Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2x400W

ICEMAN

Postări Recomandate

nu am...dar stii cum faci comanda releului la protectie DC ?faci asaPui o rezistenta inseriata cu ventilatorul.O alegi in asa fel incat sa nu il auzi cand functioneaza dar sa se invarta.Peste rezistenta asta, in paralel pui un tranzistor.Cu un senzor de temperatura (termistor, sau ce vrei sa folosesti, ar merge sa urmaresti si modificarea tensiunii pe o dioda direct polarizata)saturezi tranzistorul si atunci ventilatorul se invarte la max.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 190
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ICEMAN

23

• George(sb)

13

• Enigma86d

13

• Sharky

11

Top autori în acest subiect

e pe aici pe forum nu stiu pe unde o schema simpla de reglat turatia ventilatorului cu un tranzistor mos fet un termistor si o rezistenta reglabila.l am facut eu si merge bine

Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv

@vicelordDin cate vad ti s-a raspuns la intrebare@icemanUite aici o schema care cred ca e buna :)))Valorile componentelor le alegi in functie de necesitate

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

pai eu nu am nevoie de 2 X 400 k stau la bloc si fac vecinii urat knd dau 2 X 20 dar sunt curios kt costa finalii si cat a dat iceman pa trafu ala k e super :d dak aveti idee ... multumesc

Link spre comentariu

ms k miai raspuns ... vad k stai destul d des p net ... as avea mai multe intrebari pt k vreau sa imi fac si io ceva .... intra putinp topicu meu si spunemi ce parere ai . multumesc

Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv

in cazul in care cablajul este deja facut tragi fire... asa este mai comod, dar cel mai sigur ar fi ca protectia sa fie direct pe cablaj... pt ca in cazul in care un fir nu este cositorit bine, sau se rupe si ai un sc pe iesire adio finali de pe ramura cu defeciune la protectii :finga:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări