Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2x400W

ICEMAN

Postări Recomandate

Deci, kiturile de la magazinul de mai sus sunt niste minciuni gogonate! Ca cica alimentezi kitul la +/-35V si scoate 400W, cand defapt trebuie sa ajungi la 55V pe boxa ca sa ai 400W@4ohm! Deci o alimentare de cel putin 60..65V ca sa poata functiona teoretic... Un kit de 400W de la ei e defapt de 200 in cel mai bun caz. La o alimentare de +/-35v(se presupune ca nu e in punte) ai maxim 150W.Later edit: nu trebuie sa-ti faci ipa800, daca iti faci ipa400 (k-lumea, nu aiurea) duce de 4 ori mai mult decat kiturile alea.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 190
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ICEMAN

23

• George(sb)

13

• Enigma86d

13

• Sharky

11

Top autori în acest subiect

Vizitator kongo

cu tensiunea care o zic ei nu ai cum sa scoti 400w nici sa stea an cap si au o durata mica an functionare nu merita sa dai banii pe asa ceva parerea mea un ipa 400 e cu muuuuult mai fiabil si nu o sa ai probleme cu el daca nu faci scurturi pe iesire

Link spre comentariu

Intrebare: Cum pot rezolva daca am un etaj preamplificator inaintre ipa-ului care se alimenteaza de la trensiunea +/-70Vcc(prin stab. liniar)? Problema e ca intrarea ipa-ului nu are masa comuna :smt017

Link spre comentariu

atunci mai ajutatima si pe mine cu ceva....cam ce tensiuni si ce curenti ar fii necesari unui ipa800 si ipa400...si daca ma gandesc mai bine mai stau umpic si imi iau traf de unde a luat si iceman...decat sa ma apuc sa il fac :partyman: :toimonster:

Link spre comentariu

http://www.hi-end.ro/index.php?cPath=10pentru ipa400 trafu te costa 4-5 mil, pt ipa800 te costa cam 7-8 mil, dar merita

pardon, traf de 1200VA cu 2 infasurari de 50V, 2 infasurari de 15V si o infasurare de 12V, plus sistem de prindere m-a costat 310RON de la petra, plus transportul care a mai fost si ala vreo 20ron ....in legatura cu IPA400... sau AV400 ma rog, e cam acelasi lucru, suna tata......eu vineri am terminat un amplificator stereo cu 2 AV-uri...in curand o sa deschid un topic sa va arat ce a iesit, dar asta numai dupa ce pun si protectiile, ca deocamdata e pe direct...ce pot sa va zic, poate stiti incintele alea trapezoidale cu HP15W si pht408... ieri am avut o nunta, statia a stat exact la jumate, iar din mixer nu am prea putut depasi 3sferturi , decat la melodii cu semnal slab...si sunau tata.....dar nu zgomoteci...sunet chiar la volum ffff mare claritate...chiar si in difuzoarele astea care sunt cele mai ieftine de la PA.....asa ca ... faceti cu incredere ca merita....in legatura cu A D E L A I D A..... lasati-i d***u de nenorociti, kiturile alea sunt de kkt, iar cine a zis k scot 150W viseaza frumos, alea au maxim, maxim 50W/8ohmi, iar daca le alimentezi la mai mult de +-45 cumperi finali cu carul(asa am cumparat si eu)....deci uitati ca mai exista firma asta....
Link spre comentariu

Din cate stiu eu parca sunt mai multe revizii de av400-ipa400. Vreau sa stiu daca schema de mai jos e una din cele "bune". Cablaje stiu ca is mai multe versiuni, pe una dintre ele e printat gresit orientarea unui tranzistor, dar nu ma intereseaza ca fac alt cablaj.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări