Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum comand o tensiune

sogard_2003

Postări Recomandate

Vreau sa comand 5V pin intermediul unui semnal acustic.Problema e urmatoarea :cand nu e muzica trebuie sa am 5V la iesirea montajului,iar atunci cand primesc semnal acustic sa se intrerupa cei 5V.nu se pune problema de putere.e vorba de comanda unui microcontroller,un fel de intare "enable"...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sogard_2003

4

• niq_ro

1

• ionut20

1

Top autori în acest subiect

Vizitator mister_rf

Sau daca semnalul este mic, trebuie amplificat apoi redresat si dupa redresare se actioneaza elementul de comanda ON/OFF -tensiune 5V...

Uite de exemplu varianta ce accepta semnal de la un difuzor:

Cu comanda prin releu sau chiar direct din colectorul tranzistorului, caz in care mai trebuie inversata logica cu un alt tranzistor...

Posted Image

sau se poate adauga si un etaj de amplificare:

Posted Image

Link spre comentariu

poti folosi un optocuplor, urmat de un tranz, pnpti-am anexat mai jos o varianta cu triac, dar se poate modifica usor

pai schema asta comanda tensiune doar cand primeste semnal pe intrare.mie imi trbuie o tensiune la iesire atunci cand nu am tensiune la intrare.ceea ce mi-a trimis tu functioneaza invers.daca am semnal pe intrare ,apare si un semnal pe iesire.
Link spre comentariu

pt mister_rf da schema asta-i buna.seamana cu ce mi-a dat un prieten.numai ca el imi zicea ceva de un montaj Darlington pentru inversare logica.ceea ce vreau eu sa fac.Mai am o intrebare.avand in vedere ca schema e buna,exista un integrat inlocuitor?tranzistorii ar ocupa mult spatiu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări