Postat Martie 14, 2012 Nu se merita imbunatatita,poate reconditionata,deoarece romanu' care a proiectat-o atunci a vrut sa fie slim,deci pt un alt kit ar trebui sa iei alt trafo si nu cred ca se va potrivi.Prin reconditionare,trebuie sa intelegi ca cea mai mare buba la astea sunt potentiometrele de translatie,deci ar trebui sa le scoti din circuit si le iei la rand la masurat cu ohmmetrul sa vezi daca mai sunt in parametrii.O alta buba la astea mai sunt eventualele piese devalorizate,cum ar fi condensatorii,deci pe canalul defect exista vreunul,deci ar trebui schimbati.Si nu in ultimul rand sa ne legam de tranzistoare,cum ca etajele de amplificare din apartatele acestea sunt cam "identice" cu kitul 8109 facut de iprs,verifica frumusel tranzistorii prefinali si finali si cel din reteaua bootstrap(acela mai mult ca sigur ar trebui sa fie un BC). Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Martie 14, 2012 Partajează Postat Martie 14, 2012 Pana la urma,tot bipolare folosesti sau mosfet?tot bipolare o sa folosesc.....dar inca nu m-am gandit de care.......vreau sa renunt la 2n3055 Link spre comentariu
DonNCSS Postat Martie 14, 2012 Autor Partajează Postat Martie 14, 2012 Mai bine tot ceva cu capsola to-3,caci deja ai radiatoarele,poate cu mj15023+mj15024 daca ai ales etaj final npn+pnp.Inca o intrebare:efectiv,cat ai vrea sa scoata? Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Martie 14, 2012 Partajează Postat Martie 14, 2012 pai tot cat scoate, ca nu o sa-i schimb traful.......inca nu m-am hotarat daca ii schim traful si partea de amplificare...... Link spre comentariu
DonNCSS Postat Martie 14, 2012 Autor Partajează Postat Martie 14, 2012 Ce parere aveti despre schema asta,sa zicem o clasa B nu chiar pura,dar 5W ii duce destul de bine,cu distorsiuni nesesizabile.Alimentarea poate fi si mai mare de 20v,dar atunci trebuie recalculata rezistenta dintre baze si adaugata inca o dioda sau doua.Eu intentionez sa il fac experimental pe o placa de textolit pe post de amp. pentru telefon. Link spre comentariu
Sigisman Postat Martie 15, 2012 Partajează Postat Martie 15, 2012 Ce parere aveti despre schema asta,sa zicem o clasa B nu chiar pura,dar 5W ii duce destul de bine,cu distorsiuni nesesizabile.Alimentarea poate fi si mai mare de 20v,dar atunci trebuie recalculata rezistenta dintre baze si adaugata inca o dioda sau doua.Eu intentionez sa il fac experimental pe o placa de textolit pe post de amp. pentru telefon.Nu functioneaza. Vezi tranzistorul PNP! Link spre comentariu
gigiones Postat Martie 15, 2012 Partajează Postat Martie 15, 2012 ok, prefer reconditionarea !!! aku incepe goana dupa piese Link spre comentariu
DonNCSS Postat Martie 15, 2012 Autor Partajează Postat Martie 15, 2012 Nu functioneaza. Vezi tranzistorul PNP!De ce? Link spre comentariu
Sigisman Postat Martie 16, 2012 Partajează Postat Martie 16, 2012 Nu functioneaza. Vezi tranzistorul PNP!De ce?Pai tranzistorul PNP ar trebui sa aiba emitorul spre "+" in primul rand. Link spre comentariu
DonNCSS Postat Martie 17, 2012 Autor Partajează Postat Martie 17, 2012 Ok,greseala mea cand am refacut schema,ca driver,ce tranzistor sa folosesc?Un bc 171c ar fi bun? :confuz1 Link spre comentariu
DonNCSS Postat Martie 18, 2012 Autor Partajează Postat Martie 18, 2012 Ok,greseala mea cand am refacut schema.Ca driver,ce tranzistor sa folosesc?Un bc 171c ar fi bun? :confuz1 Link spre comentariu
DonNCSS Postat Septembrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2012 Am recuperat un cablaj al amplificatorului de 10w cu unele piese pe el,unele,evident,devalorizate,pe care am reusit sa le inlocuiesc cu ce mai aveam.Intrebarea mea este:semireglabilul acela pt reglarea curentului de mers in gol de 250ohmi merge inlocuit cu unul de 10k? Link spre comentariu
AlpHso Postat Septembrie 9, 2012 Partajează Postat Septembrie 9, 2012 Am recuperat un cablaj al amplificatorului de 10w cu unele piese pe el,unele,evident,devalorizate,pe care am reusit sa le inlocuiesc cu ce mai aveam.Intrebarea mea este:semireglabilul acela pt reglarea curentului de mers in gol de 250ohmi merge inlocuit cu unul de 10k?NU merge! Link spre comentariu
DonNCSS Postat Septembrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2012 Daca tot am gasit cablajul m-am apucat sa-l refac,am verificat rezistente si condensatori,majoritatea rezistentelor schimbandu-le+condensatorul din emitorul pilotului,pilotul bc172 inlocuit cu bc171,scosi prefinalii snd+spd(rubbish),pusi bd137+bd140.A mai ramas sa mai recuperez 2 finali 2n3055(din relee de incarcare dalea de raba) si sa mai cumpar inca 2 conzi si un semireglabil.P.S:la rezistenta r4(cea pt reglarea simetriei) am gasit una plantata de 27k,evident,devalorizata,iar eu i-am pus una la aceeasi valoare.Ar mai fi simetric daca l-as alimenta la 20-25Vcc? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum