IONPREDUT Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 nu cred nici eu ca este select, Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 fusul nu are nici o treaba cu sunetul,el doar stabileste frecventa imagine adica 38,9mhz,iar din selector pleaca doua cai in jungla implicit si cea de sunet care este la randul ei stabilita de fusuri,eu unul am intalnit asa ceva la un sasiu 11ak30. Link spre comentariu
IONPREDUT Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 pe cablu toate emit pe BG,daca nu are sunet,cred ca alta este problema.Pe DK,mai emite decat TVR1,pe antena,asta din cate stiu eu. Toate tv aduse de afara,aveau nev.de bistandard, pt ca nu aveau sunet pe tvr1 la noi. pe cablu toate emit pe BG,daca nu are sunet,cred ca alta este problema.Pe DK,mai emite decat TVR1,pe antena,asta din cate stiu eu. Toate tv aduse de afara,aveau nev.de bistandard, pt ca nu aveau sunet pe tvr1 la noi. filtrele trebuie de 5,5mhz,pt BG. Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 atunci sa incerce sa schimbe filtrele intre ele sau sa mai adauge in paralel peste cele existente in tv. Link spre comentariu
IONPREDUT Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 incearca sa improvizezi o ant de camera, si cauta tvr1.Daca merge sunetul ,inseamna ca este peDK,daca nu,este altceva. Link spre comentariu
Relav Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Pana la urma l-am dovedit. Televizorul era adus la reparat pentru o defectiune in sursa care a fost reparata rapid si dat propietarului. Avea sonor doar pe scart si propietarul a spus ca asa il folosea. Nu am insistat pe sonor pe canalele din cablu. Imaginea era perfecta pe toate canalele dar fara sonor. Dupa cateva zile propietarul vine cu tv-ul inapoi foarte ofensat ca nu se aude sunetul pe nici un canal. Am schimbat damp-uri, am muncit 2 zile pe el. Abia azi am avut la dispozitie un generator pe 5,5 si 6,5 MHz (modulat cu 1kHz) si cu care am constatat ca de fapt televizorul era echipat cu filtre de 5,5 si 6,5 MHz (dar care erau neconectate pe calea de semnal) si de 6.0 MHz (acestea erau conectate). Televizorul era adus din Anglia, aici in Romania a fost folosit pana acum printr-un mediabox de cablu conectate prin mufa scart. Dar propietarul nu a spus ca-i adus din Anglia; Asa ca am pus filtre de 5,5 MHz in loc de cele de 6Mhz si s-a rezolvat sunetul. Mai are o mica problema, pe unele canalela aparitia scrisului apare un pic de barait. Dar asa ramane pt ca nu are acea bobina de reglaj. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Pana la urma l-am dovedit. Televizorul era adus la reparat pentru o defectiune in sursa care a fost reparata rapid si dat propietarului. Avea sonor doar pe scart si propietarul a spus ca asa il folosea. Nu am insistat pe sonor pe canalele din cablu. Imaginea era perfecta pe toate canalele dar fara sonor. Dupa cateva zile propietarul vine cu tv-ul inapoi foarte ofensat ca nu se aude sunetul pe nici un canal. Am schimbat damp-uri, am muncit 2 zile pe el. Abia azi am avut la dispozitie un generator pe 5,5 si 6,5 MHz (modulat cu 1kHz) si cu care am constatat ca de fapt televizorul era echipat cu filtre de 5,5 si 6,5 MHz (dar care erau neconectate pe calea de semnal) si de 6.0 MHz (acestea erau conectate). Televizorul era adus din Anglia, aici in Romania a fost folosit pana acum printr-un mediabox de cablu conectate prin mufa scart. Dar propietarul nu a spus ca-i adus din Anglia; Asa ca am pus filtre de 5,5 MHz in loc de cele de 6Mhz si s-a rezolvat sunetul. Mai are o mica problema, pe unele canalela aparitia scrisului apare un pic de barait. Dar asa ramane pt ca nu are acea bobina de reglaj. acolo poti incerca ffiltre de 5,5 sau de 6,5 de care este nevoie dar care mai au in coada un b sau c si sint diferite incearca cu ambele si sfiriitul va disparea eu cred ca ai pus cu c in coada daca da schimba cu b sau invers succes Link spre comentariu
cristybadea Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Sau schimbati fus-ul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum