Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detalii executie mobilier bucatarii

Vizitator

Postări Recomandate

Le folosesc și eu. Folosesc cam tot ce se găsește, în funcție de proiect și cerințe... Inclusiv cep cu adeziv.

Și cepul este o soluție bună.

Multigaurire, canal spate, asamblarea merge foarte rapid.

Am pus 4 polițe, în ideea în care se doresc ceva spații mai mici în măcar unul din corpuri.

Toate bune!

Link spre comentariu

@nomikos Aveti dreptate cu politele. Da, multumesc de idee. In concluzie, masurile ce mi le-ati dat cu picioare h100 si blat 3,8, le mai adun cu 30 mm H unde este cazul? Pentru a fi la fel ca cealalta mobila, cu picioare h80 si blat 2,8 cm? 

De teama sa nu gresim cu schimbatul masurilor de la dumneavoastra, mai bine il fac exact cum ati spus, chiar daca difera fata de cealalta cu vreo 3 cm. De ex usile au h 780. O zi frumoasa si multumesc mult!

Editat de Alina_Maria
Link spre comentariu

Nu inteleg, ce anume trebuie respectat din mobila veche? Se pastreaza ceva?

Eu am considerat-o ca fiind proiect asumat de la zero.

Picioare H100, H mobilier 760, H blat 38.

898mm, 900 rotund

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

@nomikos 

Nu stiu cum sa va explic si nu as vrea sa va fac sa va pierdeti timpul. Voiam sa imi iasa corpul de 2,4 m la fel ca si celalalte corpuri pe care le am deja in bucatarie. Iar cele pe care le am au H910 final, picioare H 80, blat 3,8. As vrea sa pun picioare la fel, de H80 si sa ajung la H final 910 cu blatul de 3,8. Deci sa mai adaug la calcul dumneavoastra de la H laterale, pfl si usi inca 3 cm. 

Editat de Alina_Maria
Link spre comentariu

Se schimba ce am scris eu, cu exact diferentele in inaltime, laterale si usi. Probabil laterale 762 si usi 777. Si spatele pfl la 774. Dar trebuie verificat la ruleta corpul existent.

O polita si doua spatii pe inaltimea aia e risipa totala. Trebuie vazut punctual...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

@nomikos Gata, nu va mai deranjez. Va multumesc din suflet pentru ajutor si sfaturi. Ne-ati fost de un real ajutor. Aveti mare dreptate in privinta spatiului si cu siguranta voi pune 6 polite. Nu il facem mai compartimentat de-atat de teama ca nu vom reusi. 

Am sa pun poza cu finalul. Noapte buna! 

Link spre comentariu

Buna ziua, sunt pe la sfarsit cu bucataria in U. Am facut toate corpurile si acum am comandat fronturi din mdf infoliat cu model frezat, dar mare mi a fost mirarea cand am aflat ca la darel nu se fac frezari de balama, le fac eu pana la urma, dar este cu mult mai dificil sau diferit fata de cele de la pal? (Ca si diferenta de material). 

Link spre comentariu

Mie mi se pare mai simplu. Să ai o freză care taie bine. Faci semn de la cant 22.5mm până în centru și punctezi cu un ciocan și un punctator centrul. De la capătul ușii, dacă nu respectăm sistemul de multigaurire, poți da 100mm.

Dai cu turație medie, 2500rpm sau în jur de... Și adâncimea e vreo 12mm.

Fă niște probe pe niște resturi...

Bormașina apăsată hotărât, în axul de găurire. 

Succes!

Link spre comentariu

Buna ziua! Imi pare atat de rau ca nu am vazut acest topic acum cateva luni...m-ar fi ajutat la constructia unor corpuri de bucatarie. Asa, atrebuit sa fav un pic de reverse engineering pe alte corpuri si m-ar fi scutit de unele greseli... 

O sa atasez o foto din momentul in care monila era aproape gata si am, totusi, o intrebare. Corpurile din care este compusa aceasta mobila au latimea de 600mm, cu exceptia corpului cu sertar, care are latimea de 800mm.

Dupa cum se vede in foto, la corpurile de 600mm am usile dintr-o singura bucata (latime de 597 mm). Mie mi se par prea late. Ar merge, din punct de vedere estetic sa le impart in doua usi de aproximativ 300mm (din care scad luftul?)  faceti, va rog, abstractie de fainta de pe pereti - era in apartament si am dorit o solutie cat mai ieftina in acest caz si asta a implicat doar mobilarea bucatariei. 

Va multumesc! 

IMG-20200302-182839.jpg

IMG-20200302-182844.jpg

IMG-20200302-182853.jpg

Am desciperit de ceva vreme tamplaria, am investit in cateva scule (freza de mana, circular de mana + sina de ghidaj, aparat de biscuitat) si chiar mi se pare foarte fain sa ma joc si sa incerc sa fac lucruri utile pe langa casa. 

Este un topic foarte util. 

Link spre comentariu

Salutare Nomikos 

Mai am o rugăminte te rog: dacă tot fac mobila de bucătărie o sa fac și una mica de hol. Acolo vreau sa fac un corp cu o ușă de 1000x350 care se deschide în jos. Ce fel de feronerie se folosește? 

Mulțumesc pentru ajutor 

Link spre comentariu
Acum 4 ore, bogdyb a spus:

Salutare Nomikos 

Mai am o rugăminte te rog: dacă tot fac mobila de bucătărie o sa fac și una mica de hol. Acolo vreau sa fac un corp cu o ușă de 1000x350 care se deschide în jos. Ce fel de feronerie se folosește? 

Mulțumesc pentru ajutor 

Limitator foarfecă reversibil. Clar cea mai bună alegere. 

Link spre comentariu

Salut,

Înainte de toate, țin să îți mulțumesc nomikos pentru toate informațiile pe care le-ai oferit de-a lungul timpului în acest topic. Ai depus timp, efort și răbdare, în mod gratuit, ca să ajuți amatori ca mine să învețe să realizeze proiecte la standarde profesioniste. Cinste ție!

Folosindu-mă de tot ce ai postat aici, am încropit la nivel de schițe un mic proiect pentru o bucătărie de apartament de apartament pe care mi-am propus să îl materializez în următoarele 3-4 săptămâni. Cu toate că informațiile date de tine aici mă fac să fiu încrezător că nu mi-a scăpat vreo greșeală prin proiect, ți-aș fi tare recunoscător dacă ai putea să arunci un ochi peste el înainte să îl dau la debitat.

Îți atașez aici fișierele .dwg, .dxf sau .skp, în speranța că am nimerit vreunul din softurile folosite de tine.

În principiu m-ar ajuta părerea ta vis-a-vis de ergonomia spațiului și organizarea / dimensiunile corpurilor, dar te-aș ruga să îmi spui și ce crezi despre construcția corpului centralei, nu sunt convins că e ideal ce am făcut eu acolo.

Câteva imagini:

961402430_vederedesus.thumb.jpg.61e3ecdeac5aae30a63b21cb12e5b001.jpg

200406766_vederenord.thumb.jpg.a8025a4a9bf049a236261e847a48c023.jpg

104733173_vedereest.thumb.jpg.3def1bbe8f8dfdc88b7964e7d9160780.jpg

mobila.thumb.jpg.0a38b913127e47e85d9f19b9aa3de329.jpg

1800425063_mobilaxray.thumb.jpg.2f35ae0bd587481d2f3e441091a86f03.jpg

Toate cele bune!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări