Vizitator MihailSer Postat Ianuarie 30, 2012 Partajează Postat Ianuarie 30, 2012 Vreau sa folosesc schema asta la un traductor, se conecteaza la calculator prin RS232 si imi afiseaza pe calculator tabelar in excel temperatura. Am la el si fisierul .ASM, adik e scris in limbaj de asamblare, nu ? nu stiu cum determina el temperatura, adaptorul de impedanta este legat la R4 din schema traductorului. Ce e U2? nu imi dau seama care e senzorul de temperatura ? Link spre comentariu
diablero Postat Ianuarie 30, 2012 Partajează Postat Ianuarie 30, 2012 Se scrie "adaptor impedanta", nu "inpedanta". U2 este un stabilizator cu 3 pini (asemanator cu 7805). Daca fisierul este .asm programul este scris in assembler. Senzorul de temperatura poate fi dioda din baza tranzistorului. Link spre comentariu
Vizitator MihailSer Postat Ianuarie 30, 2012 Partajează Postat Ianuarie 30, 2012 Daca fisierul este .asm programul este scris in assembler.Multumesc frumos. Si programul in assembler este scris sau se poate scrie in Visual Basic ? Dupa ce se scrie codu asta ce trebuie facut mai exact cu el ? il bag in AVR studio ? Link spre comentariu
diablero Postat Ianuarie 31, 2012 Partajează Postat Ianuarie 31, 2012 Si programul in assembler este scris sau se poate scrie in Visual Basic ? Dupa ce se scrie codu asta ce trebuie facut mai exact cu el ? il bag in AVR studio ? Vad ca faci confuzii grave (nu esti singurul), incerc sa explic pe cat posibil clar. Pentru ca un program sa poata fi executat trebuie sa fie asamblat, compilat sau interpretat. Programele numite assembler (asamblor), compiler (compilator) sau interpreter (interpretor) sunt programe "inrudite" - sa zicem simplificand ca ele convertesc codul sursa (apropiat de limbajul uman) in cod masina (acel "limbaj" pe care il intelege masina). Codul sursa este un fisier text "pur", poate fi scris cu orice utilitar gen Notepad (atentie! nu cu Microsoft Office). Urmeaza etapa de "traducere", care se realizeaza - dupa caz - cu un asamblor / compilator / interpretor. Se obtine codul masina sub forma unui fisier cu extensia .hex sau .bin. Acest cod masina (fisier hex / bin, dupa caz) trebuie scris cu un programator in memoria masinii (a procesorului) pentru a fi executat. Acum, ce treaba sa aiba Visual Basic? Visual Basic este un compilator creat de Microsoft (desi initial limbajul Basic a fost unul interpretat). AVR Studio este IDE-ul (Integrated Development Environment) pus la dispozitie gratuit de catre firma Atmel, cu care se poate face dezvoltarea de programe pentru microcontrollere produse de aceasta firma. Programul acela de monitorizare a temperaturii (pe care l-ai atasat) a fost editat si (poate) simulat cu AVR Studio. Ar ramane sa il compilezi (asamblezi), sa obtii fisierul hex si apoi sa il scrii in microcontroller. Link spre comentariu
Vizitator MihailSer Postat Ianuarie 31, 2012 Partajează Postat Ianuarie 31, 2012 Ar ramane sa il compilezi (asamblezi), sa obtii fisierul hex si apoi sa il scrii in microcontroller.Multumesc frumos. Poti sa ma ajuti te rog sa-mi spui ce face secventa asta din assembler ? ; Initialization reset: clr _0 ;Zero register ! ldiw Z, 0x03ff ;Initialize OSCCAL. ! lpm ;(The chip unique value must be given.) ! out OSCCAL, r0 ;/ outi ACSR, 0x80 ;Disable Ana-comp outi MCUCR,0b00101000 ;Enable ADC-NC mode sbi DDRB, 0 ;Port B Ź‰Šú‰» sei ldiw Z, m_start*2 rcall dp_str Link spre comentariu
diablero Postat Ianuarie 31, 2012 Partajează Postat Ianuarie 31, 2012 Poti sa ma ajuti te rog sa-mi spui ce face secventa asta din assembler ?Bun, am sa caut sa iti explic acea portiune de cod... Totusi, o intrebare: nu crezi ca ti-ar fi de folos sa incerci sa citesti unele lucruri despre aceasta familie de procesoare (AVR) si despre limbajul lor de asamblare (cu explicarea fiecarei mnemonici)? Te asigur ca daca ai citi si intelegerea celor explicate ar fi mai limpede. Link spre comentariu
Vizitator MihailSer Postat Februarie 1, 2012 Partajează Postat Februarie 1, 2012 Poti sa ma ajuti te rog sa-mi spui ce face secventa asta din assembler ?.M-am documentat in privinta la ce inseamna fiecare instructiune de acolo dar vroiam daca puteai sami spui ce face programu asa in mare pe secvente, de exemplu ce face secventa de mai sus. Ms Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum