Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce tensiune am pe rezistente

maverik_ro

Postări Recomandate

va salut stimati colegi ...de curand am intampinat o anomalie la serviciu , anomalia constand in faptul ca un cuptor nu mai imi incalzeste la capacitatea setata (425grade celsius) cu toate ca rezistenele sunt ok , cablurile de alimentare la fel , contactori sunt ok .. nu inteleg ce ar putea avea ( rezistente verificare, cabluri verificate .... contactori ... ) acum sa va detaliez ce instalatie am la serviciu ...este vorba de un cuptor cu 18 rezistente cu putere de 72 kw . alimentarea vin din 3 trafuri de separatie de 24 kw , fiecare traf alimentand cate 6 rezistente . trafurile de separatie sunt de la 380 la 200 , conexiunea la rezistente fiind o simpla stea. tensiunea masurata pe faze ( la rezistente ) este de 200 de v . daca am 200 de v pe faze... automat tensiunea pe razistenta cred ca este mai mica .(mea culpa ca nu am invatat cand a trebuit ) acum ... va intreb eu ,... cum pot afla ce tensiune am pe fiecare rezistenta , si care este formula de calcul cu care se poate afla acest lucru Va multumesc anticipat !!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maverik_ro

4

• Relav

3

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

De cand nu mai incalzesc cum ar trebui? Ce interventii s-au facut la instalatie . E o regula generala sa analizati acest lucru. De obicei defectiunile apar dupa ce s-a facut vreo reparatie. Sunteti sigur ca primarul celor 3 trafo de separatie este conectat la 380V (atentie-adica intre 2 faze, deci o singurainfasurare primara). Dupa cum spuneti fiecare rezistenta este de vreo 4 kW. Cum vreti sa calculati tensiunea pe rezistente? Masurati-o cu un instrument. Faceti-ne o schema,

Link spre comentariu

initial s-au pus rezistente cu alimenatre la 380 ... asta am sesizat la un control amanuntit al instalatiei .... si de aici si defectul ... erau alimentate la la jumatate din tensiune ---> jumatate din puterea disipata .... alimentarea trafului este trifazica , si iesire trifazica...... reziatentele sunt legate ca si in schema de mai josintre U1 si V1 am 200 de v .... pe mine ma intereseaza sa stiu cat am intre U1 si U2

post-37396-139829377879_thumb.jpg

Link spre comentariu

Tensiunea ar fi 200: 1,73 = 115 V. Radical din 3 = 1,73. De ce nu legati rezistentele intre faze adica la 200V si nu la 115VDin formula U trifazic= Ufaza x √3 ( din cartile de electrotehnica )

Link spre comentariu

Tensiunea ar fi 200: 1,73 = 115 V. Radical din 3 = 1,73. De ce nu legati rezistentele intre faze adica la 200V si nu la 115V

asta banuiam si eu ... ca ar fi alimentate la jumatate din tensiune .... am sa duc o alimenatre separata de 380 de v astfel am sa am pe rezistente in jur de 220 de v , exact tensiunea de aliementare a rezistentelor , si asa am sa am si puterea ei de 4 Kw . cum ati ajuns la formula asta .... 200:1,73?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări