Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Poate cunoasteti...

Lonerider

Postări Recomandate

• Răspunsuri 54
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Lonerider

8

• nicolae57

5

• gaby57

5

• kripton

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Fulia pare de la un radio Romanta , poate ma insel, oricum e schimbata, si Record are acelasi sasiu, dar difera bobina de sub acesta, la Bicaz bobina e ca asta din pozele dvs. ...succes la restaurare, cred ca am refacut 6...7 dinastea inclusiv bobinele , sint relativ usor de refacut ....

Link spre comentariu
Vizitator coric66

Multumesc pentru generozitate Viorel. Deocamdata nu trebuie sa-ti obosesti ochii si sa-ti pierzi timpul , pe motiv ca nu ma apuc de el , n-am nici timpul , nici experienta necesara. E toaletat cat de cat , ambalat bine si pus la conservare .

On topic : Va rog din nou sa ma ajutati la identificarea modelului de mai jos. E ceva din productia franceza (cred) dar in galeria foto de pe radiomuseum n-am reusit sa-l identific. Are trei lungimi de unda , e functional (pe US doar momentan) , acord cu inductante variabile , sticla scala oglinda. Tuburile din el : 6E8 , 6K7 , 6O7 , 5Y3 , 6F56 ( asta am reusit sa descifrez).

Va multumesc anticipat.

Posted Image

Posted Image , Posted Image , Posted Image , Posted Image , Posted Image

Link spre comentariu

On topic : Va rog din nou sa ma ajutati la identificarea modelului de mai jos. E ceva din productia franceza (cred) dar in galeria foto de pe radiomuseum n-am reusit sa-l identific. Are trei lungimi de unda , e functional (pe US doar momentan) , acord cu inductante variabile , sticla scala oglinda. Tuburile din el : 6E8 , 6K7 , 6O7 , 5Y3 , 6F56 ( asta am reusit sa descifrez).

Va multumesc anticipat.

Din ce vad pe sasiul expus de dumneavoastra, seria de tuburi ar fi:

6E8MG 6K7 6Q7MG 6F6G 5Y3G

Din nefericire aparatul nu pare a fi indexat de Radiomuseum, din fericire sunteti posesorul unei raritati.

Exista pe Radiomuseum un aparat cu o serie de tuburi asemanatoare cu cel detinut de dumneavoastra, sasiul este asemanator,are in plus ochiul magic 6AF7 si control de ton.

http://www.radiomuseum.org/r/unknown_eu_radiophono.html

In adevar aparatul este de sorginte franceza, sasiul insa este get-beget de la unchiul Sam

Felicitari pentru achizitie si spor la restaurare.

Link spre comentariu
Vizitator radioatiq

Inca un neidentificat. E destul de curatel si functioneaza, dar fostul proprietar l-a dat la "restaurat" unui timplar care a polizat carcasa in mod brutal si a vopsit-o oribil in ce a gasit si el, acoperind probabil un furnir foarte frumos , desigur distrus la polizare si ca sa fie complet, a spart si scala. Nu se mai poate gasi nici un inscris pentru identificare. Aduce a Minerva, pe dinafara si Graetz pe dinauntru. Sigur e perioada 36-38. Si poate va intereseaza: am achizitionat prea multe radiouri luna aceasta si trebuie sa mai fac loc: Moskvich (merge/carcasa sparta), Riga 6 merge/complet, Riga 10(perfect), Carmen3(merge), telefunken ebonita mic(merge/scala neoriginala), Stern (ebonita crapata usor/nu merge), Philips Philetta(nu merge -luat lampi din el ca sa repare altele, sparta carcasa sub sasiu), Stereo Modern romanesc merge /perfect) si multe altele.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna seara. Astazi am fost plecat la ceva neamuri care locuiesc la sat. Din vorba in vorba, am aflat ca au in podul casei un aparat de radio vechi, pe care, fara sa stau pe ganduri, l-am "rechizitionat". Din pacate, nu mai are capacul din spate si nu am reusit sa-mi dau seama ce aparat este, din gama Electronica, posibil un model Darclee. Daca stiti si ma puteti lamuri, astept mesajele dvs. Va multumesc.

Link spre comentariu

Multumesc @kripton@. Acum cautam prin colectii pe proradioantic sa vad cu ce se aseamana. Am demontat sasiul si l-am spalat cu o pensula mica. Va sta la uscat pana luni. Pare in regula, apoi sa vad si de partea de alimentare..., si sa-i dau "bumb".

Link spre comentariu

Este ultima varianta si ultimul model fabricat din aceasta familie de radioreceptoare . Schema este foarte asemanatoare cu S-641A2 si cred ca este postata undeva de colegul @< coric 66 > .( " solicitari scheme vintage " pag . 4 )

Link spre comentariu

Este ultima varianta si ultimul model fabricat din aceasta familie de radioreceptoare . Schema este foarte asemanatoare cu S-641A2 si cred ca este postata undeva de colegul < coric 66 > .

O caut. Macar sa-l readuc pe acesta la viata, ca Orizontul l-am pus in stand-by, deocamdata. Nu am gasit bobine sau claviatura completa si nu am reusit sa fac UL si UM sa functioneze. Darclee-ul nu e ros de soareci, bobinele intacte, electrolitici si lampi am de schimb, e doar jegos, pana la loc comanda. Oi cauta si un ac la pick-up, ca nu este...
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Vă prezint câteva fotografii (cam jalnic executate) ale unui pick-up (polonez). Aţi întâlnit acest model? Mă puteţi lumina asupra lui? Ştiţi pe undeva o doză de aşa ceva, cu două ace, care se schimbă de la butoanele de sus, unul fiind pentru vitezele de 33 şi 45, şi celălalt pentru 78. Mulţumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări