Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2x400W

ICEMAN

Postări Recomandate

• Răspunsuri 190
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ICEMAN

23

• George(sb)

13

• Enigma86d

13

• Sharky

11

Top autori în acest subiect

cu un transformator de 630 de vati ?,nu este cam mult pentru un singur transformator,nu ar trebui 2x630 va pentru doua canale ?

aia nici nu se pune la indioala iti trebuie minimum 2*500va
Link spre comentariu

Ai putea sa scoti 2x300W, dar nu in regim permanent. In regim permanent(adica pui un sin la intrare) 300W e puterea care poate fi debitata de modul la tensiunea asta de alimentare pe sarcina respectiva. In conditile astea o sa "sugi" din transformator vreo 800... 900W. Functioneaza pe perioada scurte de timp, pana se incinge transformatorul.Dar, daca ai un program muzical care nu cere 300W constant, ca de ex sunt bucatele in melodiile house in care nu ai bas deloc, sau melodii in care basul are durata de 0.1s, dupa care are o pauza de 0,5s, adica scoate un bas de 300W, dupa care nu depaseste 200W in lipsa basului, puterea absorbita scade, se poate face o medie ponderata (0.1s 300W si 0.5s 200W) si ajungi la 230W de ex, putere la care ai 2x230W pe iesire + inca 200W pierderi vreo 660W absorbiti din transformator, deci rezonabil. In concluzie depinde de programul muzical. Daca ai la iesire numa basuri lungi de diferite frecvente ca de ex: 1s 300W bas de 200hz, dupa care 1s 300W bas de 160Hz, ajungi ca nu duca transformatorul.Parerea mea, corectati-ma daca gresesc...Daca ai avea o racire demna pentru amplificator, a-s muta senzorul de temperatura pe transformator (in cazul in care sunt sigur ca radiatorul nu depaseste temperaturi prea mari).

Link spre comentariu

am facut si eu doua ipa400,problema este ca la unul din module mu-mi arata nimic cand masor tensiunea pe rezistentele de 022 ohmi iar celalant la care am reglat 18 mV radiatorul este caldut, fara sarcina,celalant radiator este m-ai rece.mentinez ca amandoua modulele merg perfect chiar daca reglez tensinea pe rezitente la 5mV. are ceva daca las tensiunea pe rezistente la 5mV ? poate scadea puterea din cauza tensiuni m-ai mici pe rezistentele de 022 ohmi? la 5mV sunt reci amandoua radiatoarele.si merg bine amandoua canalele

Link spre comentariu

deci nu afecteaza cu nimic puterea amplifului?

Curentul de repaos (mers in gol) nu are legatura cu puterea ci cu minimizarea distorsiunilor de racordare. Reglajul se poate face cu un osciloscop (pe semnal mic si preferabil la o frecventa mai ridicata din domeniul audio, unde castigul in bucla deschisa scade, pentru a scoate mai usor in evidenta distorsiunile de racordare) sau cu un analizor de distorsiuni.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări