Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detalii executie mobilier bucatarii

Vizitator

Postări Recomandate

Bine,nu vorbeam de scule profesionale ci de ceva gen Praktiker.

Procedura mea va fi si mai simpla.Merg firma,fac proiect cu ei 3D,spun ce vreau si astept sa aduca mobila acasa.

Si sincer sa fiu nu stiu in C-ta nici un atelier care sa faca toate cele de mai sus enumerate de d-voastra.

Si imi plac foarte mult usile fara cant,putin rotunjite si cu aceeasi vopsea ca si fata,nu stiu cum se cheama procedeul de realizare.Eu nu pot realiza asa ceva.La fel de mult imi plac anumite usi cu sticla pe ele,ce stiti despre rezistenta lor in timp?

Am vazut pal pe la multe magazine,toate sunt de aceeasi calitate sau si acesta este mai bun sau mai putin bun,calitativ vorbind.

Cu stima.

Link spre comentariu

Ai MP cu adresa firma Constanta.

Usile la care faci referire sunt din panouri mdf vopsit. Am pe cineva care-mi face mie, la o calitate exceptionala, cu 45 euro/mp vopsit mat, orice culoare ral, si 90 euro/mp vopsit lucios, la fel, orice culoare ral.

Sticla aia este de fapt Lacobel. Se poate si vopsita pur si simplu. Am realizat din ambele. Se poate orice... 

Link spre comentariu

Da ,corect,acestea imi plac foarte mult,si prefer mobila lucioasa,mi se pare mai eleganta.

Am gasit ,pe net, trei firme care fac mobila ,sper,de calitate in Constanta,asa cum doresc eu..Luna urmatoare sper sa iau contact cu ei pentru oferta.Ma cam incurca putin acel brau de faianta deja montat care ma obliga sa acopar partea de jos a peretilor.Dar cum spuneam,Un panou lucios,cu cateva rafturi inguste si deschise(fara usi) ar aranja treaba perfect.

Cred ca ar fi suficienta mobila doar pe doi pereti daca este echilibrata cum trebuie.

Pana atunci trebuie sa ma hotarasc ce electrocasnice cumpar.Alta problema...

Am primit mailul si am raspuns.Multumesc frumos.

Cu stima.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ce parere aveti despre aceasta configuratie,ca si exemplu de aranjare?

Este,cred, suficient spatiu de depozitare.Trebuie doar reduse dimensiunile pe ambele laturi cu ...25cm.Din experienta d-voastra,ce modificari ati face?

3.pdf

Link spre comentariu

La prima vedere e frumoasă, dar se vede că nu e ptr utilizare intensivă şi are unele detalii care nu-mi fac impresie bună. Corpul roşu l-aş lipi de tavan ca să evit depunerile pe el. Corpul cu cuptorul m-ar încurca la manevrarea oalelor pe plită. În jurul plitei şi al chiuvetei e nevoie de spaţiu suplimentar întotdeauna. Chiuveta e fericită în acest caz.

Link spre comentariu

Este o bucatarie ca toate bucatariile din comert.

Nu vad unde as monta corpul cu cuptorul incorporat.Nu as vrea sa il pun sub plita pentru ca nu este practic si nu mai am acces usor.

Sau l-as putea monta in locul turnului suspendat,dar nu mai pot monta blatul de bar.Intodeauna pe corpurile suspendate am avut hartie pe care o schimbam periodic,astfel corpurile ramaneau curate tot timpul.O hota buna,cu evacuare afara, nu ar trebui sa permita depuneri pe dulapuri.

Cu stima. 

Link spre comentariu

Functional, nu exista un blat de lucru, adica spatiul amplu dintre spalator si plita, unde ar trebui sa se desfasoare toata actiunea. Poate daca as trage spalatorul putin spre dreapta, poate...

Ai doua module cu sertare, care pe de-o parte costa mult, pe de alta sunt inutile intr-un numar atat de mare, si peste asta amplasate prost. Cuptorul la semiinaltime isi are locul intr-o configuratie mai mare, pe un spatiu pe masura. Aici e putin fortat, si consuma din blat. Hota aia impune realizarea orificiului de evacuare fix in spatele ei, altfel, iese o catastrofa. Unde iese in fatada? E ok? In rest pare ok, daca a mai ramas ceva...

Pretul este mare.

Link spre comentariu

Nu pe aceasta o cumpar,am postat-o doar ca model.Pentru un blat de lucru...trag plita spre coltul din stanga si cuptorul il mut in corpul rosu.In asa fel imi ramane spatiu intre plita si chiveta.Unde vine  hota montata,acolo vine si orificiul.Iese in spatele casei si nu ma deranjeaza.

Am facut ceva cu programul lor,cu cuptorul mutat.Plita mutata aproape de colt,spre stanga si chiuveta mutata in corpul din colt,dreapta.

post-229215-0-13220400-1408324660_thumb.jpg

Link spre comentariu

În acest caz ai o altă problemă, aglomerarea instalaţiilor într-un loc, mai ales cele de apă şi electrice.

............

Ăla e preţul??? Cu banii ăia mi-am renovat tot apartamentul (instalaţie electrică modificată prin pereţi, zugrăvit, parchet, gresie, faianţă, 3 ferestre termopan, o canapea simplă... etc).

Dacă eşti priceput la prelucrări cu diverse materiale, din două foi de pal melaminat, una de pfl şi un blat, tăiate la un atelier după un desen corect, plus feronerie şi ce instalaţii mai e nevoie... într-o săptămînă e gata lejer bucătăria. Aşa, din ochi, nu sare de 700-800 lei, dacă nu vrei dotări extravagante, mai ales la feronerie sau vreo esenţă rară la pal. Evident că chiuveta, cuptorul, plita sînt separate ca bani.

Ca muncă concretă, e nevoie doar de dat găuri şi strîns şuruburi, eventual ajustate unele tăieturi şi doar dacă atelierul de tîmplărie nu are şi maşină de făcut canturi la plăci, să lipeşti cu fierul de călcat bandă pe margine, s-o tai cu un cuţitaş şi s-o şmirgheluieşti fin. A, şi de pus la nivel.

Link spre comentariu

Ma iertati,dar ce legatura are curentul electric cu apa? Apa este jos,prizele de alimentare sunt la nivelul superior.

Mobila o construiesti in functie de dimensiunile camerei,si nu invers.Asa din ochi,pot face oricand mobila,nu ar fi prima data.Dar ceea ce imi place mie nu pot face acasa.In primul rand nu imi plac canturile ,ci muchiile vopsite in aceeasi culoare cu fata usii.In al doilea rand doresc pe unele fete sticla lipita.Tot un atelier trebuie sa le faca.Ceea ce vreau eu costa peste 8000 lei,minim,daca fac la comanda.Sunt prea pretentios ca sa imi placa ce pot face eu acasa.Din pacate.

Am mai facut mobila cu canturi lipite,cu canturi din plastic montate in canale facute de mine,dar acum am pretentii mai mari,inclusiv feroneria.Recunosc la fel de bine ca am mai gresit la dimensiuni,nu sunt decat un amator.Daca nu proiectez bine,trebuie sa tai din nou alta bucata...

Multumesc pentru sfaturi.Oricum nu voi cumpara de la lems,era doar ca si model.Aceasta bucatarie va fi pe viata,nu mai am de gand sa o schimb vreodata...

Cu toata stima. 

Link spre comentariu

Ai pretentii mari? Tocmai ce-am platit ieri o factura pentru pal debitat cantuit de cea mai buna firma din tara, pentru o bucatarie, un living, si un dulap de baie. 7 coli, cu 5 elemente dublate, cant abs 2 x 42, 2 x 22, 0.4 x 22 abs. Cost factura 2800 ron. CU 6500 ron buget la o bucatarie, ii mananc pe paine p-astia de la Lem's... pun exclusiv feronerie Blum bluemotion, 3 tandemboxuri, 1 aventos, picurator, separator tacamuri, blat inclus, plinta, inaltator, fac si electrica in interior, si iluminat led. Si fac si cinste la sfarsit cu o masa. Si nu glumesc...

P.S. In pret nu intra blatul de lucru? :))))))))))))))))))))))) Jeeezz!!! 

Iti las pe mp adresa mea de email, si-mi trimiti te rog, acolo, un releveu al spatiului, in care sa-mi apara toate cotele cat se poate de corecte, pozitie gaz/apa, prize, si poze. Iti fac si eu un proiect, oferta, si-o facem publica daca vrei. Sa vedeti si voi, toti, cum se face o bucatarie, si la ce pret, de fapt... tot acolo iti trimit link, pentru alegerea culorilor/materialelor.

Link spre comentariu

Da, fac si eu. Este simplu, externalizezi la distribuitorii de piatra naturala, se taie din lastra la cote, se dubleaza spre fata, se prelucreaza semibaston, baston, sau ce vrea fiecare. Valabil pentru orice piatra naturala. Daca te tin bracinarii, se taie din lastra de 40mm, considerand ca are in sfert de tona un blat de 5ml. Se poate Corian sau Hi-Macs, tinand cont ca sunt putin cam sensibile la zgariere... si mai sunt si altele, cu tot felul de nume comerciale. Am mai facut din placaj fag, cu placare sticla securizata peste. Pal dublat cu sticla securizata peste. Se poate din tabla de inox... si tot asa...

Link spre comentariu

Multumesc frumos pentru oferta,dar pana la sfarsitul lui septembrie nu pot face nimic.Daca mai sunteti de acord atunci,putem discuta

Nu inteleg de ce se mira multa lume de aceste preturi.Si  staer practica aceleasi preturi,si sunt in Constanta firme unde faci mobila pe comanda cu preturi si mai mari !!! Asta se gaseste pe piata...Mi-au cerut unii pentru bucataria fetei peste 10000 lei,in primavara.

Daca vrei sa cumperi mobila de 1500 lei,e jale mare.Ati vazut si preturile de la mobexpert,care in opinia mea de necunoscator ofera calitate sigura?

.

Cu toata stima.

Link spre comentariu

Haide sa-ti spun care e realitatea. Mobilierul se executa astfel; Avem firme mari care distribuie pal Egger, si ofera servicii de debitare, cantuire, gaurire balamale, unele chiar gauresc pentru demontabili/cepuri. Daca esti foarte mofturos, se pot duce placile la un cnc, pentru gaurire cepuri, minifix, balamale, canal panou spate, s.a.m.d.

In general, la o bucatarie medie, intra 2-3 coli pentru corpuri, si 1-2 coli pentru fronturi. Corpurile se executa in culori uni, alb, bej, crem, gri, etc. Pentru fronturi structurile lemn, culorile puternice, cf. proiect. LA 5 coli + 1 pfl, factura la mine (am 22% discount) este cam un 2000 ron. La asta se adauga feroneria, care la o bucatarie zdravana este cam 1200-1500 ron, fct. de mofturi, dar niciodata peste. Aici nu vorbim de avioane automatizate, ci de Blum Bluemotion integral (3 sertare, 1 aventos, picurator, jolly, cos gunoi pe usa, iluminat led, plinte, inaltator)

Undeva in jurul valorii de 6500, mie personal imi ies bucatarii pe pal melaminat Egger Austria, fronturi 22x2 abs, corpuri 22x0.4 abs, blat de 38mm Kaindl, inaltator cu toate accesoriile, plinte cu toate accesoriile, Blum Bluemotion inclusiv la balamale, si iluminat led, electrica si mici modificari instalatii incluse. Asta pentru mine reprezinta un adaos manopera si cheltuieli de cam 30%, ceea ce este de un mare bun simt, pentru produsul oferit.

Evident ca am ajuns si eu la 25.000 ron o bucatarie, cu mdf vopsit alb lucios, blat din lemn masiv si sticla de 10mm securizata vopsita alb pe pereti, iluminat led cu senzori IR, si o blonda pentru 2 nopti in Stuttgart.

Restul e cancan...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări