Vizitator romanovu Postat Ianuarie 30, 2012 Partajează Postat Ianuarie 30, 2012 Salutare,Sunt mai nou pe forum, dar in schimb as vrea sa propun un subiect care ma tot macina de ceva vreme.Vreau sa masor o suprafata, gen hartie rupta, sau taiata, . Cand spun suprafata, nu ma refer la suprafete regulate ci neregulate. Lansez aceasta idee, respectiv subiect, ca urmare a nevoii mele in scrierea unei teme de licenta. Tot ce stiu e ca vreau ca suprafata sa fie masurata cu o oarecare precizie. Link spre comentariu
Vizitator romanovu Postat Ianuarie 30, 2012 Partajează Postat Ianuarie 30, 2012 Salutare din nou.Pentru inceput as vrea sa va expun ideea pe care as vrea sa o testez.s-ar putea face cu un sir de fotodiode, gen scanner? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 30, 2012 Partajează Postat Ianuarie 30, 2012 Un scanner şi un program ar fi suficiente pentru suprafeţe plane. Pentru suprafeţe neregulate există scanner-e tridimensionale.Suprafaţa unor materiale precum hârtia se poate măsura şi printr-o simpla cântărire. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 30, 2012 Partajează Postat Ianuarie 30, 2012 Dacă nu sînt fragmente uriaşe, o metodă simplă e să le aşezi pe hirtie milimetrică, sau ptr bucăţi mai mari calc transparent milimetric, apoi numeri mm2. Link spre comentariu
Vizitator romanovu Postat Ianuarie 31, 2012 Partajează Postat Ianuarie 31, 2012 Salutare din nouNu am spus dimensiunea asta e problema. 1.5m / 1.5mIdeea e ca prin cantarire nu pot sa obtin ceva concret, poate doar in cazul hartiei, Cunoscand gramajul pe mm2 .Dar sa zicem ca e material taiat sub forma de suprafete neregulate, gen fete de papuci, material de dimensiununi oarecum medii, etc. Link spre comentariu
Vizitator romanovu Postat Ianuarie 31, 2012 Partajează Postat Ianuarie 31, 2012 Montajul vine in modernizarea unor echipamente mai vechi. Avem doua bari de 2 metri fiecare, cam la 10 cm distanta intre ele paralele. O bara are 100 de emitatorare, celalalt 100 de receptoare fiecare la cite 2 cm. Barile nu exista, puteti concepe cum doriti. (original erau ceva fotocelule, dar nu exista)Intre cele doau bari pe o banda rulanta se misca diferite obiecte. + o banda de control alba care are la fiecare 2 cm cite un semn. (banda iar nu avem, facem cum vreti. Oiriginal se folosea un microcontact pe un ax, ce nu mai exista). Ma intereseaza citi senzori sunt acoperiti de obiectele ce se misca la fiecare 2 cm de avansare, (date de forma 1001110001..) ce sa fie scrisa pe un port serial. Pentru inceput putem lucra pe o macheta mica cu 5 senzori , pe o foaie. Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 31, 2012 Partajează Postat Ianuarie 31, 2012 Iei o sfoară, faci conturul, tragi de aţă să faci un triunghi, măsori laturile, calculezi aria Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 31, 2012 Partajează Postat Ianuarie 31, 2012 Iei o sfoară Buna gluma...Am un cerc cu perimetrul de 12cm (cu suprafata de 11,46cmp); daca formez un triunghi (sa zicem echilateral) cu perimetrul de 12cm, triunghiul va avea suprafata de 6,9cmp. Din artimetica stim ca 11,46 nu este egal cu 6,9. q.e.d Link spre comentariu
avolocaru Postat Ianuarie 31, 2012 Partajează Postat Ianuarie 31, 2012 Cam care este viteza de deplasare a benzii transportoare? Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 31, 2012 Partajează Postat Ianuarie 31, 2012 Montajul vine in modernizarea unor echipamente mai vechi. Suprafetele sunt plane?Daca da, se poate estima prin cantitatea luminii reflectate, cu conditia ca suprafetele sa aiba toate acelasi grad de reflexie. Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 31, 2012 Partajează Postat Ianuarie 31, 2012 Am glumit cu sfoara.O metodă precisă, dar mai complexă ar presupune o cameră foto şi un software capabil de a recunoaşte conturul. Forma e importată, se face un mesh pe suprafaţă, apoi se calculează aria. Cu cît mesh-ul e mai fin, cu atît eroarea de măsură este mai mică. Link spre comentariu
Vizitator romanovu Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 Salutare,Eu am gandit-o in felul urmator. 100 fotodiode asezate la 2 cm una de alta. deasupra lor 1 neon care le inchide pe toate (ca stare). pe margine o banda transparenta care tot la 1-2 cm sa fie neutralizata transparenta (stare), dar care are o fotodioda si care numara cate randuri de 1-2 cm are matricea descrisa la final (returnata pe COM). De aici reiese ca viteza cu care se deplaseaza banda nu conteaza.In momentul in care se interpune ceva pe a 10 fotodioda,fotodioda de stare retine si scrie pe un rand al matricei starea celorlalte 100 . Ex. apare ceva lat de 10 cm la 30 cm stanga sau dreapta, nu conteaza.Starea va fi ceva de genu (111111111111111 00000 11111111.....111111). Am simulat randul din matrice interpunandu-se din stanga ceva lat de 10 cm. Astept sugestii, sau pareri. Merci Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 De ce atâta mecanică?Mai bine faci o simplă fotografie şi apoi procesezi pixelii în calculator. Pentru calibrare pui materialul de măsurat peste o coala gradată, similară hârtiei milimetrice. Link spre comentariu
Vizitator romanovu Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 Salutare,Am incercat in nspemii de situatii. E nevoie de flux. Nu masor doar o bucata. Plus ca nu am reusit sa scap de reflexii de lumina, chiar daca am folosit suprafata mataAs incerca cu cateva demultiplexoare. Doar ca am nevoie de cateva sugestii. Care m-ar ajuta, sub ce forma sa fie acele integrate: multiplu de 16..... Link spre comentariu
Vizitator romanovu Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Salutare, si o saptamana frumoasa sa aveti.Ceva nou pentru mine, sugestii sau ajutor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum