Vizitator Postat Martie 31, 2020 Partajează Postat Martie 31, 2020 Aventos HK-XS. Au un preț decent. Trebuie calculată puterea, în funcție de dimensiunea ușii... Link spre comentariu
Sharkky Postat Aprilie 1, 2020 Partajează Postat Aprilie 1, 2020 Revin cu o intrebare ... Pentru sertare, as vrea sa pun glisiere cu extractie totala si ma gandeam daca sa aleg glisiere cu bile sau cele montate sub sertar (dar fara frezare). Cand am facut dresing-ul, am folosit glisiere de la Hafele, cu extragere partiala si nu a fost nevoie de frezare (sertar cu pal de 18). Multumesc anticipat! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 2, 2020 Partajează Postat Aprilie 2, 2020 (editat) La bucatarie recomand cu caldura Antaro. Stiu ca sunt mai scumpe, dar sunt imbatabile. Exista varianta Movento sau Tandem. La Tandem se poate face carcasa cu pal de 18, fara nici un fel de frezare. Exista variantele cu bile, GTV, Hafele, etc., dar nu stiu daca sunt totusi cea mai buna optiune pentru o bucatarie. Dar cred ca in momentul asta, cea mai buna varianta raport calitate-pret, este Metabox cu amortizor. Nu sunt cele mai cultivate, dar isi vor face treaba cu brio, si vor rezista. Fara drept de apel, reprezinta cea mai ieftina dar cu o rezistenta buna in timp... Mai exista milioane de alte variante, dar eu sunt un ciudat, si nu-mi bat capul cu toate obscuritatile, doar ca sa castig 10 lei... Editat Aprilie 2, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 2, 2020 Partajează Postat Aprilie 2, 2020 (editat) La 14.02.2020 la 17:35, Roland1986 a spus: Salut Am nevoie de o parere. Am o bucatarie open space (da intr un living). Cotele bucatariei sunt 2800x2500 (atasat schita). Vreau sa proiectez si sa execut o mobila de bucatarie care sa fie in forma de U, deci are 2 posibile corpuri de colt. Am cum sa bag tot ce este prezentat in schita? Masina de spalat vase si plita trebuie sa fie neaparat pe peretele desenat, masina de rufe la fel( pe acel perete vreau ss pun blat doar pana peste masina de spalat) pe peretele desenat, chiuveta trebuie sa fie pe partea cu geamul, am alimentari si scurgeri de apa trase pe acesti pereti pt ele. De peste o saptamana ma chinui sa schitez un proiect si am dificultati sa bag tot ce vreau eu acolo ( mai ales daca masina de spalat vase este de 600), am citit toate cele 37 de pagini de la acest topic, am masurat mobila din 2 apartamente. Am cotat si geamul, h pana la glaf geam e 900 mm. Mai mentionez si ca e vedere de sus, dar asta deduceti. Problema e ca daca dau la debitat dureaza o luna pana primesc comanda, si nici nu prea imi permit sa gresesc din cauza banilor. La o bucatarie in U, trebuie facut cu mare grija desenul. Teoretic avem nevoie de un releveu impecabil, si tot teoretic se poate face un desen si un tabel pentru furnizor, la care vei achita doar material + debitare. Eu am toate conexiunile si relatiile, si pot pune lucrurile in miscare, pana la livrarea la client. Mereu am vrut sa ajut, dar in momentul in care imi iau 2 zile din timpul meu si asa chinuit, trebuie sa fim absolut siguri ca mergem pana la capat... care este situatia acestui proiect? Editat Aprilie 2, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
bogdan toader Postat Aprilie 10, 2020 Partajează Postat Aprilie 10, 2020 Va salut cu respect. As dori, daca sunteti amabili, niste idei pentru corpul de colt, la mobila de bucatarie, pt o incapere anexa. Va multumesc anticipat pentru ajutor! Ideea sa am acces la colt, pt ca eu unde locuiesc, am o mobila de bucatarie "mostenita" si este foarte prost proiectata, astfel incat am acces greoi prost la spatiul din colt. Si inca un aspect, daca se poate, variantele sa nu presupuna cheltuieli foarte mari gen "cos rotativ" etc, deoarece, repet, este un mobilier pentru o incinta de anexa, cu care "vreau sa imi fac mana" pentru ceva mai complicat. Multumesc inca o data. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 11, 2020 Partajează Postat Aprilie 11, 2020 (editat) Salut, cum preferi? Corp pe colt cu 2 x usi si balamale de colt... sau corpuri distincte cu deschideri separate in fiecare plan... ? Editat Aprilie 11, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
bogdan toader Postat Aprilie 16, 2020 Partajează Postat Aprilie 16, 2020 Am sa incerc varianta cu doua usi si balamale de colt. Consider ca e putin mai complicat cu o usa care se tine de alta. In plus am mai citit ca la varianta asta, balamalele care se prind de corp cedeaza de la un moment dat, datorita greutatii( trebuie sa sustina doua usi). Astept sugestii pt imbunatatirea corpului. Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 17, 2020 Partajează Postat Aprilie 17, 2020 (editat) Cum mă uit la poza din mijloc; Spatele de pal din dreapta, cel mare, fă-l cât corpul, încadrat. Adică va avea înălțimea lateralei, și lățimea este cea a corpului -18mm. Urcă-l până sus. Traversele ca și în stânga, sunt încadrate și se prind de el. La fel și traversa scurtă de spate. Spatele mic scoate-l. Poți pune PFL acolo. Polița e și ea decupată. Dacă pui borcane, chestii, poți pune două polițe să nu pierzi spațiu. Ai grijă că polița la lungimi mari se poate curba (săgeată). O poți pune fixă, cu prindere în spate/PFL. Editat Aprilie 17, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Sharkky Postat Aprilie 21, 2020 Partajează Postat Aprilie 21, 2020 Se sterg comentarii? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 21, 2020 Partajează Postat Aprilie 21, 2020 Acum 12 minute, Sharkky a spus: Se sterg comentarii? Nu, din motive tehnice generale s-au pierdut și pe topicul ăsta ultimele două posturi. Am să rog să reveniți cu ele. Eu am apucat să le văd/citesc aseară, dar nu am apucat să răspund. Mulțumesc! Link spre comentariu
Sharkky Postat Aprilie 21, 2020 Partajează Postat Aprilie 21, 2020 Am inteles. Se da un corp cu 3 usi cu pistoane. Usa de sus este la linie sus, prinsa in balamale aplicate si se inchide peste un sfert din polita de sub ea. Usa de la mijloc va fi prinsa de aceeasi polita pe care care usa de sus, doar ca va fi peste acea polita un sfert. Cea de jos, la fel, prinsa de polita de mai sus, doar pe sfert. Folosesc balamale semiaplicate la cele 2 usi? (mijloc si jos) La ce distanta de marginea superioara a corpurilor se monteaza sina ce vine prinsa pe perete? Multumesc anticipat! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 21, 2020 Partajează Postat Aprilie 21, 2020 La balamalele semiaplicate, se consideră un scăzământ de între 1.5mm și 3mm de la axul orizontalei. Petrecerea standard este de 7.5mm. Nu am experimentat niciodată cu extreme. Ușile au H corp/3 -3mm. Dacă se folosește șină de suspendare standard, și elemente de suspendare Blum, distanța de la axul șinei la partea superioară a corpului este de 50mm. Link spre comentariu
Roland1986 Postat Mai 3, 2020 Partajează Postat Mai 3, 2020 La picioarele reglabile din plastic de 100 mm, cam la ce cota se pun picioarele fata de marginea corpului? 30 mm margine diametru exterior- margine corp e ok? Vreau sa prind o plinta din pal pe aceste picioare si pe una din laturi am si masina de spalat vase. Link spre comentariu
bogdan toader Postat Mai 10, 2020 Partajează Postat Mai 10, 2020 La 16.04.2020 la 23:31, bogdan toader a spus: Am sa incerc varianta cu doua usi si balamale de colt. Consider ca e putin mai complicat cu o usa care se tine de alta. In plus am mai citit ca la varianta asta, balamalele care se prind de corp cedeaza de la un moment dat, datorita greutatii( trebuie sa sustina doua usi). Astept sugestii pt imbunatatirea corpului. Multumesc. Proiectul meu de amator, aproape de finish. Multumesc mult pentru informatiile si ajutorul oferit cu amabilitate de nomikos! RESPECT pentru asemenea oameni. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 19, 2020 Partajează Postat Mai 19, 2020 La 03.05.2020 la 17:32, Roland1986 a spus: La picioarele reglabile din plastic de 100 mm, cam la ce cota se pun picioarele fata de marginea corpului? 30 mm margine diametru exterior- margine corp e ok? Vreau sa prind o plinta din pal pe aceste picioare si pe una din laturi am si masina de spalat vase. Eu folosesc 64mm la ax picior Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum