Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detalii executie mobilier bucatarii

Vizitator

Postări Recomandate

Intreb si aici deoarece postarea initiala e pe forumul de CNC la tamplarie si probabil trebuia posta aici.

Pe scurt am reusit sa incropesc un birou la care vreau sa se ridice capacul. Capacul are o dimensiune de 50x120 cm.

Conform recomandarilor producatorului date fiind dimensiunile am cumparat 3 balamale.

Am zis ca pentru a ajuta ridicarea si a preveni trantirea capacului sa folosesc 2 pistoane cu gaz, asadar am montat 2 pistoane 150N.

Cand incep sa ridic capacul, dupa vreo 25 de cm pistoanele incep sa intre in functiune si sa ajute la ridicat. De asemenea ajuta sa se mentina capacul deschis si la inchidere se simte ca sunt de ajutor.

Problema e cand se apropie capacul de inchis, daca il las de pe la 25-30 cm cade liber, deoarece pistoanele sunt deja aproape inchise. Ceea ce doresc eu e sa previn caderea brusca a capacului pe degete.

Deci mi-ar trebui un alt sistem probabil care sa amortizeze inchiderea capacului.

De asemenea, pentru pal alb care ar fi metoda cea mai buna de acoperire a ciobiturilor rezultate in urma taierii? Am vazut ca este ceva ceara pe diferite culori, e buna? Sau ceva kit de raparatie lemn? Sau altceva?

Multumesc.

LE: observa ca sunt si pistoane cu gaz cu amortizare inchidere... cred ca asta imi trebuie mie defapt.

_birou.PNG

Editat de alinescoo
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
La 18.06.2020 la 11:03, Vizitator a spus:

Buna ziua, a vrea si noi sa ne facem o mobila de bucatarie de 2,6 fara electrocasnice incorporabile, dreapta. Ne puteti ajuta cu niste variante. Eu ma gandeam la varianta cu doua corpuri jos de 800 + doua de 500 ( unul cu sertare) iar in partea de sus ma gandeam la 2 corpuri de 800 si unul de 1000 (care sa fie impartit in patru cu usi care se deschid in sus cu amortizoare). Am avea nevoie de dimensiuni exacte pt a le folosi pt debitare. Cu montajul ne descurcam dar cu dimensiunile nu vreau sa greșim.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
On 1/11/2018 at 11:16 AM, djlove said:

Eu am folosit PKM 80 si sunt multumit. Foloseste si amortizoare la capete

Salut, 

Poti sa-mi spui te rog cu cat e mai mica inaltimea usilor daca folosesti sistemul asta de glisare?

Merci

Link spre comentariu
Acum 2 ore, gigiore a spus:

Salut, 

Poti sa-mi spui te rog cu cat e mai mica inaltimea usilor daca folosesti sistemul asta de glisare?

Merci

Salutare

Am masurat acum si am  10mm jos si 30mm sus, deci undeva la 40mm total usa mai mica decat spatiul gol (fara sine montate)

Cred ca dimensiunile astea se gasesc si prin instructiunile sistemului de glisare, eu de acolo le-am luat la momentul respectiv.

Mentionez ca sus am folosit sina cu margine de decor in fata, rolele care vin jos au posibilitatea de reglare pe inaltime

sina-superioara-dubla-buza-pkm-80-4-metri-.jpg (800×800) (feronerie-mobilier.com)

Editat de djlove
Link spre comentariu
1 hour ago, djlove said:

Salutare

Am masurat acum si am  10mm jos si 30mm sus, deci undeva la 40mm total usa mai mica decat spatiul gol (fara sine montate)

Cred ca dimensiunile astea se gasesc si prin instructiunile sistemului de glisare, eu de acolo le-am luat la momentul respectiv.

Mentionez ca sus am folosit sina cu margine de decor in fata, rolele care vin jos au posibilitatea de reglare pe inaltime

sina-superioara-dubla-buza-pkm-80-4-metri-.jpg (800×800) (feronerie-mobilier.com)

Ok, merci. Si nomikos zicea undeva intr-un post ca se scad 40mm si mi se parea cam mult. Nu stiam ca sina de ghidaj de sus e asa inalta.

Link spre comentariu

Ok, merci. Si nomikos zicea undeva intr-un post ca se scad 40mm si mi se parea cam mult. Nu stiam ca sina de ghidaj de sus e asa inalta.

Da, sina de sus e destul de inalta, si are partea de decor din fata care acopera golul...

Acum ca ma uit la dulapul meu imi dau seama ca probabil se putea cu cu -35mm, pentru ca rola de sus gliseaza in marginea de jos a sinei, dar e mai greu sa bagi usa pe pozitie apoi... deci eu iti recomand sa folosesti -40mm asa cum zice si producatorul sistemului de glisare...

Iti recomand sa iti cumperi si amortizoare macar pe partea de inchidere, la deschidere nu se lovesc ca exista un accesoriu de plastic care vine pe sina si incetineste miscarea, bine daca le tragi cu forta nu merge... Plus sina cu manerul de tragere ar trebuie sa fie cu marginea asta de "pasla" cum se vede in poza 2, ea iti amortizeaza si mai mult la inchidere ca sa nu se auda un "bang" Pasla aia se cumpara separat fata de sina maner 

Iti las si 2 imagini sa vezi cam ce iese:

Se vede ca sus se acopera golul de marginea aia decorativa, daca iei sina fara o sa se vada golul

usa1.jpg

Si aici marginea superioara a usi din interior

usa2.jpg

Editat de djlove
Link spre comentariu
1 hour ago, djlove said:

Da, sina de sus e destul de inalta, si are partea de decor din fata care acopera golul...

Acum ca ma uit la dulapul meu imi dau seama ca probabil se putea cu cu -35mm, pentru ca rola de sus gliseaza in marginea de jos a sinei, dar e mai greu sa bagi usa pe pozitie apoi... deci eu iti recomand sa folosesti -40mm asa cum zice si producatorul sistemului de glisare...

Iti recomand sa iti cumperi si amortizoare macar pe partea de inchidere, la deschidere 

O sa iau si amortizare, clar. Peria e lipita sau se introduce intr-un cant sau ceva? Ti s-a parut ok in timp sistemul asta PKM 80?

Un singur detaliu: la PKM 80 mai trebuie vreo gaura in usa, scobitura, sau rotile si restul componentelor se prind doar in hotzsuruburi?

Link spre comentariu

O sa iau si amortizare, clar. Peria e lipita sau se introduce intr-un cant sau ceva? Ti s-a parut ok in timp sistemul asta PKM 80?

Un singur detaliu: la PKM 80 mai trebuie vreo gaura in usa, scobitura, sau rotile si restul componentelor se prind doar in hotzsuruburi?

Peria se baga intr-un sant care e existent in maner, un fel de profil T

Mi se pare ok sistemul, de cam 3 ani de cand am facut dulapul asta, nu am avut probleme cu usile.

Nu mai trebuiesc gauri, totul se prinde cu holtzsuruburi din interiorul usii, e destul de simplu de montat.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 5 luni mai târziu...

Salutare!

Vreau sa fac un șifonier care să aibă și polițe însă nu știu care este lungimea maxima a unei polite fara suport la mijloc (sa nu se îndoaie). Lățimea maximă este de 1014 cu lățime 614. Precizez că una din polițe o voi prinde la capete in eurosuruburi. 

Mai o alta polița asemănătoare de 1200 mm cu 550mm

Mulțumesc!

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Bună ziua,

Dacă mai este cineva dispus pentru a oferi ajutor as avea mare nevoie.

Încerc sa pun în practica un proiect ambițios, dar nivelul meu este de amator. 

Pe scurt o mica poveste - Am început construcția unei case în 2021 în care urmează sa ma mut. Între timp, pandemie, 2 credite, ROBOR, un băiețel - nu neapărat ordinea asta. Toate acestea m-au făcut sa ma specializez din nevoie și lipsa fondurilor în mai multe domenii cum ar fi: tinci, spaleti, glafuri, zugrăvit, parchet, gresie, electrice. Toate au ieșit mai bine sau mai puțin bine dar sunt mulțumit. Având în vedere aceste aspecte am nevoie de ajutor pentru mobila de bucătărie pe care vreau sa o fac singur. 

Am niște calcule făcute, as vrea o verificare și un calcul pentru colt. 

Mulțumesc anticipat.

XBvxEzb.pngGNCIO5w.jpegTRMRDva.jpeg7dSW8BC.jpeg

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Bună ziua! Pot comanda, debita și căntui la Holver ca persoana fizica? Doresc să imi construiesc mobila unui apartament, inclusiv bucataria. Mulțumesc!

Editat de Luca Razvan Ioan
Link spre comentariu
La 04.02.2024 la 9:52, Luca Razvan Ioan a spus:

Pot comanda, debita și căntui la Holver ca persoana fizica?

Arunca un ochi și la Regency, eu la ei am de gând sa dau comanda, pun și cant de ABS.

Editat de marius75
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări