Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Poate cunoasteti...

Lonerider

Postări Recomandate

Am capatat, astazi, un nou (vechi) radiou, pe care (???) poate as putea sa-l reconditionez... Tot ce stiu despre el este ca scrie pe scala TELEFUNKEN. Are componente lipsa, adica tuburile, sunetul e adaptat pe 6P3S rusesc, celelalte doua lipsesc (n-am vazut pana acum socluri asa pentru lampi...) si schimbatorul de frecvente este lipsa. Daca stiti careva modelul, ma puteti ajuta cu schema, poze aparat, detalii despre el? Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 54
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Lonerider

8

• nicolae57

5

• gaby57

5

• kripton

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu stiu de ce nu s-a incarcat poza din prima. Am facut-o cu telefonul mobil, asa ca e ca pasta. Maine fac cu aparatul foto, mai multe (si din spatele cutiei)

Link spre comentariu

Azi am facut aceste poze. Nu am reusit sa identific modelul, desi se aseamana cu un model facut intre 1936 - 1939 de Telefunken Poland. Am vazut pe radiomuseum ceva asemanator, insa acolo nu sunt toate modelele cu foto. Are difuzor cu electromagnet. Il donez.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator coric66

Multumesc pentru raspuns si interes. Inclin sa cred totusi ca-i vre-un Orion dar e doar o banuiala. Posibil eronata. (banuiala).Din pacate n-am fost destul de inspirat sa notez ce lampi sunt in el si pina duminica nu mai ajung acasa.

Link spre comentariu

Va solicit si eu ajutorul pentru identificarea aparatului de mai jos :

Posted Image , Posted Image , Posted Image

Multumesc anticipat.

Salutare.Aparatul este un OLT S555B, un radio care a fost proiectat sa functioneze la baterie.Din pacate a fost modificat brutal :sparge: pentru alimentare la retea.Tuburile folosite initial au fost :1R5T,1T4T,1S5T,3V4T.Acum este echipat cu sovietice.

Restaurarea (daca se doreste) va fi o provocare din toate punctele de vedere.

Originalul,detinut de colegul nostru Misa arata cam asa:

http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=506

Succes la restaurare!

Link spre comentariu
Vizitator radioatiq

Are cineva idee ce aparat este acesta? Ceva istoric? Unde, cind e facut, etc? Pare sa fie rusesc (lampi rusesti si alte componente, dar sub sasiu nu m-am uitat). Multumesc

Link spre comentariu

Dupa cat se vede in imagini carcasa originala a fost modificata pentru a i se adapta un alt sasiu (si alta scala), asa ca este greu de spus ce aparat a fost in original.

Link spre comentariu

lampile de pe sasiu nu par sa fi fost inlocuite . Cititi -identificati lampile existente , apoi tastati modelul - tipul lor pe radiomuseum , puteti tasta cu caractere latine si daca aveti si putin noroc , veti obtine numele unor aparate sovietice avand aceasta configuratie a tuburilor , poate si poze . Deci introduceti acolo toate tuburile , de preferat in ordine , dinspre antena spre finala audio si redresoare Eu am identificat mai multe aparate in acest mod . Succes

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări