godFather89 Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 Poate un update de bios te ajuta. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 2, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2012 Poate un update de bios te ajuta.Cam greu...m-am gandit si eu la asta. Laptopul este un MAGUAY romanesc, made in China. L-am "deschiolat" complet pentru a gasii modelul placii de baza si am vazut ca este v10ILX (ECS), dar nu prea am gasit nimic relevant pe internet. Acum urmeaza sa caut decat V10Il pentru ca am vazut ca asa gaseste fix modelul meu. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 2, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2012 Am sunat la Maguay si mi-au zis ca placa mea de baza nu suporta AHCI. Am facut un test cu AS SSD inainte si dupa cateva optimizari. Am pus si un test cu HD Tune facut dupa optimizare. Deasemenea am pus si niste teste gasite pe net, obtinute cu un SSD identic cu al meu. Singura diferenta ar fi ca la mine scrie ATA in dreptul numelui SSDului. Se merita sa tin SSDul sau sa-l duc inapoi la emag ? Mie sincer mi se pare ca merge o idee mai repede, dar nu mult prea repede/ INATNE : DUPA: de pe net : Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 Rata de transfer minima de 11,5MB/s ba chiar 2,2MB/s din HDtune benchmark, e inexplicabila, nu ar trebui sa existe asemenea caderi.Rata de transfer maxima e absolut OK, la fel faptul ca e vazut SSD-ul ca ATA in BIOS, dar "caderile" acelea nu sunt normale pt. un SSD. Totusi, dacă laptop-ul are placă de bază ECS-Elitegroup, nu mai mă miră nimic..."făceti-i vânt" laptop-ului acela, cât mai puteţi. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 2, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2012 Nu-i pot face vant laptopului pentru ca sunt legat sufleteste de el .In februarie, acum, face 2 ani si am zis sa-l sarbatoresc cu ceva imbunatatiri.Si pe mine ma mira caderile alea, dar nu imi pot da seama ce-i cu ele. Eu vazusem pe net ca totusi SSDurile astea in HDTune au o caracteristica cazatoare...totusi la mine exceptand aceste varfuri negative, este totusi un palier. Link spre comentariu
godFather89 Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 Eu l-as duce inapoi. Esti limitat de ATA. Pe langa faptul ca latimea de banda e limitata la 130 MB/s, ATA nu stie NCQ si nici TRIM. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 2, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2012 Eu l-as duce inapoi. Esti limitat de ATA. Pe langa faptul ca latimea de banda e limitata la 130 MB/s, ATA nu stie NCQ si nici TRIM.Beleua e ca am vandut si HDDul SATA...aici pe forum.Deci ce ma sfatuiti ? Sa cumpar alt HDD clasic ? Link spre comentariu
godFather89 Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 Beleua e ca am vandut si HDDul SATA...aici pe forum.Deci ce ma sfatuiti ? Sa cumpar alt HDD clasic ?Fie hdd clasic, fie alt netbook mai capabil care sa stie sa se bucure de un SSD Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 2, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2012 OFF TOPIC : Cu cativa ani pana in 2000, aveam o prietena care zicea ca ii cumpara taica'su ori pistol cu bile (care era cateva zeci de mii), ori Mountainbike (care era cateva milioane bune)...cam asa si eu cu HDD ul...Nu prea am bani de nimic mai potent....Imi pare rau ca nu am facut niste teste de viteza cu vechiul HDD (niste teste mai profunde). Singurul test a fost unul de suprafata, iar parca viteza a fost undeva la 50MB/s Link spre comentariu
Depanatorul Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 In mai 2011 cumparasem de la depozitul de calculatoare un minilaptop Acer cu procesor Intel-Atom, RAM 1Gb, display 10,1" pentru plecari in vacanta (~1000ron). Supriza a fost cand am constat ca nu pot lucra cu el. Minilaptopul se bloca pe aproape orice lucram - chiar si pe net pierdeam wireless-ul, se infierbanta f. tare in zona grilei de racire, ventilatorul mergea la viteza maxima. La oprire asteptam si o jumatate de ora si nu reusea sa se inchida normal (il inchideam fortat direct din buton). La intoarcerea din vacanta am mers la service la care i-a schimbat doar memoria de la RAM 1gb la 2GB. Deja trecuse 30 zile de la cumparare si mergea poate putin mai binishor cu cei 2GB. La urmatoarea vacanta (in august) am avut aceeasi problema.......se bloca pe wireless, se bloca pe net, se bloca daca vedeam mai multe poze. De atunci l-am abandonat prin casa pentru ca ma enervase f. tare. Acum la 11luni de cand l-am cumparat am vazut ca au aparut hard-discuri tip SSD, de tipul memoriei Flash. Intrebare: daca-i pun hard-disc tip SSD cu SATA3 se poate sa nu se mai blocheze minilaptopul? Pe laptopul de la serviciu mi-a fost pus un astfel de SSD si merge exceptional (~500MB/s) SSD Corsair Force Series GT 2.5 60GB SATA3. SAU Procesorul actual se poate schimba cu alt procesor Intel-Atom mai performant? Multumesc! Link spre comentariu
yo9hnf Postat Aprilie 11, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2012 -Procesorurul nu se schimba;-nu are motiv de blocare decat daca sunt ceva defecte la software sau hardware;-laptopul ar trebui sa mearga foarte decent in mod normal...deci dupa mine un SSD nu face diferenta in cazul tau...altele sunt problemele. Link spre comentariu
danb1974 Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 Un ssd se simte si inca bine de tot - hdd-urile de laptop sint foarte lente, cam la jumatatea echivalentelor de desktop. ssd folosesc de pe vremea cind aveam netbook (acuma am laptop) si nu ma intorc inapoi.Pe de alta parte tu ai o problema cu racirea, n-are voie sa se infierbinte pina se blocheaza. Ori e plin de praf radiatorul, ori nu-ti merge ventilatorul. Link spre comentariu
Depanatorul Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 danb197 Uita-te ce am Scris: Mie Apr 11, 2012 11:17 a.m. in mesajul de mai sus. Pana la urma, de unde sa fie praf daca eu l-am folosit maxim 10-12ore !!! Nu cred ca este problema de racire pe cat este problema hardware (procesor sau HDD). Iar ventilatorul merge bine, dar nu face fata la cat de tare se incinge radiatorul de pe procesor. Cat despre software.......nici in BIOS nici in MS-WS7 nu au fost aduse modificari. Ceva se intampla, nici cei de la service nu au stiut ce are ........... Un ssd se simte si inca bine de tot - hdd-urile de laptop sint foarte lente, cam la jumatatea echivalentelor de desktop. ssd folosesc de pe vremea cind aveam netbook (acuma am laptop) si nu ma intorc inapoi. Pe de alta parte tu ai o problema cu racirea, n-are voie sa se infierbinte pina se blocheaza. Ori e plin de praf radiatorul, ori nu-ti merge ventilatorul. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Aprilie 11, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2012 Daca ce-i de la service recunosc ca este un defect, dar nu-l stiu, baga-i la origini.Eu tocmai am primit pe mail confirmarea de la emag ca mi-au inlocuit SSD-ul. Link spre comentariu
Depanatorul Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 ..... tocmai asta este, cei de la Depozitul de Calculatoare nu au recunoscut defectul, dar au gasit o solutie de moment sa "iasa" din cele 30 de zile pentru ca sa nu mai returnez produsul fara motivatie. Solutia lor a fost sa schimbe memoria de la 1Gb la 2Gb RAM. Dar m-am bucurat pentru scurt timp.Oricum, cei de la Depozitul de Calculatoare au o birocratie fantastica.Cand am achizitionat minilaptopul Acer nu am completat nimic, am dat banii, si am dat o semnatura pe factura.Pe cand am mers la service DC-SHOP mi-au dat sa completez vreo 3 formulare la care trebuia sa completez toate datele atat ale mele cat si ale laptopului, date cu programele instalate pe el - atat cu licenta cat si fara licenta. Iar spre sfarsit (cu scris marunt) era specificat ca esti pasibil de amenda sau inchisoare daca ai folosit programe nelicentiate sau neagreate de DC-SHOP.Chiar daca stergeai/dezinstalai programele, ei gaseau istoricul in BIOS si te prindeau.Asta ca sa te descurajeze sa mergi la ei cu reclamatii sau sa returnezi produsul. Jegosi!Si asa blestemul unor cumparatori a ajuns la poarta lor si acum DC-shop a intrat faliment. Mai nou, cica au fost cumparati de cei de la CEL.ro/ Daca ce-i de la service recunosc ca este un defect, dar nu-l stiu, baga-i la origini.Eu tocmai am primit pe mail confirmarea de la emag ca mi-au inlocuit SSD-ul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum