Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detalii executie mobilier bucatarii

Vizitator

Postări Recomandate

Vizitator Gardfield

Buna seara domnule Nomikos ,

Ma intereseaza si pe mine o parere/sfaturi raportate la desenele atasate pentru realizarea bucatariei.

Glisiere -  doresc sa folosesc Tandembox cu extractie totala.

Corpurile de sus  - doresc sa se deschida cu Aventos.

Nu doresc aparent nici un maner.

La corpurile de jos doresc sa folosesc Profil Gola (aici habar nu am ce dimensiuni ar trebui sa aiba fronturile)

Hota este incorporabila.

MV este tot incorporabila.

Trebuie sa merg cu inaltimea mobilei la 2400 mm deoarece la 2380 mm este cel mai inalt punct al iesirii la CT , inaltimea camerei fiind de 2520 mm.

Legenda

f-fereastra

CT-centrala termica

CF - combina frigorifica

o - scurgere chiuveta si MV

R - robineti

Y  - prize

Hm - inaltime totala mobilier

Va rog sa-mi comunicati daca am gandit/organizat pozitionarea corpurilor bine si o solutie la corpurile pe partea cu frigiderul.

Totodata nu cunosc dimensiunile standard a picuratoarelor si nu am nici o idee cum ar trebui gandit/calculat corpul de colt in partea de jos.

Multumesc anticipat pentru raspuns !

IMG-20181119-WA0011.thumb.jpg.26c52123544ead4c27614950983155bc.jpg

IMG-20181119-WA0012.thumb.jpg.2f11da55a44a1beb277242f7cd1a5180.jpg

IMG-20181119-WA0013.thumb.jpg.f6f3c366e6cec4d4ddb98023c6f3b68b.jpg

Editat de Gardfield
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator bogdanstancu

Buna ziua!

As dori o recomandare pentru o firma/magazin care sa ofere servicii de tariare/canturire/gaurire PAL.

Am facut pana acum cam 1/2 dintr-un ”dressing” de vreo 4m la cei de la MamBricola (am platit vreo 1300 pana acum). Din pacate mi-au zis ca nu imi mai pot lua comenzi pe viitor (nu mi-au zis de ce...pe semne am fost prea pretentios).

Ma gandeam la Darel acum. Ati avut experiente bune cu ei? Se descurca cu schitele facute in autocad? Poti trimite comanda doar pe email sau trebuie mers musai in magazin?

Multumesc!

Link spre comentariu

Salutări tuturor.

Am o problemă cu chiuveta din bucătărie.

Recent a trebuit schimbat robinetul, iar pentru asta s-a demontat chiuveta, dar la remontare, garnitura care asigura etanșeitatea chiuvetei, nu se poate refolosi. 

Unde găsesc așa ceva? Sau ce anume să caut? Am încercat silicon, dar nu ține.

Mulțumesc pentru răspunsuri.

Link spre comentariu
Vizitator user716854

Salut

Vreau sa imi fac singur mobila pentru bucatarie si as avea nevoie de cateva sfaturi inainte sa "tai".

Cateva detalii

• perete de 2840mm pe care vreau sa fac front de mobila de 2650mm latime
  • am deja evacuarea pentru hota cu diam de 100mm si h=2020mm
  • am deja priza langa hota la h=1940mm
  • am tevile de apa si scurgerea in lateralul consolei (pe latura de 150mm la h=300mm)
  • voi trage fire cupru din tablou, prizate pe perete, prin spatele corpurilor inferioare pentru plita si cuptorul electric
  • am cumparate cuptorul (L595xh580), hota incorporabila telescopica, plita (L580xl510) si chiuveta (L620xl500) si masina de spalat vase semiincorporabila (L450 si panou comanda cu h=115mm)
  • m-am gandit sa montez cuptorul, plita si hota la stanga pentru ca am gaura de evacuare acolo
  • hota as vrea sa o montez sub corpul de hota, sa pastrez linia corpurilor superioare
  • m-am gandit sa montez chiuveta la dreapta pentru a fi cat mai aprope de scurgere
  • m-am gandit sa montez masina de spalat vase langa chiuveta pentru a fi mai aprope de scurgere
  • vreau sa impart corpurile in 600+800+450+800 pentru a avea sertare late si picurator lat
  • vreau sa pun picioare de 100mm la corpurile inferioare
  • vreau sa fac corpurile inferioare de 740mm inaltime cu blat de 38mm si sa las 5mm intre blat si fronturi
  • pentru corpurile inferioare vreau sa las blatul sa iasa in consola 10mm si sa fac adancimea corpurilor de 570mm pentru a avea 20mm liber in spate
  • blatul va avea plinta pe peretele din spate care e faianta
  • corpul pentru cuptor si plita - nu voi pune PFL pentru a facilita circulatia aerului pe langa cuptor
  • cuptorul as vrea sa il montez un pic mai jos pentru a alinia panoul de la cuptor cu panoul de la masina de vase si sertarul ingust de tacamuri
  • sertarul mijlociu are 230mm si sertarul de jos are 395mm pentru oale si caserole
  • vreau sa fac corpurile superioare cu inaltime de 700mm si adancime de 350mm (stiu ca de obicei se pune 300, dar am nevoie in corpul de 450 sa am adancime de min 330 la interior)
  • am inteles ca scad 3mm din laturile pentru fronturi (cate 1.5mm pe fiecare parte)
  • vreau sa montez manerele ca in simulare, iar pentru sertarul de sub cuptor sa pun mecanism fara maner
  • ca feronerie as vrea sa folosesc balamare blum cu inchidere lenta (sub 10 ron/buc), sine de sertare blum tandembox
  • ca suruburi de prindere as vrea sa folosesc eurosurub-uri si minifix 15 (pentru corpurile superioare, sa nu se vada prinderea)
  • blat de 38mm si PAL de 18mm (alb la corpuri si texturat la fronturi), toate de la egger

Intebari

1. aveti ceva recomandari legate de impartirea corpurilor? poate se poate mai bine
  2. aveti vreo recomandare pentru marimile de corpuri pe care le-am ales?
  3. alte observatii?

Sarbatori fericite

Plan_buc_front.jpg

Plan_buc_persp.jpg

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator marian floroiu

va salut , am ales si eu sa-mi fac singur mobila de bucatarie .Sfaturile gasite in acest topic m-au ajutat dar eu inclin sa merg pe mana unei firme din Brasov pentru contructia modulelor , diferite lungimi si inaltime 724x510 adancime  (va rog un sfat dc e ok si asa )pret-uri destul de ok . tot de la ei iau si balamalele si sertarele (blum) iar fronturile , MDF vopsit alb mat (vreau varianta fara manere , o latura frezata )am sa l-e comand  in Timisoara (eu sunt din arad)la o companie ce debiteaza pal . Va multumesc si felicitari pentru informatii .

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator andreeatruia

Buna dimineata!Ma poate ajuta cineva sa calculez latura unui pentagon neregulat,daca le cunosc pe celelalte 4?Vreau sa imi fac cotele pentru un dulap pe colt in forma de pentagon(pentru ca in forma L nu imi permite spatiul) dar ma simt depasita in a calcula cota pentru usa.Si inca o rugaminte:daca puteti sa imi trimiteti un desen cu cotele pentru polite!Eu am sa scriu dimensiunile pentru dulap de la stanga la dreapta ca sa fiu cat mai concreta si anume:600-850-850-600.Va multumesc!

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
Vizitator YuLee

Vă salut! Mă puteți ajuta cu un sfat, vă rog?

Doresc să fac un corp sub chiuvetă în care să am un coș de gunoi în sertar. Corpurile alăturate o să aibă sertare cu profile Gola J și C, așa că aș dori să mențin linia și la corpul de sub chiuvetă. Problema este că nu am găsit coș de gunoi atât de scund (cu capac care să se închidă automat), așa că m-am gândit să prind Gola C de cele 2 fronturi și să obțin astfel un singur front înalt. Cum îmi recomandați să fixez cele 2 fronturi și profilul Gola C? M-am gândit la varianta A de mai jos, dar nu e prea elegantă. Există ceva cleme metalice pe care să le pot folosi?

Mulțumesc!

gola3.png.98dc72d125e86a98b54b7c54158aeaa7.pnggola5.png.2c6826f7f85830bce41356c661ac82a7.png

Link spre comentariu
Vizitator mAlexandru

Buna ziua, poate suna stupid ce vreau sa intreb dar am doua "probleme" la care nu am raspuns momentan.

1. Cum as putea sa incep mobila cu o masina de spalat vase? La ce ma gandeam a fost sa pun un perete in stanga ei, fara picioare pana in podea,  pe care sa il prind de blat dar problema mea este ce adancime sa fie, daca e 550 ramane marginea descoperita (cantu) daca e 580 culoarea nu bate cu frontu, ma mai gandeam sa fac peretele de 550 si frontu de la msv mai lat cat sa acopere cantu acela.

2. Am masina de spalat rufe tot in bucatarie si vreau sa ii pun o usa, sa dublez peretii corpurilor alaturate ca sa pastrez modelul fiecare front cu peretii sai, sau sa impart peretii de la corpurile alaturate cu aceasta usa ? Pentru a doua varianta cum fac ca usa sa vina doar pe jumatate de cant (9mm) ? 

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator ddudau

Salut @nomikos,

Am citit acest thread al tau, incepand de la primul post si m-am decis sa imi fac singur mobila de bucatarie.

Am facut, proiectul, schitele, totul ok insa am cateva probleme:

1. nu stiu cum sa fac sertarele, nu ma prind cum arata acele sisteme blum si cum ar trebui sa tai eu palul pentru ele

2. am un corp pe colt si am facut baza acestuia in forma de L. Cei de la Holver bucuresti au spus ca ei nu fac decupaje. Imi poti recomanda si mie o firma de debitare, cantuire care sa fie ok si sa accepte si acele decupaje? Sau daca nu este ok, imi dai si mie, te rog o idee despre cum as putea face acel L din doua bucati?

3. cum fac blatul de lucru pe L?

Am facut schita in sketchup, daca ai nevoie sa te uiti pe ea am sa o pot atasa aici, intrucat momentan nu pot trimite mesaje pe privat.

Multumesc mult.

Link spre comentariu

Salut!

Răspund la viteză, sunt pe drum. Și dezvolt ulterior.

La sertare trebuie să știm, lățime interioară corp, adâncime interioară corp, tipul/modelul sertarului.

La corp colț, o freză de copiere plus un șablon/riglă, rezolvă problema lejer. Eventual CNC, la un prestator. Apoi lipit folie cu un fier de călcat, și tăiat excesul cu cutterul.

Eu fac altfel colțurile, voi atașa un desen.

La blaturi sunt două variante imediate. Una, alăturare standard in L și profil aluminiu îmbinare între blaturi.

A doua este prelucrare CNC îmbinare, și elemente de îmbinare/strângere între blaturi, plus biscuiți/lamelă în nut și adeziv după caz.

Așa făceam in Norvegia la masiv.

Putem arunca un ochi pe schiță, eventual.

Link spre comentariu
Vizitator ddudau

Salut,

Multumesc mult pentru raspuns. 

- Adancimea corpului este de 550, un corp are latimea interioara 564 si unul 764. Nu stiu daca exista sertare pe aceasta dimensiuni insa sigur exista slidere pe care le pot atasa unui sertar din PAL. Problema este ca nu stiu exact cum se aplica sliderele intrucat nu am gasit dimensiunile lor. Ca si variante as dori ceva de la blum cu amortizoare integrate. 

- Am impresia ca firma Darel (nu stiu daca e pub sau nu, nu am nicio intentie) au CNC, asta inseamna ca daca le dau lor la debitat si le spun ca vreau totul cantuit se ocupa ei corect?

- Asta cu blatul inca nu am inteles nimic :), dar macar mi-ai dat niste variante despre care pot cauta si invata.

Sincer, chiar imi place ideea aceasta de a crea mobila, asadar imi doresc sa fac singurel (impreuna cu un prieten care ma va ajuta la asamblare) tot ce tine de aceasta mobila. De aceea citesc mult, intreb unde nu inteleg, primesc raspunsuri si citesc iar. :) 

Sunt sigur ca imi va iesi.

V-am atasat un fisier pentru aplicatia sketchup cu ce am facut pana acum.

Mobila Bucatarie-fin.skp

Link spre comentariu

Sertarele se croiesc, si aici ma refer la fund si spate. Restul se cumpara cu specificatia 500mm.

Blum are toate detaliile de montaj, in ultima vreme am pus foarte multe Legrabox. Ca sa nu-ti bati capul cu prelucrarea fundului, poti folosi Metabox cu amortizor sau Antaro.

Chiar si Metaboxul complet cu amortizor e foarte ok.

Scrie imbinare blat sau detaliu imbinare blat, e plin netul de poze.

Link spre comentariu
Vizitator newaudio

Salutare tuturor ! Caut si eu o metoda facila pt a marca locul pt frezare balamale ..si nu stiu daca e necesay sa fixez fundul si capacul cu minifix sau cu eurosuburi ; Si ce soft as putea folosi pt proiectare ...si pt incadrare pe placa .Nu prea am timp sa fac si proiectare ...este cineva priceput care are timp sa ma ajute cu niste corpuri de bucatarie si biblioteca ? Nu gratuit evident . Mersi !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări