Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detalii executie mobilier bucatarii

Vizitator

Postări Recomandate

Vizitator Nirolf77

balamalele semiaplicate sunt acelea care se folosesc la usile de mijloc? Am un sifonier care are 2 tipuri de balamale si daca acelea sunt, nu imi pare dificil sa lucrez cu ele...asta ar presupune ca pe o singura laterala se prind 2 balamale (pe ambele fete) ?

Din ce m-am interesat, unicul sistem de prindere pt dulapul suspendat este o sina...si mai am nevoie de un burghiu zencuitor pt gaurile pt ericsoane.

Link spre comentariu

Sunt 3 tipuri de balamale. Bine, sunt ele mai multe, dar, nu discutam de astea.

Aplicate, semiaplicate, incadrate. Aplicatele aseaza usa pe verticala, complet. Semiaplicatele de la axa, caz in care se pot aseza in oglinda 2 usi, pe acelasi element vertical. La incadrate usa sta intre elementele verticale.

La semiaplicate, se reduc costurile cu o placa. Adica mai nimic, sa fiu sincer, si creste bataie de cap la montaj, achizitie materiale.

Sunt multe variante de suspendare. Eu sustin varianta sina suspendare si element suspendare.

Atentie, suruburile nu sunt Ericsson, sunt Eurosurub sau surub confirmator. 

E nevoie de un zencuitor de 7, montat la un burghiu de 5. Se gaseste in Horn..ch, de la Wolfcraft, la vreo 40 lei, nu mai stiu (au atasez burghie separate de Austria, si zencuitorul il reascut)

Mai este nevoie de o freza diam. 35, la balamale (piata Obor, vreo 15 lei, parca...)

Bit Pozidriv 2

Suruburi 3.5x16, sau 3.9 x 16 Pozidriv 2, sau Philips 2, daca se foloseste bit Philips 2, sa nu injuri...

ETC

Link spre comentariu
Vizitator Nirolf77

Multam fain..esti profesor...cand am sa am gata toata treaba (mai dureaza, de abia am inceput sa ma interesez ce si cum) am sa pun poza aici sa o vezi. Te salut cu respect !

Link spre comentariu
Vizitator Nirolf77

Te salut. M-am gandit ieri putin la ce ai spus tu vis-a-vis de usile de 20 de cm mici de la dulap si am regandit putin dulapul si vreau sa stiu parerea ta.Iata aici linkul pt poza

http://www.imagehousing.com/image/1221651

am inlocuit usile verticale de 20 de cm cu 2 usi orizontale de 40 cm...sa imi spui daca e mai ok asa. Multam fain

Editat de Nirolf77
Link spre comentariu

Fa o chestie, ca sa ai imaginea corecta. Considera o patratica de caiet de matematica, ca fiind 5cm. Redeseneaza tot dulapul, corect, la scara. O sa vezi o diferenta mare, si o discutam...

Link spre comentariu

O folie care se lipeste pe sticla.(in momentul in care se alimenteaza devine transparenta)

Salut, sunt si eu interesat de asa ceva. Un link se poate, ca nici nu stiu cum se cheama folia aia...

Multumesc!

Link spre comentariu
Vizitator Nirolf77

Daca te referi la faptul ca eu am spus "usi de 40"...pe verticala sunt 2 usi de 30, stiu asta, in loc de 2 usi de 20 de cm si 45 inaltime, am renuntat la partea libera de sus si am zis ca e mai ok cu 2 usi cu deschidere orizontala de 30 pe 40.

In alta oridne de idei, pt baie am gandit un dulap mic si am cumparat placile de pal melaminat gata taiate si cu gauri de balamale de la krombak...oare pt bucatarie, acelai tip de pal este bun de utilizat ?

Editat de Nirolf77
Link spre comentariu

Nu, e vorba de desen, care nu reflecta realitatea asa cum o sa fie ea. Deseneaza la scara, ca sa vezi ce-o sa iasa. In rest, e ok... cand te hotarasti si am timp, modific cotele. La usile deschidere verticala, vei avea nevoie de pistoane. La dimensiunea aia, maxim 60N... de preferat un 40N. X2, bineinteles.

Orice PAL melaminat de 18, taiat pe o masina serioasa, si cantuit corespunzator, este bun. Atentie in spatiile umede... !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări