Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

parametrii la SA 1269 125W

dj fratisu

Postări Recomandate

salut!

sunt in posesia unui difuzor SA 1269 si as dori sa fac un subwoofer pentru casa . De ce ordin sa-l fac si la ce volume (camera din spate si camera din fata difuzorului si pentru porturi am tub cu diametru interior de 8cm, la ce lungine si cate porturi), as vrea sa fac ceva de ordinul bandpass ordinul 4.

multumesc!

ps io m-am gandit la urmatoarele volume

-camera din spatele difuzorului = aproximativ 38-41 litri

-camera din fata difuzorului = aproximativ 21-24 litri

- porturi = 2 bucati la diam de 8 cm si lungimea de 15-20 cm

asta daca are cineva parametrii la difuzorul respectiv...

Aveti ceva pareri.... mentioneza ca schema cutiei este "la plezneala"

arata cam asa http://www.telecomenzi.ro/image.php?id=3226 nuai ca este mai mare in diametru si datele care le am io sunt astea: Dif Joase 30 cm Magnet 156mm-50Oz Bobina 2x2"x4O Putere Recomandata 125w Fr:38~2200HZ SPL:83dB

deci ceva idei pentru cutie (fie ea si cu bas reflex + dimensionare porturi)

inca ceva

acolo spune ca:

"Dif Joase 30 cm Magnet 156mm-50Oz Bobina 2x2"x4O Putere Recomandata 125w Fr:38~2200HZ SPL:83dB"

deci putrea este pe o bobina sau pe ambele?

daca leg bobinele in paralel se aude mai tare (presupunem ca amplifu este pe 2-3 ohmi)

daca leg bobinele in serie se aude mai incet?dar rezista la puteri mai mari

in final intrebarea de baza este:

puterea de 125W este pe ambele bobine legate cum???

ms si astept raspunsuri sau pareri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dj fratisu

5

• adrian_pintea

3

• Sharky

1

• LUCI

1

Top autori în acest subiect

fara parametrii TS nu prea te putem ajuta.Poti sai ncerci o incinta la plezneala..sa zicem 70L acordata intre 35 si 50Hz, cumperi tub reglabil si vezi cum suna mai bine.

Link spre comentariu

okimai intai incerc varianta propusa de mine, ca este cutia, trebuie asamblata corespunzatordaca nu e valabil voi incerca ceva mai mare si cu bas refelex reglabilms

Link spre comentariu

intreb si io daca era pe fiecare bobina de ce nu a spus 2x125Wadica total 250W sau daca era pe ambele sa zica 2x62.5W sau.... io l-am conectat la 2x tda 7294(alimentata la dublu de 29-30V) in punte si cu filtru de subwoof. atacat cu un preamplificatorce are la iesire 07 pana 1V si la maxim cam se aude oarece batai de pe langa difuzor (difu' fiind in aer si conectate bobinele in serie)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări