Vizitator vampyriks Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 Buna colegi. Am si eu nevoie de o indicatie. Daca imi poate si mie spune ce e piesa de landa dioda SS14, din stanga. Aceea fara nici o inscriptie. Link spre comentariu
Luca Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 Condensator Nepolarizat. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 29, 2012 Partajează Postat Ianuarie 29, 2012 Ar mai putea fi şi o bobină, dacă e din ferită şi din lateral se vede sîrmă (uneori). Se poate verifica cu un magnet mic şi cu ohmmetrul. Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 29, 2012 Partajează Postat Ianuarie 29, 2012 E intrerupta , sau , ce ?Fa ceva masuratori pe ea si te dumiresti.Vezi si cum e legata in montaj,asta poate spune multe. Link spre comentariu
alex_hobeanu Postat Ianuarie 29, 2012 Partajează Postat Ianuarie 29, 2012 Eu cred ca este o bobina montata in serie pe linia de alimentare cu rol de filtru. Cel mai simplu este de verificat cu multimetrul. Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Ianuarie 29, 2012 Partajează Postat Ianuarie 29, 2012 Mai poate fi si un varistor, pus in paralal pe alimentare pentru protectie la supratensiune. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 29, 2012 Partajează Postat Ianuarie 29, 2012 Mi se pare că e totuşi o bobină de genul pastilă de ferită cu o sîrmă pe mijloc în serie cu pinul + al mufei de alimentare, iar dioda e montată ''antiprost'', între masă şi +. Nu e greu de scos schema. Link spre comentariu
Vizitator vampyriks Postat Ianuarie 29, 2012 Partajează Postat Ianuarie 29, 2012 dioda aceea e distrusa, pur si simplu a explodat la mijloc. Iar cealalta nu stiu exact ce poate fi, raspunde la multimetru deci nu e intrerupta, dar cu microscopul o vad fisurata putin si as vrea sa o schimb si pe aceea. E alimentarea de la un Asus eeepc. Nu stiu totusi de unde sa scot schema de la placa aceea de asus 1201ha@zal, da, asa ma gandeam si eu, o pastila de ferita, ideea e ca nu gasesc piesa nicaieri. Plus ca nu am nici o denumire pentru ea ma omoara. Deci e o bobina SMD de ferita. Dar de care exact ? De cati ohm ? O sa il desfac iar sa o masor cu ohmetru, ea nefiind intrerupta, sper sa obtin vreo valoare care sa ma ajute in cumpararea alteia. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 29, 2012 Partajează Postat Ianuarie 29, 2012 Rezistenţa e sigur mai mică de 1 Ohm, deci neglijabilă la măsurat. Practic e o sîrmă printr-o bară de ferită, s-ar putea înlocui cu una normală, dacă încape acolo. Link spre comentariu
Mihai85 Postat Ianuarie 29, 2012 Partajează Postat Ianuarie 29, 2012 eu zic ca ar trebui sa insisti mai mult pe restul componentelor care s-au avariat( mos-ul ,dioda, condensatorii.... ). bobina daca nu s-a intrerupt poti sa o lasi la urma. Link spre comentariu
25L91N11 Postat Ianuarie 29, 2012 Partajează Postat Ianuarie 29, 2012 Am intalnit asa ceva sub mai multe denumiri. Ferite bed (filtru)- ex:SMD Ferrite Bead (Murata) Ferite coil (bobina; Chokes)- ex:SMD Multilayer ferrite coil EMI Filter SMD (filtru EMI). Mai rar intalnite. Nu cred ca ai probleme acolo. Masoara continuitatea totusi. Se gasesc cel putin una pe orce placa cu smd-uri (TV,PC,Laptop), deci nu este nici o problema sa faci rost. ---- http://www.edn.com/article/469874-All_a ... rrites.php http://www.google.co.uk/search?q=what+i ... h=606&bs=1 Link spre comentariu
Marius84 Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Fiind titlul generic va adresez aceeasi intrebare, ce piesa e asta? Modul alimentare tv Diamant, sasiu rusesc dupa piese, pare un traf, dar stie cineva cum sunt infasurarile? Si daca il pot folosi la ceva, ca e destul de mare.... Atasez foto si va multumesc anticipat! Link spre comentariu
leoncris Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Spune modelul TV_ului ca poza ... ioc. Link spre comentariu
Marius84 Postat Iunie 20, 2012 Partajează Postat Iunie 20, 2012 Da, se pare ca atasarea foto a ramas doar intentie. Le atasez acum: Link spre comentariu
gheo23 Postat Iunie 20, 2012 Partajează Postat Iunie 20, 2012 Este un transformator de retea(TC-90) , miez C-core , de calitate buna iar pe bobine ,care sunt inseriate , sunt trecute pe prima coloana numerotarea capetelor infasurarilor , pe a doua tensiunea iar pe a treia curentul debitat . Deci ai un primar de 220V , un secundar de 34,5V/1,8A , unul de 19V/0,8A si unul de 6,3V/0,3A. E un transformator care poate fi usor rebobinat pentru alte utilizari. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum