Nemesis Postat Martie 28, 2006 Partajează Postat Martie 28, 2006 Am cumparat-o (de noua) pe 1 martie 2006.Pana acum functioneaza ireprosabil numai ca sunt niste chestii care ma pun un pic pe ganduri.Din zgarcenie :snakeman: si pentru a face niste teste sa vad cum se comporta la scris dvd-uri am cumparat niste dvd-uri Traxdata de max 4x. Ciudatenia de la acest capitol e ca softul cu care am cumparat unitatea (nero 6 parca) imi ziceaca dvd-urile alea de 4x pot fi scrise la max 8 x :rolleyes: .Nu am riscat si le-am scris tot la 4x si nu au fost probleme dupa aceea.Problema cea mai serioasa mi s-a intamplat de curand:calculatorul nu-mi mai recunostea unitatea asta optica. Am verificat sa vad daca alimentarea si conectorii IDE sunt pusi,si totul era bine. Am dat si reset la bios si pana nu am scos si am bagat inapoi in placa de baza mufa conectorului ide pe care era pusa unitatea nu a mers . Sa fie oare unitatea de vina sau oare conectorii ?A si sa nu uit . Calculatorul meu de cand l-am cumparat are un cablu de ala IDE mai multe fire f subtiri (pe care era pus hdd-ul) si inca un cablu tot de asta ide dar cu mai putine fire dar mai grosute (pe care era cd-rom-ul).Eu acum am pus cd-rom-ul si dvd-rw pe cablul ala cu mai multe fire , iar hdd-ul pe cablul care era in cutia dvd-rw-ului (tot de ala cu fire multe si subtiri). Oare ar fi mai bine daca as pune inapoi cablurile cum erau inainte , adica hdd-ul pe cablul ala cu fire multe si subtiri , si unitatile optice pe cablul ala cu fire mai putine , avand in vedere ca conectorul pe care era pus hdd-ul a mai fost frecat cate un pic (mai bagam/scoteam cate un hdd din cand in cand).De ce sunt 2 variante de cabluri de aste ide cu fire mai multe si cu fire mai putine ? avantaje are unul sau altul ? Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Martie 28, 2006 Partajează Postat Martie 28, 2006 sunt cabluri care suporta viteze diferiteun cablu cu fire groase nu poate transfera mai mult de 66Mbyte /s (ultra ATA 66)un cablu cu fire subtiri este certificat ultra ATA 100 sau 133asa ca pune inapoi pe hdd cablul cu fire subtiri si cel cu fire groase, pe cd-rom, deoarece in acest moment frana in sistemul tau este cablul.este diferenta de pret intre acele cabluri (cam dubla) Link spre comentariu
Nemesis Postat Martie 28, 2006 Autor Partajează Postat Martie 28, 2006 Pai si nu e recomandat sa pun si la hdd si la unitatile optice tot cabluri de alea de 80 de fire (adic asa cum este acum) ca sa pot avea limita de transfer mai mare ?De ce spui ca ''in acest moment frana in sistemul tau este cablul.'' ca doar calculatorul merge la fel de bine ca mai inainte ?Si daca e bine sa ai pt unitati optice cabluri de 40 de ce in cutia dvd-rw-ului era un cablu de 80 si nu unul de 40 ? Link spre comentariu
chetross Postat Martie 30, 2006 Partajează Postat Martie 30, 2006 pt cdrom nu are rost .. e ata33 (un echivalent de fapt)pt dvdrom/rw nush .. sa raspunda altiiiar pt hdd ata100 e suficient ... ata133 e o poveste ... nu prea o sa vezi tu diferenta intre un hard 100 si 133 (e vorba de viteza burst si se aplica cand trasferi zeci de giga, etc ... ) Link spre comentariu
Nemesis Postat Martie 30, 2006 Autor Partajează Postat Martie 30, 2006 Deci sa inteleg sa ori pe cablu de 66 ori pe unul de 100 mb/s tot cam la fel ar merge? Hdd-ul meu zice ca e pe ata133 ,7200rot/min ,2 mb buffer. Link spre comentariu
Nemesis Postat Martie 30, 2006 Autor Partajează Postat Martie 30, 2006 Deci sa inteleg sa ori pe cablu de 66 ori pe unul de 100 mb/s tot cam la fel ar merge? Hdd-ul meu zice ca e pe ata133 ,7200rot/min ,2 mb buffer.Si mai auzeam ceva povesti de genul ca nu e recomandat sa ai hdd-ul pus pe acelasi cablu cu o unitate optica pentru ca atunci cand faci un dvd/cd pot sa apara erori de scriere . Sunt pe undeva adevarate ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum