Marius84 Postat Iunie 20, 2012 Partajează Postat Iunie 20, 2012 Multumesc, chiar asta era si intentia. Vreau sa rebobinez secundarul pentru o tensiune simetrica, ramane sa vad ce si cum. Link spre comentariu
Marius84 Postat Ianuarie 5, 2017 Partajează Postat Ianuarie 5, 2017 (editat) Va salut! Am nevoie sa stiu ce valori ar trebui sa aiba acesti doi condensatori intr-un aparat de masura rusesc, ca sa vad daca trebuiesc inlocuiti, dar nu stiu sa citesc valorile lor. Atasez foto... Editat Ianuarie 5, 2017 de Marius84 Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 5, 2017 Partajează Postat Ianuarie 5, 2017 Au 10uF cei de sus și 2uF cei de jos. Link spre comentariu
Marius84 Postat Ianuarie 6, 2017 Partajează Postat Ianuarie 6, 2017 (editat) De fapt sunt doar doi condensatori, pe care i-am fotografiat din unghiuri diferite pentru a se observa tot ce scrie pe ei. Din ceea ce am vazut pe internet, sunt condensatori cu tantal. I-as schimba cu electrolitici, dar nu stiu la ce tensiune. Sunt la 50 de volti? Ca dimensiune, au cam 10mm lungime si 3 mm diametru. La masurarea cu SMT Cel pe care scrie 10MKF are vreo 800nF cu 13 ohmi est, iar cel pe care scrie 2MKF are in mod ciudat 5300nF cu 34 de ohmi esr. Nu am intalnit pana acum condensator cauia sa ii creasca in asemenea mod capacitatea. Atasez o fotografie a listei de componente din aparatul de masura, in ceea ce priveste cei doi condensatori. Editat Ianuarie 6, 2017 de Marius84 Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 6, 2017 Partajează Postat Ianuarie 6, 2017 Nu sunt sigur, dar judecând după marcarea +3B, ar însemna 3V. Deşi nu am auzit de asemenea tensiune de lucru mică la condensatori.Ce tensiune de alimentare avea aparatul respectiv ? Link spre comentariu
puriu Postat Ianuarie 6, 2017 Partajează Postat Ianuarie 6, 2017 Sunt condensatoare electrolitice cu aluminiu, la tensiunea de 3 V, vechi de 30 de ani. Daca n-au stat sub tensiune mult timp, stratul de oxid devine mai subtire si capacitatea creste. Cresterea ESR se datoreste uscarii. Trebuie neaparat inlocuiti. Link spre comentariu
Marius84 Postat Ianuarie 6, 2017 Partajează Postat Ianuarie 6, 2017 Multumesc pentru raspunsuri! Atasez si schema in care sunt puse. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum