Vizitator smilex Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 Trebuie facuta o precizare: condurile la iesire sunt pentru filtraj, diodele pentru a le proteja. Daca faci un scurt intre + si - tensiunea fata de masa va fugi spre una din ramuri deoarece este imposibil de a creea echilibrul perfect intre ele. La scurt, fata de masa tensiunea va fi +/- 0,7V in functie de care dioda va prelua diferenta dezechilibrului de curent maxim. Poti insa folosi tensiunea diferentiala de +/-13V ca fiind unica, o reglezi de exemplu 20V (+/-10V) ignorand masa.Sigur ca trebuie schimbate componente in cazul unui curent mai mare, si asa e la limita. Un stabilizator trebuie dimensionat pentru maximul de parametrii, de aceea iti ceream informatii, ceea ce oferi e foarte putin si deci insuficient.LM317 are nevoie de 3,5V minim intre intrare si iesire (PDF), cu diode sunt 5V, dar ce citesti cu aparatul de masura pe condurile de 4700u la consum maxim, nu este real, exista acolo un riplu de 100Hz pe care nu-l poti masura, in realitate tensiunea citita se modifica cu ceva in sus si jos (100Hz), aparatul iti realizeaza o medie. Acel "in jos" se calculeaza (din nou info) si iti ofera minimul care trebuie sa fie cu 5V mai mare decat iesirea pentru functionarea corecta. Si asta facand abstractie de variatia retelei.Nu-i atat de complicat, dar nici simplu, nu exista o solutie constructiva miraculoasa si general valabila pentru orice, solutia este personalizata, pentru un scop anume, dar trebuie multe informatii. Link spre comentariu
suirammarius Postat Februarie 2, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2012 "smilex" iti multumesc mult de tot de ajutor!Maine ma duc sa-mi cumpar piesele ce-mi mai lipsesc si in weekend sper sa fie gata si fara alte probleme!Va multumesc tuturor de ajutor si sper ca urmatorul meu post pe acest topic sa fie unul cu pozele cu montajul, nu alte si alte intrebari... Link spre comentariu
suirammarius Postat Februarie 3, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2012 Bun!Azi am fost dupa componente. Am achizitionat tot ce-mi lipsea iar maine ma o sa ma apuc de treaba.A! In loc de 1N5408 am luat 1N5402 pt ca nu avea. In rest... am gasit tot! Link spre comentariu
suirammarius Postat Februarie 4, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2012 Am realizat montajul. Tin sa precizez ca nu am mai pus cele 2 diode puse in paralel cu rezistenta de pe baza tanzistorului pt ca nu am avut un burghiu ca sa largesc un pic gaura de pe placa, pt ca nu intrau piciorusele. Imi poate spune si mie cineva care e scopul acelor diode?Buuun... am terminat montajul, si apoi ma pun sa probez; incep cu partea pozitiva. E perfect! Are 15,5V maxim si 1,2V min. Trec la cealalta parte si.... AM 20V SI NU SE POATE REGLA!!!! Verific de 10 ori montajul... schimb IC-ul cu unul nou... NIMIC!!! NU MERGE!!! Link spre comentariu
suirammarius Postat Februarie 5, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2012 Nu-si da seama nimeni ce-ar putea avea? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Dioda de pe tranzistor pusa invers. Link spre comentariu
suirammarius Postat Februarie 5, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2012 Dioda de pe tranzistor pusa invers. Multumesc frumos! Am rezolvat problema!Functioneaza perfect!!! Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Diodele 1N5408 sunt foarte importante pentru asigurarea unui anume curent de scurtcircuit. Prezenta lor face ca pe rezistorul din emitorul tranzistorului sa nu se depaseasca cca. 0,7V. In lipsa lor, tranzistoarele se pot distruge. Sper ca le vei monta in final, pentru o sursa de test e imposibil sa nu faci scurt vreodata.Faza cu dioda e o neatentie din partea mea, nu e nimic intentionat, scuzele mele, sa vad daca pot trata cu Dr.L pentru a schimba schema... Link spre comentariu
suirammarius Postat Februarie 6, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2012 Da, le voi monta! Treaba e ca ceea ce am cumparat eu (1N5402) are piciorusele destul de groase si nu intra pe placuta (asa cum am mentionat anterior).Dumnezeule, nu-ti cere scuze!!! Sunt convins ca nu a fost intentionat! "Cine nu munceste, nu greseste. Cine nu greseste e promovat!" Zilele astea am sa pun o poza cu produsul final (in cutie, cu potentiometre si tot tacamul - voltmetrul si ampermetrul sunt analogice ), materializat datorita ajutorului primit din partea celor ce fac "voluntariat intelectual".Multumesc! Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Am inlocuit schemele,te rog sa verfici daca-s in regula Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Sunt OK, multumesc pentru inlocuire,. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum