Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

difuzoare blue tech ew-1505

dj cosmin

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• baga

2

• CBI

2

• BF37

1

• dj cosmin

1

Top autori în acest subiect

Nu stiu cum calculeaza asta, dar mie tot timpul mi-au iesit boxele acordate la o frecventa mai joasa cu 5-6 hz decat spun programele de simulare sau formula de calcul a unui rezonator , probabil din cauza pierderilor prin frecarea aerului. Va recomand sa verificati frecventa dupa ce terminati boxa. La ultima am taiat cam jumatate din tub.

Link spre comentariu

Eu am facut incintele astea pt ele si se aud bine dar e nevoie de procesare multa mai ales pt joase ca sunt slabe acolo si deci iti trebuie si amplificator puternic. Depinde si ce muzica pui la ele. Dar sunt ok. De curand am dat o pterecere acasa cu 35 de persoane, in casa, stau la curte, nu le tineam la maxim si a sosit politia la poarta. :rade: Si stateam cu usile si geamurile de termopan inchise. Eu le am cu comp-34b cu horn hp-607 si filtre dyfp-20 cu amplificator t.amp ta-1050 si egalizator jbsystems eq-215. Exista egalizator si bluetech eq-215, par a fi exact la fel, e 200 de lei unul...

Atentie la tubul bass reflex dreptungiular, sa iei cotele exacte, e despartit in 3. Am mai dat cuiva poriectul acesta si imi zicea ca nu ii place cum se aude si el facuse tubul bassreflex dintr-o bucata, nu despartit in 3....

Mie la primele 3 forje la difuzoare au mirosit a lac de bobina incins, nu dadeam cu distorsiuni in ele, nu prea se incalzeau difuzoarele. Acum, dupa multe ore de galagie, nu mai miros deloc, probabil au facut asa pana s-a uscat lacul acela. Deci sa nu te sperii daca fac si la tine asa, eu ma speriam :ras: . Dar, desigur, sa nu le dai cu distorsiuni. Eu le am de cativa ani...

Bucata de pal cu albastru inchis este intaritura pe interior, uneste partea din fata cu partea din spate, nu desparte in 2 incinta. Incinta e acordata la 45 Hz si are cam 96 de litri parca. Calculeaza tu daca esti curios. Iti recomand sa le pui cate 2 manere de tabla la fiecare, pe laterale. Ale mele au ajuns la vreo 22 de kg daca imi aduc bine aminte, cu pal de 18.

Succes!

Posted Image

Link spre comentariu

Nu stiu cum calculeaza asta, dar mie tot timpul mi-au iesit boxele acordate la o frecventa mai joasa cu 5-6 hz decat spun programele de simulare sau formula de calcul a unui rezonator , probabil din cauza pierderilor prin frecarea aerului. Va recomand sa verificati frecventa dupa ce terminati boxa. La ultima am taiat cam jumatate din tub.

Cum verifici tu frecventa ?
Link spre comentariu

se masoara woferul nearfield cu microfonul sau -portul nearfield cu microfonulsau fara mic,se masoara impedanta electricanu-ti trebuie nici o camera anecoica doar pt asta(si nici echipamente scumpe sau de genul)

Link spre comentariu

sau fara mic,se masoara impedanta electrica

nu-ti trebuie nici o camera anecoica doar pt asta(si nici echipamente scumpe sau de genul)

:aplauze

Corect! Am pus o rezistenta de 10 ohmi in serie cu difuzorul, si am masurat tensiunea de la bornele difuzorului aplicandu-i semnal cu diverse frecvente intre 10-200hz dintr-un generator de ton(program pe calculator). Tensiunea in functie frecventa de la bornele difului intr-o boxa bassreflex arata cam asa

Posted Image

In minimul dintre cele doua varfuri este frecventa de acordaj a incintei. Ca sa masurati bine, trebuie date pe zero orice corectii (bass, egalizator), apoi masurati prima data fara rezistenta in serie cu difuzorul, ar trebui sa va arate cam aceeasi tensiune la frecvente intre 20-100hz ca apoi sa puteti masura precis frecventa de acordaj.

Link spre comentariu

5-6 Hz nu cred ca conteaza.... adica cel putin la un BR sunt nesemnificativi. Pentru acest difuzor merg destul de bine proiectele de la hp15w. E bunicel in raport cu pretul.pentru FR 90 l FS 50 Hzpentru sub 130l fs 50 tipul incintei: bass-reflex. Alte aplicatii nu cred ca suporta si nici nu am fost tentat sa il testez in alte incinte. Eu l-am bagat si in 60 l si suna satisfacator, la puteri mari incepe sa se "innece" insa duce destul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări