Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 10W

Postări Recomandate

Vizitator Mircel

Daca as pune de 6800 sau 10000uf s-ar strica ceva pe acolo?

Cel mai mare, întâlnit de mine, a fost de 8200uF.Dar de ce nu respecţi schema?Cumperi unul cf. indicaţiilor din prospect iar cele de 6800 şi 10000uF le foloseşti după redresare.

post-1-139829380914_thumb.gif

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 174
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator Mircel

...mare atentie pe cine citati!!!

Vai ce mare greşeală!Eu i-am răspuns lui Bubuioc! Care l-a citat pe Remus, care l-a citat pe ...Şi aşa a rămas „remus68” cu 6800uF pe buze :).Scuze d-le Remus68!L.E.Vă rog d-le Remus, ştergeţi dvs. greşeala mea.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

acum cateva luni am intrat in posesia unui amplificator AS2010, luat cu gandul ca o sa-l reconditionez.......schema lui mai poate fi imbunatatita?......daca tot o sa-i reproiectez cablajul, macar sa mai adaug ceva sa-l imbunatatesc cat de cat.......am facut cateva modificari mai jos pe schema, sunt modificari "in bine" sau sa-l las asa cum e?......am adaugat superdioda, stabilizator pe partea de alimentare preu si finali complementari....mai merge si altceva?

schema 1.pdf

Link spre comentariu

Mă gîndeam la 2009, are un sunet mult mai bun şi e nervos. Merge pus direct pe radiatoarele laterale şi ne scapă de profilul L pe care sînt prinşi trz. Asta presupune şi schimbarea trafo, dar la tensiune mai mică în secundar (circa 17-18Vca) se cîştigă curent mai mare, locul fiind strîmt şi trafo original nu susţine alimentarea decît pînă pe la 5-6W/canal, din cîte am măsurat pe vremuri. Ptr eliminarea brumului se poate face un filtru Pi din doi cond cu raportul de 1 la 3 şi o diodă în sensul de conducţie, şuntată cu o rez de 47-100 Ohmi, care lasă doar curentul consumat în gol de amplif. Greu e şi cu puţometrii ăia, sînt cam proşti şi nu prea se găsesc înlocuitori, poate de prin scule vechi nemţeşti, recuperaţi.

Link spre comentariu

daca acel stabilizator nu aduce imbunatatitiri, am renuntat la el in favoarea unuia cu zenner, ocupand mai putin spatiu.....(schema mai jos)

zal m-am gandit la TDA2009, dar imi trebuie alt traf.....fiind integrat stereo merge pus decat pe o laterala si ramane una libera (nu-mi place sa ramana una rece)....asa ca daca ar fi sa pun in punte cele 2 iesiri ale TDA-ului as avea aproximativ 20W pe 8 ohmi pe canal....dar pentru o varianta stereo am nevoie de un traf de 18Vca si 4A, si nu cred ca ar incapea in spatiul ala.

schema.pdf

Link spre comentariu

daca acel stabilizator nu aduce imbunatatitiri, am renuntat la el in favoarea unuia cu zenner, ocupand mai putin spatiu.....(schema mai jos)

zal m-am gandit la TDA2009, dar imi trebuie alt traf.....fiind integrat stereo merge pus decat pe o laterala si ramane una libera (nu-mi place sa ramana una rece)....asa ca daca ar fi sa pun in punte cele 2 iesiri ale TDA-ului as avea aproximativ 20W pe 8 ohmi pe canal....dar pentru o varianta stereo am nevoie de un traf de 18Vca si 4A, si nu cred ca ar incapea in spatiul ala.

Sa zicem,un toroidal "slim" cum erau acelea facute de electrotehnica sau contactoare buzau,caci stiu ca aveau o putere considerabila si grosimea era de max 10cm.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări