Vizitator Postat Mai 19, 2020 Partajează Postat Mai 19, 2020 La 10.05.2020 la 21:47, bogdan toader a spus: Proiectul meu de amator, aproape de finish. Multumesc mult pentru informatiile si ajutorul oferit cu amabilitate de nomikos! RESPECT pentru asemenea oameni. Felicitări, lucrat frumos, curat. Mulțumesc pentru aprecieri... ! Fac și eu ce pot, când mai apuc... Link spre comentariu
Roland1986 Postat Mai 21, 2020 Partajează Postat Mai 21, 2020 On 5/19/2020 at 8:13 PM, nomikos said: Eu folosesc 64mm la ax picior Ok, merci, o sa tin cont de aceasta observatie. M am apucat si eu de mobila in U. Am taiat palul, fronturile o sa le fac din Mdf, am cotele pt ele dar voi face toate corpurile si dupa ma mai verific. Partea buna este ca nu ma grabesc. Am cules multa informatie de pe acest topic si sa fiu fair play o sa pun poze cu ce am realizat atunci cand o sa termin. Bineinteles ca am fost inspirat de postarile lui Nomikos care merita toata aprecierea. Am postat acum cateva saptamani proiectul si niste intrebari, dar dupa cum ai spus, s au sters din motive tehnice, intre timp mi am raspuns singur la cateva intrebari si nu e problema. Link spre comentariu
bogdyb Postat Mai 25, 2020 Partajează Postat Mai 25, 2020 Salutare si bine v-am gasit Urmaresc de ceva vreme acest topic foarte folositor, multumesc anticipat tuturor ce ofera ajutor. Incerc sa imi fac si eu singur mobila in bucatarie, m-am antrenat pana acum cu doua dulapuri pentru balcon… Sunt la faza de proiect si as avea cateva intrebari: - am atasat schita cat de cat finala a mobilei, sunt fortat de dimensiuni si de pozitia centralei si a frigiderului fara usi reversibile. Sunt deschis la sugestii, daca aveti. - Am o problema cu MSV, nu imi dau seama care ar fi modalitatea de prindere, cum ar trebui sa fie corpul. Am atasat o schita, ar fi in regula asa? De asemenea, problema cu usa de maxim 720 mm inaltime, in conditiile in care eu am 760 mm pana la blat. Unde "ascund" cei 40 mm? Las masina mai jos si raman 40 mm sub blat si fac usa mai lunga de 720? Va rog, daca aveti ceva poze similare, sa ma ajutati cu cateva. - Pentru cosul Jolly din stanga de 150 mm, cota de 150 trebuie sa fie la interior? Multumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 25, 2020 Partajează Postat Mai 25, 2020 (editat) Salut! Nu se face corp la MSV. Se prinde în blat, etc. Sunt dispozitive în pachet. Dacă ai front de 760, singura variantă rapidă este să ai excesul de H ușă în partea superioară. In ideea asta se impune o parte fixă între MSV și blat, și nu se mai ridică MSV din picioare. Altfel, nu se deschide ușa total. Frontul MSV se prinde pe ușa acesteia. Jolly de 150 are cotă totală corp 150, adică interior 114, la material de 18 grosime... P.S. Dacă nu vrei să ai probleme cu MSV, fă corpurile 720, și pune picioare H150. Arată mult mai bine, și e tot un drac ca costuri.... Editat Mai 25, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
bogdyb Postat Mai 26, 2020 Partajează Postat Mai 26, 2020 Salut Nomikos Multumesc de info. Daca nu fac corp la MSV, nu stiu exact cum va arata partea din stanga, unde am masina de spalat rufe, care nu e incorporabila. Si inca o intrebare: la corpurile de sus, cele cu usi duble: fac un singur corp cu o polita suplimentara si doua usi normale cu 3 mm rost. Ce fel de balamale sa folosesc pt a se deschide usa de jos normal? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 26, 2020 Partajează Postat Mai 26, 2020 (editat) Acum 12 ore, bogdyb a spus: Salut Nomikos Multumesc de info. Daca nu fac corp la MSV, nu stiu exact cum va arata partea din stanga, unde am masina de spalat rufe, care nu e incorporabila. Si inca o intrebare: la corpurile de sus, cele cu usi duble: fac un singur corp cu o polita suplimentara si doua usi normale cu 3 mm rost. Ce fel de balamale sa folosesc pt a se deschide usa de jos normal? La MSR faci un corp de 680 exterior. Două laterale, și două traverse. Se face front standard. Nu prea ai variante... Mai sunt niște soluții dar mi-e greu să le prezint verbal. La superioare ai o orizontală fixă în ax. Ușa se jos are balama semiaplicată. Fix așa se numește... Ușile se fac (H/2)-3... Ca orice ușă. Deschidere cu HK-XS, de la Blum sau pistoane, etc. Editat Mai 26, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
bogdyb Postat Mai 27, 2020 Partajează Postat Mai 27, 2020 Mulțumesc Nomikos. Problema e ca nu vreau sa fac MSR incorporata, o vreau libera. Doar MSV incorporabila. De aici întrebarea mea cu corpul pt ea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 27, 2020 Partajează Postat Mai 27, 2020 Liberă, adică vizibilă? Link spre comentariu
bogdyb Postat Mai 27, 2020 Partajează Postat Mai 27, 2020 Chiar acum, nomikos a spus: Liberă, adică vizibilă? Da, vizibila. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 29, 2020 Partajează Postat Mai 29, 2020 Trebuie gândit puțin și văzut punctual. Dacă vreau să văd același finisaj cu frontul, ar trebui utilizat o laterală vizibilă pentru corpul cu sertare identică ca material cu fronturile. Ar trebui făcut un corp cu 2 traverse sus, una pe spate verticală, și una cu același material pe dreapta lateral, cu interiorul de măcar 640. Aceste traverse montate cu demontabili pe carcasa corp sertare. Mai departe merg înainte cu MSV. Sau făcut efectiv un corp, laterale 2buc, capac sus, traversă rigidizare spate jos, interior 640 minim. Dar, MSV va rămâne în legea ei, fără corp. Link spre comentariu
bogdyb Postat Iunie 3, 2020 Partajează Postat Iunie 3, 2020 Salut Nomikos Am refacut un pic planul, sa pot instala MSV. Poti te rog sa imi spui daca e ok asa? Multumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 5, 2020 Partajează Postat Iunie 5, 2020 La MSR e putin 611. Fa jolly 150, MSV fix 450, atat au nevoie. Diferenta las-o la MSR. Daca MSV e incorporabila, fa corpurile de 720 si cumpara picioare H150. Arata mult mai bine, si nu o sa ai probleme cu deschiderea totala a usii MSV, daca e incorporabila. In rest, pare ok, la viteza... Link spre comentariu
Alina_Maria Postat Iunie 17, 2020 Partajează Postat Iunie 17, 2020 (editat) Buna seara. @nomikos Va rog frumos, se poate sa imi spuneti si mie dimensiunile pentru un corp inferior bucatarie 800mm L×500mm l×800mm H din pal 1,8 cu 2 usi? Vreau sa fac un corp total de 2,4 m si l-am impartit in 3 de 0,8 m, ca ulterior, sa vin cu un blat de 3,8 cm grosime peste toate cele 3 corpuri unite. Va multumesc! Editat Iunie 17, 2020 de Alina_Maria Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 18, 2020 Partajează Postat Iunie 18, 2020 @Alina_Maria Buna, Daca se construiesc standard, picioare H100, blat 38mm, H final 900; PAL 18mm Cant 22x0.4 800/ x 500// 3buc 742/ x 500/ 6buc 764/ x 100 6buc 764// x 470 4buc? Polite Cant 22x2 757// x 397// 6buc PFL 794 x 754 3buc /= cant pe o lungime //= cant pe doua lungimi -Picioare H100 12buc -Suport polita metalic 16buc -Eurosurub sau surub 4.5x60 24buc -Surub 3.5x18 96buc -Pentru spate, capse, cuie mici sau surub 2.5x25 75buc -Balama Blum Modul aplicata 12buc -Capac acoperire surub la culoare 4buc Blat lungime 2404mm Cantuit la capete sau terminatii metalice blat (protectie foc) 1set stanga-dreapta Link spre comentariu
Alina_Maria Postat Iunie 18, 2020 Partajează Postat Iunie 18, 2020 Acum 1 oră, nomikos a spus: @Alina_Maria Buna, Daca se construiesc standard, picioare H100, blat 38mm, H final 900; PAL 18mm Cant 22x0.4 800/ x 500// 3buc 742/ x 500/ 6buc 764/ x 100 6buc 764// x 470 4buc? Polite Cant 22x2 757// x 397// 6buc PFL 794 x 754 3buc /= cant pe o lungime //= cant pe doua lungimi -Picioare H100 12buc -Suport polita metalic 16buc -Eurosurub sau surub 4.5x60 24buc -Surub 3.5x18 96buc -Pentru spate, capse, cuie mici sau surub 2.5x25 75buc -Balama Blum Modul aplicata 12buc -Capac acoperire surub la culoare 4buc Blat lungime 2404mm Cantuit la capete sau terminatii metalice blat (protectie foc) 1set stanga-dreapta @nomikos Multumesc din suflet. Da, standard din cate am inteles. De fapt, noi incercam sa reproducem corpul dupa mobila pe care o avem deja facuta pe comanda, acum vreo 4 ani, dar domnul ce ne-a facut-o nu mai are timp sa ne faca si acest corp de 2,4m. Picioarele puse la mobila deja existenta au H 80, iar blatul cand a fost facuta de 2,8 cm. L-am schimbat noi cu altul de 3,8 cm dupa vreo 2 ani si avem H final 910 cm. Polite doar 3, cate una in fiecare corp. Aaaa, imbinarea lateralelor cu capacul inferior este facuta cu cep din lemn. Din cate am inteles, parcurgand toate cele 39 de pagini, dumneavoastra nu le mai folositi. Inca o data, va multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum