Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Documentatie osciloscop

Vizitator ioio

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaim

5

• sifor

4

• Blind

3

• q_acdc

2

Top autori în acest subiect

Vizitator ioio

ioio inteleg ca ai ajuns la concluzia ca osciloscoapele rusesti sunt mai bune decit cele Tektronix !

Don Mario

Nu faceam o paralela intre firme ci intre aparate analogice(crt) si digitale. Ambele au avantajele lor dar eu prefer analogicul pentru ca arata instantaneu orice modificare, mai ales atunci cand stii cum trebuie sa arate forma semnalului si vrei sa vezi doar daca exista si arata bine; in schimb e de preferat digitalul cand vrei intr-adevar sa masori caracteristicile semnalului vizualizat.

Mai sus ma refeream in special la lentoarea vobuloscoapelor digitale, atunci cand vrei sa faci acordarea unor filtre de rf. si aparatul face doar o baleiere pe secunda.

Link spre comentariu

Faci mari comfuzii ! Exista si analogice lente la fel ca si rapide.Exista si digitale lente dar si foarte rapide. E chestie de pret de cost.Sa inteleg ca digitalele sunt bune pentru "masurat" semnalul si analogicele sunt pentru "vazut" semnalul ?Si eu sunt adeptul celor analogice din diverse motive, dar si cele digitale sunt minunate daca ai parale sa le cumperi si au facilitatile lor pe care cele analogice nu le au pentru ca nu se poate.De curioazitate, stii vreun vobler/analizor de audio care sa traga o curbacit de cit corecta in mai putin de 1 secunda, indiferent daca e analogic sau digital ?Don Mario

Link spre comentariu
Vizitator trioda

Pentru cei care au nevoie de vre-una din schemele de osciloscoape de pe pagina respectiva, sa nu se sfiasca si sa imi ceara, am petrecut foarte foarte mult timp si le-am tras de acolo (cu viteza melcului strivit si cu intreruperile de rigoare).O sa le pun si pe acelea la mine pe site, sa am timp insa...

Salut, Nu ai cumva schema de osciloscop TESLA BM 464? Multumesc!
Link spre comentariu
Vizitator trioda

Sifor, sa-ti spun una si mai adanca.Nu numai ca am lucrat cu osciloscoape romanesti, dar am depanat peste o mie de bucati. In epoca trecuta din pacate calitatea unor componente romanesti lasa de dorit, ceea ce afecta calitatea aparatului pe ansamblu.Si aveam un ctc-ist dat dracului, aparatele erau puse la ars 24 de ore dupa ce le reglam si dupa aceea erau verificate.Am depanat si osciloscoape straine, lucrate majoritatea mai ingrijit decat ale noastre, design mai frumos, caracteristici mai bune.Astea au fost vremurile.

Subscriu si eu la ce ai scris. Asa suntem noi astia mai "vechi" Apropo daca ai depanat multe osciloscoape nu ti-a trecut prin mana schema de la TESLA BM464 .L-am cumparat de la fostul I.I.R.U.C. si tin m ult la el cu toate ca este asa mare. Multumesc,
Link spre comentariu
Vizitator trioda

Sa continui lauda cu alt osciloscop: CI-75, tot rusesc, nu-i cunosc specificatiile tehnice dar l-am incercat si la 300Mhz se sincronizeaza si arata sinusoida perfect. E dublu spot, un inconvenient: are intrare de 50 ohmi, fara cond. pe intrare, fapt care ar limita din domeniile de utilizare, insa i-am pus un condensator in sonda si merg vizualizate si semnale pe colector de trz sau pe in/out la CI.In rest e beton osciloscopul, are ecran albastru (mai mult un gri albastrui) si este mai mic decat TR-ul de mai sus.Cel mai mult mi-a placut sa lucrez cu E-0109, nu e prea fiabil dar cand merge e perfect, are ecranul mare si se vede bine, se sincronizeaza bine... Digitalele nu prea m-au incantat niciodata, le-am folosit doar cand era vorba sa masor in alta parte decat la masa de lucru, deoarece sunt mult mai usoare.Cand erau in voga filtrele de HBO se statea la coada la un vobler analogic, desi era unul digital la dispozitie - foarte destept, dar care facea o baleiere pe secunda cand il foloseam pe banda ingusta (parca pe filtru de 300Hz), asa ca mai miscam de trimer/bobina - mai stateam sa arate, in schimb pe analogic vedeam schimbarile caracteristicii instantaneu. Cam la fel am patit cu un osciloscop tektronics pe care m-am suparat si l-am dat unui elforumist.

Am eu cartea tradusa si multe blocuri de rezerva plu un bloc adaptor de impedanta.
Link spre comentariu

trioda din nefericire nu am, insa o sa caut putin pe net sa vad ce gasesc, insa diseara, dupa ce ma intorc de la serviciu (sper sa nu uit)

Later edit: ai cumva si module de C1-99? In special pe partea de baza de timp...am 2 game pe care nu functioneaza (la mijlocul comutatorului) si nu am avut timp sa il desfac sa-i curat comutatorul sau sa vad daca e de la altceva....Oricum, ma tenteaza sa incep sa inlocuiesc vechii electrolitici din el (stiu ca va dura pe putin 3 saptamani :smt003 )

Link spre comentariu
Vizitator trioda

trioda din nefericire nu am, insa o sa caut putin pe net sa vad ce gasesc, insa diseara, dupa ce ma intorc de la serviciu (sper sa nu uit)

Later edit: ai cumva si module de C1-99? In special pe partea de baza de timp...am 2 game pe care nu functioneaza (la mijlocul comutatorului) si nu am avut timp sa il desfac sa-i curat comutatorul sau sa vad daca e de la altceva....Oricum, ma tenteaza sa incep sa inlocuiesc vechii electrolitici din el (stiu ca va dura pe putin 3 saptamani :smt003 )

Salut

Cred ca da....aproape sigur dar raspuns numai Luni seara.

Link spre comentariu
Vizitator trioda

Trioda:Am depanat osciloscoape Tesla, cateva, demult nu mai am acces la arhiva aceea.Incearca pe net, poate ai noroc.

Am incercat pe Net dar "engleza"mea e de nota 5 cu indulgentadeaceea......La 57 ani am"demaraju" cam lent
Link spre comentariu
Vizitator trioda

Sa continui lauda cu alt osciloscop: CI-75, tot rusesc, nu-i cunosc specificatiile tehnice dar l-am incercat si la 300Mhz se sincronizeaza si arata sinusoida perfect. E dublu spot, un inconvenient: are intrare de 50 ohmi, fara cond. pe intrare, fapt care ar limita din domeniile de utilizare, insa i-am pus un condensator in sonda si merg vizualizate si semnale pe colector de trz sau pe in/out la CI.In rest e beton osciloscopul, are ecran albastru (mai mult un gri albastrui) si este mai mic decat TR-ul de mai sus.Cel mai mult mi-a placut sa lucrez cu E-0109, nu e prea fiabil dar cand merge e perfect, are ecranul mare si se vede bine, se sincronizeaza bine... Digitalele nu prea m-au incantat niciodata, le-am folosit doar cand era vorba sa masor in alta parte decat la masa de lucru, deoarece sunt mult mai usoare.Cand erau in voga filtrele de HBO se statea la coada la un vobler analogic, desi era unul digital la dispozitie - foarte destept, dar care facea o baleiere pe secunda cand il foloseam pe banda ingusta (parca pe filtru de 300Hz), asa ca mai miscam de trimer/bobina - mai stateam sa arate, in schimb pe analogic vedeam schimbarile caracteristicii instantaneu. Cam la fel am patit cu un osciloscop tektronics pe care m-am suparat si l-am dat unui elforumist.

Salut, Vezi ca osciloscoapele acestea au un adaptor de impedanta care se ataseaza pe fiecare intrare.
Link spre comentariu
Vizitator trioda

Salut, Vezi ca osciloscoapele acestea au un adaptor de impedanta care se ataseaza pe fiecare intrare.
Link spre comentariu
Vizitator trioda

Salut, Am eu cartea tradusa in romaneste si un bloc de intrare pentru inalta impedanta si tubul,ceva blocuri etc.
Link spre comentariu
Vizitator ioio

Exista si digitale lente dar si foarte rapide. E chestie de pret de cost..................De curioazitate, stii vreun vobler/analizor de audio care sa traga o curba cit de cit corecta in mai putin de 1 secunda, indiferent daca e analogic sau digital

Nu m-am ocupat niciodata de JF, vorbeam de ceva la 500MHz. Si scula digitala era una cu procesor 386, costa cat un mertan prin '95, facea ea foarte multe dar ceva mai lent. Ca exemplu, cu cel digital nu mi-am dat seama niciodata daca mana sau scula de acord influenteaza circuitul, pentru ca facea exact o baleiere pe secunda (2 in modul quick), pe cand cel analogic, un vobler Protek care abia trecea de 500Mhz, face 50 de baleieri si se misca cocoasa instantaneu.De fapt depinde ce ai de facut la un moment dat, poate fi bun un aparat sau altul, vreau sa zic ca nu-s de aruncat nici aparatele de generatie mai veche. In exemplul de mai sus, reglajul il faceam cu protekul, iar rezultatul era printat de cel digital.
Link spre comentariu
Vizitator ioio

"Trioda", multumesc de oferte dar nu am CI-75, doar il laudam ca am lucrat cu asa ceva si mi-a placut.Pt. userul care cerea mai sus schema de TR 464: am pe undeva o carte de TR 466, daca crezi ca ti-ar fi buna o caut si o scanez. De fapt cred ca n-ar fi rea ideea sa postez pe un topic nou documentatia de TR-466, poate va mai fi si altcuiva de folos.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări