Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

separare galvanica

caty

Postări Recomandate

nu te lua dupa omuleti astia , din cate posturi sunt aici numa 2 sunt cumva bune.... fara suparare lume dar sunteti pe campii..

Mestere, nu ti se pare ca esti strain de bunele maniere?.. ca sa nu mai zic de aroganta..In ce priveste solutia ta.. un amp de 5W ca sa alimenteze (ca sursa de semnal) o orga de lumini?! :drinkers:In ce priveste alimentarea optocuplorului.. se mai poate aplica o infasurare secundara peste traful existent in montaj, care sa scoata 1-2V (deci nu foarte multe spire) si.. gata! Sau, daca sursa de semnal este doar PC-ul, se poate "lua" un 12V de pe un port serial/paralel/usb etc.. sau se poate lua chiar din PC, de la cablurile de alimentare ale device-urilor IDE etc.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• caty

7

• Kytan666

6

• unGuru

5

• Craciun

1

Top autori în acest subiect

am scris in post sa nu se supare nimeni .. oricum ai dat-o urat tare , care crezi ca ia curent din un calc sa alimenteze ceva care lucreaza cu 220 chiar prin optocuploare... nush dar personal nu m-asi risca , am vazut cum a sarit la cineva un calculator in aer care comanda prin portu paralel o comanda cu opto si triaci....deci.. eu nu recomand in deloc , si montajul nu era artizanal era de fabrica imi pare rau daca am suparat pe cineva dar mie mi s-a parut ca nu prea e bun ce se zice , am primit sfaturi si eu pe la inceputuri de la altii(sfaturi eronate sau partial eronate) si am ramas fara un amp, fara un monitor si multe altele pt ca omu zicea ce-i treca orin cap cand ceream un sfat . asa ca eu consider ca mai bine ne jumulim intre noi astia "electronisti" si pana la urma rezulta un sfat bun cules din tot ce s-a scris si il ajumat pe om si nu ne injura dupaia

Link spre comentariu

oricum ai dat-o urat tare , care crezi ca ia curent din un calc sa alimenteze ceva care lucreaza cu 220 chiar prin optocuploare.

Inteleg ca nu stapinesti prea bine lucrurile.. in primul rind, puterea/teniunea preluata din PC este necesara doar pentru polarizarea led-ului din optocuplor.. si crede-ma, nu are nevoie de o putere exagerata!In ce priveste faptul ca in "aval" de acest optocuplor se afla "ceva care lucreaza la 220"(!).. putea sa lucreze si la 10 kV!! Rolul optocuplorului este doar de a "traversa" semnalul in celalalt montaj fara contact "electric" intre cele doua montaje.. dupa optocuplor pot interveni jdemii de etaje de amplificare etc care sa asigure efectul scontat.De altfel, chiar pentru schema prezentata, se poate folosi un amplificator operational (in locul amp realizat cu cele doua tranzistaore) care se poate regla astfel incit sa compenseze cistigul mai mic al optocuplorului.. practic, dupa acel operational poti avea un semnal cu amplitudinea tensiunii de alimentare (12V).Referitor la folosirea optocuploarelor ca interfata intre porturile PC-ului si "exterior".. este o practica "consacrata" si este absolut nepericuloasa.. de altfel, porturile serial/paralel au la iesire nivele de tensiune/putere care pot comanda direct optocuploare.
Link spre comentariu

ce ai zis tu e teorie pura , si dupa cum stii in practica apar multe variabile. stapanaesc domeniul destul de bine , nu obisnuesc sa dau explicatii undeva unde nu ma pricep10Kv ??? majoritatea opto nu rezisata mai mult de 5000V, eu inteleg ca ai exagerat putin valoare sa sune mai explicativ .., dar la distanta de 1mm sau mai putin cat e intre led si foto cam ce tensiune trebe sa ai arc electric ?

Link spre comentariu

Dar unde ai tu 220V in "vecinatatea" optocuplorului? Chiar daca ai pune faza retelei la masa montajului, faptul ca masa (flotanta/virtuala din punctul de vedere al led-ului optocuplorului) are potentialul de 220V este complet inofensiv, pentru ca intre colectorul si emitorul fototranzistorului integrat in optocuplor vei avea tensiuni de polarizare "obisnuite". Astfel spus, cind masori o tensiune conteaza referinta. Daca (fata de nulul retelei) masa montajului este la un potential de 220V, atunci colectorul fototranzistorului se va afla la 215V (de ex).. dar din punctul de vedere al optocuplorului, tensiunea aplicata intre colector si emitor este de 5V.. deci este "in grafic"!PS: Sa nu amestecam lucrurile.. eu n-am zis ca polarizezi optocuplorul la 10 kV, ci ca poate fi utilizat intr-un montaj care are partea "de putere" alimentata la o tensiune oricit de mare.

Link spre comentariu

stiu si eu ce ai zis tu acolo..recunosc ca nu-s asa de bine pus la punct ...oki.. gata ca nu mai terminam , eu mi-am cerut scuze fata de cei ce s-o ofensat . ideea e sa nu ne luam intre noi si sa transformam o problema a unui user in conflict personal , am fost si eu cam badaran in afirmatii , dar ... cam ajunge , am invatat , promit ca nu mai fac :weedman: eu chiar asi recomanda tare faza cu optotriacele am ramas surprins de simplitate :prayer:

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

am scris in post sa nu se supare nimeni ..

Off topic:

Si crezi ca acest lucru iti da tie dreptul sa fii mitocan?!...

Exista si lucruri care nu se repara sau nu se cumpara...

Pentru rezolvarea unei probleme sunt o multime de solutii... aplicarea uneia sau alteia poate tine si de experienta, conditiile materiale sau de puterea obisnuintei... :smt001

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări