Vizitator radioatiq Postat Martie 3, 2012 Partajează Postat Martie 3, 2012 Pina luni nu pot sa studiez aparatul, dar o sa-l desfac sa fac poze si sub sasiu. O sa identific si lampile care sint asa cum se mebtioneaza mai sus, rusesti. Nu pare sa aibe modificari afara de faptul ca , foarte probabil, traful de retea este inlocuit sau rebobinat, si ceva ciudat cu cele 2 trafuri (sau iesire si soc) asezate direct pe cutie. Unul din ele sta in aer, celalalt are un sistem de prindere care pare original. Dar ma uit din nou luni, ca nu sint sigur. Astazi l-am primit si doar am avut timp sa sterg praful de pe el si sa-l pun in raft. Sper sa dau de el pe radiomuzeum. Cel care m-i l-a dat , a avut curajul sa afirme ca e "interbelic". Nu sint sigur de asta, pare mai nou (tehnologic). Multumesc pentru info , sa aveti un w-end placut. Link spre comentariu
Vizitator radioatiq Postat Martie 3, 2012 Partajează Postat Martie 3, 2012 A ...am inteles de unde vine parerea ca ar putea fi modificat pentru a putea acomoda un nou sasiu. Fereastra in lemn e mai mare decit sasiul. Nu exclud aceasta posibilitate, dar luni voi fi sigur. Cred mai curind ca a fost conceput pentru mai multe tipuri de sasiu. Toate butoanele , si articulatiile-angrenarea scalei , cad unde trebuie si functioneaza corect. Un sasiu strain ar fi avut modificari si pe bord. Fac luni poze clare si le postez spre edificare. Numai bine. Link spre comentariu
nicolae57 Postat Martie 3, 2012 Partajează Postat Martie 3, 2012 Are cineva idee ce aparat este acesta? Ceva istoric? Unde, cind e facut, etc? Pare sa fie rusesc (lampi rusesti si alte componente, dar sub sasiu nu m-am uitat). MultumescCaseta si difuzorul au apartinut unui Philips 1939/1940, nu am reusit sa identific exact modelul dar in acea perioada au construit modele asemanatoare, vezi 735A,895X,735L,990A,990X etc.Restul vine de la Stalin, mai precis de aici...http://www.radiomuseum.org/r/voronezh_e_6n1.htmlsi cum a fost construit incepand cu 1938, este intr-adevar interbelic. Link spre comentariu
Vizitator radioatiq Postat Martie 3, 2012 Partajează Postat Martie 3, 2012 Da , acum dupa ce am facut si eu ceva sapaturi, am descoperit perioada pentru scala 1935-1937. Apoi am gasit Voronezh si Vef. Dar primul era mai aproape. Revenind la elforum gasesc si raspunsul de la Dl. nicolae57. Mi-am amintit ca parte din fatada iese, nu e bine fixata, Cred ca cineva a lucrat destul de bine sa puna sasiul asta in alta cutie, asa cum bine a zis radianr. Mi-ar fi placut o cutie originala. Nu stiu ce Philips a fost cutia, dar nu are rost sa o caut ca e oricum ruinata si prefer rusescul, Sanse sa gasesc cutia de Voronezh? Multumesc Domnilor. Numai bine. Link spre comentariu
kuchta Petru Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Vezi ca am intilnit pe un site rusesc, schema de la acest Voronezh. Erau acolo numai antichitati din primele radiouri rusesti. Nu mai stiu acum pe ce site era dar se poate verifica. Petrica Link spre comentariu
kripton Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Cred ca despre acesta este vorba : http://oldradio.onego.ru/SETS/6n1_lat.htm Link spre comentariu
Vizitator radioatiq Postat Martie 20, 2012 Partajează Postat Martie 20, 2012 Multumesc tuturor pentru sfaturi, si solutii. Am dat radioul pe mina unui electronist cu experienta.Intre timp am achizitionat altele cele mai multe in stare de functionare. Cel mai interesant m-i se pare acest magnetofon din 54, as zice stalinist (desi Stalin a murit in 53-presupun ca proiectul acestui mag. dateaza cel putin 15-20luni inainte de fabricatie). Pun o poza aici , poate va place. A...tractorul asta functioneaza. Mai trebuie gidilata partea mecanica si trebuie sa vad daca si inregistreaza..cind o sa am timp de el. Link spre comentariu
yo2mhj Postat Martie 20, 2012 Partajează Postat Martie 20, 2012 Multumesc tuturor pentru sfaturi, si solutii. Am dat radioul pe mina unui electronist cu experienta.Intre timp am achizitionat altele cele mai multe in stare de functionare. Cel mai interesant m-i se pare acest magnetofon din 54, as zice stalinist (desi Stalin a murit in 53-presupun ca proiectul acestui mag. dateaza cel putin 15-20luni inainte de fabricatie). Pun o poza aici , poate va place. A...tractorul asta functioneaza. Mai trebuie gidilata partea mecanica si trebuie sa vad daca si inregistreaza..cind o sa am timp de el. Uau...pare fii facut sa reziste unui atac atomic... ."Frumoasa" piesa....aduce a chestie Stalinista,sa o folosesti sanatos. Link spre comentariu
Vizitator radioatiq Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Multumesc pentru urari.O descriere succinta: Motorasul, care e un "motoroi" e cam cit unul de masina de spalat , cred ca are vreo 5kg, iar microfonul are cel putin 2kg si e mai mult un difuzor cu magnet de otel si membrana de aluminiu. Capetele, lucrate probabil manual , sint imense, 25-30mm in diametru. Rolele se invirt in sens diferit ceea ce necesita montarea in "S" a benzii nu in "C" ca la magurile pe care le stim. Sint facute din aluminiu si banda este asezata ca la magurile de studio cu partea superioara deschisa. Sasiul si capacele sint tot din aluminiu acoperit cu smalt asemanator cu cel de pe carcasele de aragaze. Carcasa este din lemn-placaj foarte gros 15-20mm lacuit intens cu celuloid. Cred ca are vreo 20-30Kg . Sasiul magnetofonului este asezat pe o garnitura amortizoare din.....fetru...HM! Cutia are un capac mic, taiat in laterala dreapta , o taietura perfecta.. Aici are conexiuni pentru microfon , impamintare si nu mai stiu ce, si exista si un basculant care , probabil inchide microfonul. Capacul acesta este asa de bine croit , ca sta pe locul lui fara sa cada neavind nevoie de cleme sau feronerie sa-l inchida. Claviatura este din ebonita , dar ca sa apesi o clapa iti trebuie muschi. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Ii spune cumva Dnepr ? Am avut ceva vreme in urma,cred ca prin anii 70 unul asemanator,dar din pacate cred ca mai am doar ceva capete de la el...motorul avea o volanta mica pe ax(ca si cum ar mai fi avut nevoie,la masa lui) si tin minte ca pe platan avea cateva gauri,unde pe dedesubt,veneau niste furtunase ce duceau in punctele cu frecare,pt ungere,si la fiecare utilizare trebuia mai intai gresat si dupa aia pus in functie...Cred ca avea peste 20 kg si in acele vremuri nu ma prea pasiona adunatul vechiturilor decat pt experimente si curiozitate...a avut soarta cruda de a fi dezmembrat si s-a pierdut in timp.Masiva scula,iti impune respect numai cand o vezi...oare are ceva influente Akai? Link spre comentariu
Vizitator radioatiq Postat Martie 22, 2012 Partajează Postat Martie 22, 2012 Este Dnepr5 .Are mai multe volante .Probabil, la vremea respectiva existau fluctuatii mari de tensiune, iar motorul , desi mare , nu cred ca era prea constant in turatie. Nu stiu daca are ceva din Akay. Posibil sa fie o 'inspiratie" dar e destul de dificil de scormonit in trecut. In ce priveste conducte de ulei, nu am observat asa ceva, desi lagarul inferior al motorului este scaldat . Daca ar avea conducte, ar fi undeva si o pompa de ulei sau un bazin cu fitile care intra in conducte. Am vazut ca are o multime de lagare de bronz, dar nu am vazut asa sistem de ungere. Uitati-va in primul set de poze, mai sus, poate acolo se vede ceva. Ma uit din nou in el miine. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 22, 2012 Partajează Postat Martie 22, 2012 E asemanator cu cel care l-am avut,nu retin ce tip era al meu,dar sigur era cu benzi pe rola normala,si sensul de mers era normal,cum il stim,nu inversat ca la al d-voastra. Vad ca si asta are acele "tuburi" pt ungere,m-am uitat atent la primele poze si am notat locurile pe poza.Tin minte ca la al meu in acea vreme aveam o singura banda,si daca mergea mai mult de 20-30 min incepea sa aiba fluctuatii de turatie,nu cred ca de la retea cat de la partea mecanica si solutiile constructive de la acea vreme...rola presoare mergea direct pe axul motorului si orice fluctuatie se simtea mult mai bine decat cele pe care le cunoastem uzual, la care motorul avea turatie mare si antrena prin demultiplicare o volanta,solutie de altfel consacrata dupa aceasta etapa(ca dupa asta au aparut si alte solutii,e deja alta discutie)Oricum,acum cand l-am vazut am recunoscut stilul,mai ales "motorasul" de antrenare,care in ciuda dimensiunilor,nu are putere prea mare.Asta e,a fost si s-a dus...e bine ca au mai si rezistat timpului.Ce turatie are pt redare? Link spre comentariu
viopa Postat Martie 23, 2012 Partajează Postat Martie 23, 2012 coric 66 ai panza de la mine , pentru radio Olt [nu costa nimic]. Link spre comentariu
gaby57 Postat Martie 23, 2012 Partajează Postat Martie 23, 2012 am luat acest sasiu pare a fi de bicaz http://imageshack.us/photo/my-images/13 ... 358tq.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/267/pict0359c.jpg/ ce poate fi pare a fi un radio cu galena http://imageshack.us/photo/my-images/694/pict0356q.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/834/pict0353p.jpg/ Link spre comentariu
YO7DIG Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Va salut, sasiul este de Bicaz, cel de bachelita nu stiu sigur , cred ca e un radio cu galena cu detetor ,am avut cind eram tinar unul asemanator...sanatate si eventual mai discutam daca sint intrebari.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum