Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detalii executie mobilier bucatarii

Vizitator

Postări Recomandate

E, uite, deja lucrurile sunt mai clare, si par in regula. Avem usile 450x300, perfect valabile. Usi piston 400 la H300, care vor functiona ok. In 200x150 aia, trebuie vazut ce pui, sa nu se piarda... in rest...

Ca dulap suspendat, generic, se poate pleca de pe la un 320, si ajunge pana la 900, si chiar peste. Depinde de amenajare/spatiu, context, functiuni, etc. N-as spune ca ar trebui marit in H.

Daca se pun pistoane, se lasa balamale standard. Doar ca, daca vreau sa cada usa de jos la axa orizontalei, acolo trebuie semiaplicate. Balamalele se monteaza sus, ca si cum usa ar fi rasturnata, si se monteaza pistoanele.

Se mai pote folosi acesta;  Cine vrea detalii, privat. Nu facem reclama...

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator Nirolf77

Te salut !

Fii amabil si spune mi daca stii : cat de bune sunt sculele electrice hei.ner? am gasit pe un site niste reduceri si ma tentau o bormasina si un pendular dar pana acum stiam ca aceasta firma face doar electrocasnice, nu si scule...Multam fain

Editat de Nirolf77
Link spre comentariu

Nu stiu ce sa zic, mai ales la scule. Am inceput si eu, cu scule ieftine, care acum sunt gunoi. Am trecut la chestii de origine Germania, dar fabricatie China. Au tinut mult mai mult. De la o vreme cumpar doar Mak.ta, fara exceptie. Au inceput sa asambleze pe la noi, dar, intr-o oarecare masura se pastreaza nivelul calitatii. Depinde cum le am, si din ce gama. Unele sunt Japan, altele USA, ultima masina de gaurit achizitionata, cica ar fi facuta pe la noi. Eu am ajuns la concluzia ca, daca vreau spre exemplu o masina de frezat, fie o cumpar de la chineji cu 150 lei, fie iau Mak.ta cu 485 lei. Cu diferenta ce fac? O dau pe carnati? Nu, nu merita...

Pot aduce via Germania, Bos.h profesional, etc. Sunt foarte scumpe, extrem de durabile, dar, nu cred ca-i cazul la mine. Oamenii mei de santier, isi aduc gioarsele lor. Fineturile mele nu muncesc foarte mult. Astea de acum imi sunt suficiente. La cum lucrez eu acum, nu vad sa le schimb in 12 ani. La un moment dat cumparam pentru insurubat cu acumulatori, ceva de Hornb.ch, de vreo 200 lei. Ma tineau cam un an jumatate, si picau acumulatorii. Le schimbam ca pe sosete. Sunt la a 5-a bucata deja. Merita. Mak.ta e 12 mil. P-aia n-am luat-o, parca mi-e mila de ea s-o birjaresc. O sa-mi iau candva, doar s-o am...

P.S. Sculele se aleg si dupa aplicatie, cum se comporta in aplicatiile alea particulare, cum se comporta in timp la nivelul ala de "efort", cum se simt in mana, cum este distribuita greutatea in mana, parametrii de lucru, caracteristici de lucru, etc. Nu e o alegere care se face asa, pur si simplu... trebuie atins, pipait, mangaiat, testat... eu stau cate o ora, pana aleg una.

Link spre comentariu

Heinner , ca si restu de chinezarii de bricolat hobby ... einhell stern go-on dexter practyl obi ... whatever crap...mai schimba si ei colorantul de la matrita de turnat plastice...scule de genul Gilette de unica folosinta...

Pe teren , cand cel mai apropiat magazin de bricolaj e la 50km pe orizontala si aproape 1km pe verticala, si benzina dus-intors acoperea diferenta de pret al sculei ieftine,  foloseam doar scule de firma, inca mai sunt fan mak.ta si b0sch albastru, desi s-au cam dus si alea...

In curte/garaj/debara/balcon , la o aruncatura de bat de magazin, merg si scule care costa cat o cina in oras. Important e sa iti faci lucrarea si sa crape abia la urma.

Uite si o poza cu un rezumat mic , cu asemanari as zice zdrobitoare intre ele. Pana si rotoarele si carbunii se mai potrivesc.

Posted Image

Editat de bolek
Link spre comentariu
Vizitator Nirolf77

Esti fix ca si mine...si eu sunt de parere ca un lucru nu se poate cumpara doar dupa ce ai vazut o poza pe net...dar din pacate nu poti mereu sa vizionezi live orice ai dori sa achizitionezi...acum e vorba de un site cu reduceri si au niste scule de care ti-am mentionat si m-ar fi interesat sa cumpar. Stiu ca suntem prea saraci sa ne luam un lucru prost (asta e un vechi dicton romanesc ) dar eu nu caut ceva pentru folosire zilnica...MULTUMESC MULT !

Link spre comentariu

Daca vrei ceva modest dar bun, recomand (din Hornba.h); 

Posted Image

Eu am resit sa ard una pe cablu, dupa ce a muncit zdravan 3-4 ani. De fapt nu am ars-o, s-au dus carbunii, am schimbat la un moment dat cu ceva, cu o compozitie cam tarisoara cred, si au papat colectorul rotorului pana la capat. Si-a facut banii inzecit...

Link spre comentariu

Alea sunt scule bune pentru a avea pe ce pune mana la nevoie.Am un rotopercutor primele tipuri aparute pe la Baum..de vreo 10 ani si inca merge.La cat am dat pe el atunci si-a scos banii inzecit,dar folosit ocazional si in ultima vreme la chestii gen spart si gauri nasoale.Depinde si cum ai grija de ele si bineinteles nu pentru folosire intensiva,daca iti castigi banii cu asa ceva iei o scula serioasa.

Editat de loleksibolek
Link spre comentariu
Vizitator cipi1978

Va salut domnule nomikos, fiti amabil va rog si ajutati-ma si pe mine cu micul meu proiect. Este vorba de o bucatarie mica pe colt, vreau sa o fac eu bineinteles dar dat fiind ca este pe colt nu vreau sa gresesc la cote si de acea am ajuns aici pe forum si doresc sa apelez la experienta dvs. Dimensiunea totala de care dispun este de 140cm partea lunga si 130 cea scurta. Eu o gandesc asa : incepand din capatul stanga ( partea  lunga )  3-4 sertare dar cel de jos sa fie mai adanc pt sticle puse in picioare ( in loc de joly , nu-l vreau )  iar imediat dupa sa urmeze doua usi care sa inchida coltul ( cele care se deschid impreuna legate intre ele  de balamalele aferente sistemului,pt ca doresc sa folosesc la maxim acel spatiu mare care-l ofera coltul pt oale si cratite ( inauntru in mijloc un raft ) dupa care mai urmeaza o usa pe care va fi montat cosul de gunoi iar deasupra usii un sertar. Cam asa o gandesc eu ,dupa multe alte idei asta mi se pare cea mai practica. Vreau sa mai mentionez ca ghiuveta va fi ca in poza care am preluato de pe net ( sa va faceti o idee mai clara a pozitionarii pe colt )  si mai exact va fi  in dreptul usii din dreapta din formatul celor de colt si mai doresc ca cele 2 usi de colt sa se deschida de la stanga spre dreapta . Sper ca am fost destul de explicit si daca aveti timp si doriti sa ma  ajutati cu dimensiunile v-as ramane profund recunoscator. Toata stima .  Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator cipi1978

Am revenit ca am uitat sa mentionez ca o sa cantuiesc fetele de sertare si fronturile cu abs de 2 mm iar restul cu abs de 0,4. In postul precedent am incercat sa pun de fapt alta poza cu ghiuveta dar nu ma lasat si am postato pe asta care arata exact cum doresc sa fie coltul si cum sa se deschida usile care inchid acel colt. Numai bine.

Link spre comentariu

Am nevoie de un plan simplu (releveu, masuratoare) cu coltul ala de incapere, chiar toata incaperea, in care sa apara fereastra, stalpi daca sunt, etc, totul cotat, si unde anume este amplasata partea de apa/canal. Desenat simplu, de mana.

Am nevoie de un link catre spalator (chiuveta), ca nu-l vad, sa am cotele. Trebuie sa stiu exact unde se doreste amplasat.

Nu am inteles daca trebuie corpuri suspentate.

P.S. Eu nu fac coltul asa in principiu... am alta varianta, pe care cel putin eu personal o consider mult mai practica. Marii producatori nu-l executa asa, pentru ca se foloseste greoi, ineficient, inflexibil...  rezulta o gramada de chestii, depozitate la gramada. Si nu asta e scopul unei bucatarii. Scopul unei bucatarii e sa organizeze eficient.

Link spre comentariu
Atentie, suruburile nu sunt Ericsson, sunt Eurosurub sau surub confirmator. 

E nevoie de un zencuitor de 7, montat la un burghiu de 5. Se gaseste in Horn..ch, de la Wolfcraft, la vreo 40 lei, nu mai stiu (au atasez burghie separate de Austria, si zencuitorul il reascut)

Mai este nevoie de o freza diam. 35, la balamale (piata Obor, vreo 15 lei, parca...)

Bit Pozidriv 2

Suruburi 3.5x16, sau 3.9 x 16 Pozidriv 2, sau Philips 2, daca se foloseste bit Philips 2, sa nu injuri...

ETC

Poti detalia un pic diferenta intre cele 3 tipuri de suruburi enumerate?Eventual o poza.

Am cautat pe google dupa ele.

Surub confirmator (imbus): http://www.darel.ro/media/catalog/product/cache/1/thumbnail/600x600/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/e/r/ericson/Surub-confirmator-7x50-mm-SU-COM-PR-7X50-mm.jpg

Eu asta il stiam din folclor ca fiind ericsson :56

Eurosurub...cam aceelasi lucru in imagini.

Iar la ericsson, deja apar cam multe tipuri :rade:

Cumva acesta e surubul recomandat? http://www.feronerie-mobilier.com/1066-thickbox_default/surub-confirmator-5x50-sw3.jpg

Eurosurub pozdriv?

Arata mult mai bine si pare mult mai practic decat varianta cu imbus. Nici nu stiam ca exista asa ceva! :101

Link spre comentariu

Posted Image

...00, 0, 1, 2, 3, etc., sunt dimensiuni...

Sunt multe altele, le gasiti pe net.

Posted Image

Posted Image

In UAUIM, si multi altii, denumesc Ericsson, demontabilul de mai jos. Am tot cautat in aroganta mea, sa inteleg si sa stiu eu de ce, si daca e adevarat, si n-am gasit;

Posted Image

Am cautat si in inventiile lui John Ericsson, si am gasit "suruburi" de alta natura...

Link spre comentariu
Vizitator cipi1978

Va salut, in primul rand va multumesc pt ca mi-ati raspuns asa repede,iar in legatura cu suspendatele sa stiti ca am de facut si alea dar nu am vrut sa abuzez de bunavointa dvs dar daca aveti timp si de ele eu am sa le trec aici. Am desenat o schita cu mobila am poza-to dar nu pot sa o atasez aici, nu stiu de ce, dar nu ma lasa, . La mine  este exact ca in poza  pusa de mine  mai sus, geamul este pozitionat la fel la o inaltime de 100 cm de sol iar ghiuveta este sub geam iar conducta de apa este la 50 cm de la colt, partea cu geamul fiind cea scurta de 130 cm. Iar partea cea lunga ( cea din stanga ) am mai lungi-to un pic, ca sotia mea doreste un cuptor incorporabil si o plita deasupra si atunci lungimea totala este de 190 cm cu tot cu cuptor si plita ( latura stanga doar ). Cuptorul si plita vor fi primele din aceasta latura dupa care, cum am zis in postul precedent , iar daca aveti dvs alte idei mai practice pentru acel  spatiu atunci e perfect. Eu am masurat ambele laturi din perete iar ceva tevi am pe acolo, toate lipite de perete, dar faceti abstractie de ele ca am ceva scule printre care un pendular si le rezolv la fata locului dupa ce vin de la debitat. Daca puteti face dvs o schita dupa explicatiile mele si sa o atasati aici ( daca nu cer prea mult bineinteles ) sa fim siguri ca m-am facut cat de cat inteles ( o schita cu idea dvs desigur, doar locul cuptorului , a plitei si a ghiuvetei nu se pot modifica ). Suspendate am asa ; 120 latime x 80 inaltime x 32 1 buc, 60x80x32 1 buc, 70x80x32 1buc, 80x90x10 1buc, 20x100x15 1buc, 20x50x15 1buc si 102x235x25 1buc. ( eu ma exprim in cm ) Aceste adancimi dubioase le am pt ca am aceste intrari in perete si vreau sa le folosesc dar nici cu adancimi mai mari nu pot ca si asa bucataria este mica iar aceste spatii mici vor lua loc de camara ca nu avem asa ceva. ( adancimile sunt maxime, nu pot mai mult ) . Daca am omis ceva va rog sa ma anuntati. Toata stima.     P.S.  Aveti idee cam cate foi de pal intra aici???, asta asa in mare ca nu am calculat politele.

Link spre comentariu

La o bucatarie de 3.5m (exemplu), completa inferior/superior, intra 4 foi, daca se face unitar, sau 5 daca se separa culorile corpuri/fronturi. Din culoare fronturi mi-a ramas si de-o masa + 2 corpuri.

Daca se folosesc sertare Metabox, e nevoie si de o placa de 16, dar, nu cred ca-i cazul.

Mai este nevoie de o foaie de MDF vopsit alb 2.5mm (pfl) pentru panourile de spate.

Deci, cam 1.15 coli/metru liniar, bucatarie standard, inferior/superior...

Costurile pal + manopera formatizare + aplicare cant, la 3.5ml, sunt 2100ron, abs 22/0.4 la cutii si 22/2 la fronturi. Pal Egger de cea mai buna calitate. 

Incarcati in http://www.imagehousing.com/ 

Cand se deschide in site, puneti link aici.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări