Vizitator andu2011 Postat Ianuarie 30, 2012 Partajează Postat Ianuarie 30, 2012 Buna ziua, am o problema cu o alarma auto si anume un eaglemaster cl 5100t, nu mai functioneaza sonorul cum trebuie, astfel ca, alarma suna continuu pe fundal cand este dezactivata sau armata, atunci cand declansez alarma, cand ar trebui sa sune normal se opreste, e tocmai invers, am desfacut modulul, si circuitul de la + la contactul rezervat firului pentru sirena trece printr-un tranzistor 2SB772, e un PNP, am gasit un altul cu valori apropiate pe care l-am schimbat, dar este un NPN, ce s-a schimbat este faptul ca nu se mai aude pe fundal ci la putere normala, am cautat pe net un echivalent PNP si sa il schimb inca odata, e posibil sa fie acel tranzistor problema? sau altceva? anexez si imagini cu placa cu circuite, poate ma ajuta cineva cu o solutie si daca merita sa ma mai strofoc sa o repar sau sa iau alta. Multumesc Link spre comentariu
Vizitator jan58 Postat Ianuarie 30, 2012 Partajează Postat Ianuarie 30, 2012 Stimate domn, eu cred ca merita reparata, dar obligatoriu acel tranzistor se inlocuieste cu un altul de acelasi tip-PNP, cu caracteristici echivalente sau superioare celui original.Succes! Link spre comentariu
Vizitator andu2011 Postat Ianuarie 30, 2012 Partajează Postat Ianuarie 30, 2012 Stimate domn, eu cred ca merita reparata, dar obligatoriu acel tranzistor se inlocuieste cu un altul de acelasi tip-PNP, cu caracteristici echivalente sau superioare celui original.Succes!Multumesc pentru sfat, acum am venit din oras si am cumparat un BD442 tot PNP superior celui original si ma pun sa il schimb, apoi montez modulul la masina sa vedem ce face.. Link spre comentariu
Vizitator andu2011 Postat Ianuarie 30, 2012 Partajează Postat Ianuarie 30, 2012 Hiuh... gata, s-a rezolvat, merge perfect, pana acum ))Topic inchis Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum