Vizitator Postat Aprilie 2, 2018 Partajează Postat Aprilie 2, 2018 (editat) Salut, Ranforsare cu profil aluminiu(exista special cu aplicatia asta) si cea mai eleganta dar si costisitoare, compensatori tirant. Mai sunt multe variante de negasit ca atare in magazin, si implica fabricarea. Daca vrei o rezistenta maximala, nimic nu poate bate compensatorul tirant, la spatiu ocupat minim. E aproape invizibil. Editat Aprilie 2, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 2, 2018 Partajează Postat Aprilie 2, 2018 (editat) Multumesc pentru idei. Eu acum folosesc un raft metalic cu polite din pal subtire rigidizate cu profil metalic de jur imprejur, cumparat din magazinele de bricolaj. Problema este cu copilul care este foarte mic si foarte curios si sa nu traga de ceva sa vina pe el. Ma gandesc ca poate o varianta si mai buna ar fi sa ii fac doar laterale si usi din pal. Laterale care sa le prind de sinele raftului existent, pentru a putea monta usi. Iar apoi sa rigidizez cumva picioarele care vin sub nivelul lateralului (10cm sub el) sau sa mai adaug unele sub pal (cele de mobila nu prea se potrivesc ca au nevoie de o suprafata mai mare de 18mm la contactul cu laterala) Am atasat si o imagine cu ce am realizat pana acum. Intre timp de cand am facut poza, am mai avansat cu corpurile din partea de jos, au toate usi. Cel din stanga MSR l-am facut cu 3 sertare. In dreapta MSR e un Jolly improvizat de mine, pentru depozitat detergenti Raftul cu pricina se vede putin in dreapta Eventual lateralele si usile le fac pana la inaltimea corpurilor suspendate, ca sa arate bine si adancimea cat sa inglobeze raftul (acesta are 50cm, dar sta mai distantat de perete din cauza plintei de la podea). Eu ar trebui sa vin cu lateralele de la inaltimea de 10cm fata de podea, ca nu vreau sa atinga de ea. Spatiul e un loc tehnic, pentru mestereala. Blatul inca nu l-am cumparat, bucata care se vede in poza e montata la geam, o sa am blat pe 2 laturi. Daca folosesc varianta asta, cate balamale sa pun la usi (h aprox 2.1m)? 3 sunt de ajuns? Folosesc GTV cu amortizare la restul corpurilor. Editat Aprilie 2, 2018 de djlove Link spre comentariu
Mohicanul Postat Mai 21, 2018 Partajează Postat Mai 21, 2018 (editat) Va salut, domnilor! Am citit tot ce s-a scris pe acest subiect. Foarte multe din informatiile de care aveam nevoie pentru fabricarea propriei mobile de bucatarie, le-am aflat de aici. Am insa si cateva neclaritati la care va rog sa ma ajutati cu lamuriri. 1. Cum se folosesc inaltatorii aceia de blat? 2. Am cumparat un cos jolly ce are montate deja glisiere tandem. Se pot decupla glisierele de pe el sau trebuie sa il montez cu totul? Cum se monteaza frontul la jolly? 3. Dl. Nomicos spunea ca revine cu informatii legate de solutii tehnice pentru coltul bucatariilor. Va rog in masura timpului dvs. Eu m-am oprit la varianta cu usa franta( este singura cat de cat aproape de adevar pentru mine). Am si aici o nelamurire legata de cotele finale la care ma raportez. Se scade pe fiecare latura a fronturilor de usi cate 3mm plus grosimea frontului sau trebuie sa fie unul din fronturi cu cativa mm petrecut (mai lung). Multumesc! P.S. Apreciez foarte mult efortul dvs domnule Nomicos. Alocati din timpul liber pentru consultatii online. Altruismul este o calitate din ce in ce mai rara pe plaiurile noastre. Editat Mai 21, 2018 de Mohicanul Link spre comentariu
costel_off Postat Iunie 29, 2018 Partajează Postat Iunie 29, 2018 Buna seara, Multumesc mult domnilor pentru tot ajutorul si in special dlui Nomikos. Am reusit sa realizez dulapul cu usi glisante. A fost proiectat pentru domnisoare dupa cum se vede din organizarea spatiului. Mi-a luat mai mult timp pentru ca am lipsit de acasa (am fost plecat la munca in afara tarii). In plus, am realizat doua identice deoarece am doua fiice si, evident, totul trebuie sa fie dublat, ca sa evit probleme ulterioare. Am optat pentru sistem de glisare PKM 80T. Cu tot respectul Link spre comentariu
Vizitator RedroseBlue Postat Iulie 17, 2018 Partajează Postat Iulie 17, 2018 (editat) Buna ziua, pentru prima dată pe acest forum si imi dau seama ca nu e prea simplu sa iti faci singur mobila. D-le Nomikos imi puteti recomanda un furnizor de mdf vopsit cu frezare pentru niște fronturi de bucătărie? E un proiect personal, unii meșteri" mi-au recomandat sa nu mă gândesc la mdf vopsit căci prezintă unele imperfecțiuni si nu e ok. Mai bine sa merg pe ala țiplat. Nu imi place însă ideea ca pe partea interioară sa nu fie culoare. Multumesc Editat Iulie 17, 2018 de RedroseBlue Greseala Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 17, 2018 Partajează Postat Iulie 17, 2018 Salut, bine ai venit! Evit sa recomand producatori cu care lucrez eu, aici, pe forum. Recomand o cautare Google: "mdf vopsit frezat" si in primele rezultate sunt producatori in care se poate avea incredere, daca lucrurile sunt tratate corect cu ei. Ii recomand pe aceia care sunt si comercianti de feronerii, o sa-ti dai seama care. Dar nu obligatoriu. Oricum al meu e ocupat rau pana in septembrie. Cat despre calitate, eu personal nu recomand infoliat, desi nu e rau. Este un produs inferior MDF-ului vopsit. Inevitabil, mai devreme sau mai tarziu se cam jupoaie folia. La vopsit totul e in calitatea vopselei si respectarea operatiilor de productie. Dincolo de asta, conteaza si conditiile din cabina de vopsit, etc. Link spre comentariu
Vizitator RedroseBlue Postat Iulie 17, 2018 Partajează Postat Iulie 17, 2018 Multumesc pentru raspuns, daca se poate o discuție în privat ca sa nu deranjez regulile, mi-ar fi de mare folos. Multumesc Link spre comentariu
validae Postat Iulie 18, 2018 Partajează Postat Iulie 18, 2018 Câtă vreme indicarea unei firme sau unui producător nu are decât scopul de a ajuta cu un sfat pe cineva, nu e nicio problemă.....o problema e dacă acest lucru se face exclusiv în scopul reclamei și fără să fie cerut de o situație anume.Aici nu e cazul. Așa că puteți continua fără probleme aici.... Link spre comentariu
Vizitator costas65 Postat Septembrie 1, 2018 Partajează Postat Septembrie 1, 2018 Buna Nomikos Doresc sa-mi fac cateva corpuri pentru mobila de bucatarie si am o nelamurire in privinta lufturilor dintre usi si/sau sertare. Am vazut ca in general se foloseste un luft de 3 mm. Nu este prea mare ? Mie mi se pare ca un luft de 2mm ar arata mult mai bine. Am inteles ca tu ai lucrat si cu luft de 2 mm. Care ar fi avantajele si dezavantajele in privinta celor doua dimensiuni. Tu ce dimensiune a luftului recomanzi. Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 19, 2018 Partajează Postat Septembrie 19, 2018 Salut, In ultimii ani am lucrat doar cu 3mm. Pana si producatorii de feronerie, ma refer la cei importanti, au proiectarea din spatele produselor gandita pe 3mm. Atentie, prin 3mm intelegem perimetral un offset de 1.5mm, adica, la un corp cu total H720 x 600, usa va avea 717 x 597. Explicat in detaliu in posturile anterioare si pe cazul sertare. Am lucrat si cu 2mm, dar cu mult timp in urma, la inceputuri. Si ca sa v-o dovedesc, priviti desenul de mai jos, corespunzator Blum Antaro, cote gaurire front sertar. Veti vedea cota gaurire pe front, 15.5 la care se adauga FA, acoperirea frontului care la 18mm - 1.5mm, va fi 16.5mm. 15.5 cu 16.5 rezulta intr-un standard si foarte utilizat modul de gaurire 32mm, acelasi 32mm dintre axele de gaurire, acelasi 32mm modul interaxe gaurire masina de gaurit multigaurire, acelasi modul 32mm dintre gaurile de la placuta balama, etc. Si daca va uitati atent, veti vedea si acel 47.5mm la baza, care, adaugat la 16.5mm, va da rezultat 64, adica 2x32mm, acelasi modul. Deci, 3mm, adica perimetral 1.5mm. Link spre comentariu
Vizitator DaniDobre Postat Octombrie 7, 2018 Partajează Postat Octombrie 7, 2018 Salut nomikos, Mai este valabila oferta din primul post, de acum 5 ani? Am o bucatarie mica, mica si m-am apucat sa proiectez mobila ca sa imi fie mie cat mai folositoare tinand cont de constrangerile de spatiu. Am facut proiectarea in FreeCAD pentru bucatarie, mai am un fisier pentru baie (o masca simpla pentru tevi/apometre) si urmeaza sa fac si ceva in hol. Dintr-un blat de 3 metri fac bucataria si holul (holul tine loc tot de bucatarie intr-un fel). In mare, am desenat in FreeCAD ce am nevoie. Acum, trebuie sa tin cont de dimensiuni minime standard (rosturi, latimea minima a blatului dupa ce este decupat pentru chiuveta, etc). Esti disponibil sa arunci o privire? Iti dau acces la fisier in dropbox. Mersi, Dani Link spre comentariu
Vizitator costas65 Postat Octombrie 8, 2018 Partajează Postat Octombrie 8, 2018 Merci Nomikos. O sa merg pe 3 mm. Mai am o intrebare. In ultimul timp ma tot gandesc sa incep o afacere cu mobila din pal. As dori o recomandare pentru utilaje. Ce utilaje ati vazut sau cunoasteti. Care marci credeti ca sunt mai bune si mai fiabile in timp. Ma refer la un circular de formatizat pal si la o masina de aplicat cant pe drept. Multumesc ! Link spre comentariu
maneaflorin Postat Octombrie 8, 2018 Partajează Postat Octombrie 8, 2018 Salut Nomikos, Dupa ce am citit toate sfaturile tale date pe acest topic., m-am apucat de treaba:) Multumesc mult pentru tot! Link spre comentariu
Vizitator andreeatruia Postat Octombrie 8, 2018 Partajează Postat Octombrie 8, 2018 Buna seara!Impreuna cu sotul meu,incercam sa ne montam singuri mobila pentru ca am inteles ca s-ar reduce substantial costurile si pe langa asta,dispunem de un spatiu in care fiecare milimetru este important pentru depozitare.Dar pentru a monta mobila,trebuie sa avem niste cote pentru debitare,din cate am citit si am auzit.Asadar,am impartit sarcinile:eu incerc sa imi folosesc creierasul,iar sotul va folosi puterea,bineinteles,sub supravegherea si cu ajutorul "inginerului de santier".Pentru asta,insa,avem nevoie de ajutorul cuiva priceput in ale mobilei si m-am gandit ca poate o sa isi gaseasca cineva dintre colegii de pe forum,poate chiar "nomikos" timp sa verifice macar cateva din cotele pe care le-am scris si urmeaza sa le duc la debitare.V-as ruga sa nu ma apostrofati prea tare daca nu am folosit termeni specifici sau daca nu am tinut cont de tot ce trebuia pentru calcularea cotelor finale!Va multumesc din suflet pentru rabdare,intelegere si ajutor!Multa sanatate!P.S.O sa atasez hartiutele pe care am scris calculele. COTE RECTIFICATE MOBILA BUCATARIE.doc COTE DULAP 1650.doc Link spre comentariu
maneaflorin Postat Octombrie 9, 2018 Partajează Postat Octombrie 9, 2018 (editat) Foarte greu de urmarit doc-ul .Mai bine faci excel, cu fiecare dimensiune in parte. Eu am mers pe 3mm la luft, asa cum a zis Nomikos mai sus cateva posturi. Unde am debitat, am dat cotele finale, asa mi le-au cerut. Si tot ei, mi-au dat un excel in care am trecut toate piesele, coloane de cant etc. Coloane: Denumire, Material, L, l, Cantit, Rotire, Cant St, Cant Dr, Cant Fata, Cant Spate. Fa excelul, si daca se poate, sa iti faci rubricile autocalculabile. E si un fel de preventie la erori. Bagi celula pt luft sa scada singur etc.. Tips: *La chiuveta am pus cant pe toate laturile, asta ca o preventie. La restul, doar unde se vede. *Am folosit mai multe masini de gaurit simultan, fiecare cu spiral dedicat sau capsurub.. Al naibii de mult timp se pierde stand sa schimbi spiral mic cu mare. *Mi-am cam luat-o la frezarea gaurilor de balama, pana cand am reusit sa prind freza cu 2 menghine de masa. Daca la pal-ul alb , a mers gaura de proba snur, la usi, palul era mai dur si fugea freza. Am devenit intelept abia pe la ultimele corpuri:) *Am mers pe balamale blum (am si vreo 3 balamale cumparate gresit, semiaplicate, daca ai nevoie ), 3 sertare blum antaro din care unul interior (meseriase rau, dar si costa iar pal-ul de 16 pt ele vezi ca au cei de la mam, cu dimensiuni specifice pentru sertare), * Spatele de la picurator tb sa il faci mai mic, nu mai merge treaba cu 2mm in minus, pt ca tb sa intre in rama de picurator. Cumpara intai picuratorul si apoi vezi cat tb sa faci spatele * La cuptor nu i-am pus polita, ci doar doua straifuri pe lungime, un fel de sina din pal..Adica 2 buc de 550*40, prinse cu holtsurub in fiecare laterala. Asa , se ventileaza si mai bine . Azi ma apuc decupare la chiuveta, daca am timp...si inca nu m-am hotarat la manere.. E imensa oferta... Editat Octombrie 9, 2018 de maneaflorin Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum