Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detalii executie mobilier bucatarii

Vizitator

Postări Recomandate

Vizitator Stefan Serban

Buna ziua.Am intels, nu ar trebui atunci sa fie problema cu gaurile, bormasina am , ar mai trebui freza.Cam asa arata bucataria , dimensiunile sunt corecte insa cel mai probabil nu am pastrat proportiile in desen.Faianta este pusa in bucatarie pana la o inaltime de 2,1 metrii.Masina de spalat rufe sau de spalat vase nu voi monta in bucatarie.As dori sa pun un cuptor si o plita incorporabila. de asemenea as dori sa pun un cuptor cu micorunde tot incorporabil insa nu stiu daca exista vreo posibilitate de incastrarea a acestuia.Chiuveta are cuva pe partea dreapta.Ma puteti ajuta va rog cu cateva idei de aranjare a mobilierului ?Multumesc.

post-71591-139829578338_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator corina a

Buna,

Sunt o viitoare mamica si intentionez sa ma pun serios pe treaba .

Trebuie sa ma mut intr-o locatie noua intr-o luna jumate si am nevoie de o mobila de bucatarie decenta

Mobila pe care mi-o doresc este in forma de U si are urmatorul spatiu disponibil:

2.00/2.75/1.25- respectiv atat de lunga este latura mica

2.00 reprezinta distanta dintre 2 pereti - corp in care doresc sa incastez cuptorul si plita

2.75 m reprezinta latura de la geam- giuveta fiind incastrata in coltul din dreapta- acolo e scurgerea pe colt

1.25 m va fi latura care la un moment dat va ascunde o masina de spalat rufe.

Am nevoie de ajutor pentru proiect la cote, material la cote, necesarul de material, calcularea si incadrarea foilor de pal, accesorii, tot ce trebuie sa stiu si nu imi dau seamaNu vreau acc de ultima generatie, doar langa cuptor intentionez sa pun un suport pe sine de 150 pt sticle

4 sertare in stanga cuptorului si in rest rafturi

FARA SUSPENDATE de aceasta data.

Nu stiu multe in domeniu, dar sunt sigura ca ma descurc la minutiozitatea montarii.

Inca ceva, care sunt regulile incorporarii unui cuptor si plita?

Revin cu schite dar astept si feedback!

Cu o deosebita consideratie, C

incerc sa atasez pozele cu schita dar nu imi iese, daca voi reusi revin.

Sunt foarte incantata ca am gasit pal la Darel cu 137 .00 ron iar la Hornbach am gasit blat de 38 mm cu aprox 65 ml...

post-78485-139829665496_thumb.jpg

post-78485-139829665516_thumb.jpg

post-78485-139829665535_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Buna ziua domnilor.

Am citit acest topic si mi-a placut foarte mult.

Am si eu o bucatarie de mobilat si nu prea stiu cum sa o fac.

In desenul de mai jos am pus cateva variante,si altele nu prea merg,sau poate nu ma orientez bine in spatiu.

Imi puteti da un sfat in alegerea si aranjarea corpurilor in spatiul disponibil?

Multumesc.cu stima.

post-229215-0-97679100-1405161941_thumb.png

post-229215-0-23577100-1405161956.txt

Link spre comentariu

Buna ziua,

Se vrea frigider incorporabil?

@corina a; Daca mai este de actualitate, da-mi un semn... nu stiu de ce, abia acum am reperat postul tau...

Link spre comentariu

Buna seara.

Daca intrebarea referitoare la frigiderul incorporat imi este adresata mie,raspunsul este nu.

Frigiderul este in dining.Si nici masina de spalat vase nu doresc.Doar plita,cuptorul incorporat la nivel cu blatul de lucru,chiuveta,un jolly si ce dulapuri ar mai trebui.

As dori si sfaturi,daca doriti sa le expuneti, despre feronerie,sa zicem blum,dar fara cea actionata electric.

Cu stima.

Link spre comentariu

Nu are nimeni nici un sfat,o parere,o idee de aranjament al mobilierului?

Ceva de acest gen?

Care este adancimea minima a blatului pentru a putea incorpora o plita,o chiuveta...?

Multumesc.

Cu stima.

post-229215-0-84844800-1405758424.txt

Link spre comentariu

Posted Image

Dimensiune adancime blat 600mm

Dimensiune adancime corpuri inferioare min. 550mm + 18mm usi

Inaltime inferioare 740mm

H picioare 100 sau 150mm

Adancime superioare 320mm + 18mm usi

Inaltime superioare 740mm

Latimi standard;

*150mm

-suport sticle vin

-jolly

*300mm

-usa

-jolly

*400/450/500/550mm

-usa

-sertare

*600

-corp cuptor incorporabil

-corp spalator

-usa

-sertare

*700/750/800/850/900/1200

-usi x2

-sertare x2 sau x3

Generic. Puteti extrapola. Ele sunt mult mai multe. In masura in care imi gasesc timp, o sa fac eu o configuratie.

A mai trecut timpul, m-am plictisit, sictirit, si procopsit cu lipsa de timp liber. Sfatul meu, te costa 3000 ron doar materialul cu formatizare la bucataria aia, plus cel putin inca 1500 ron feroneria in limitele decentei. Exclus manopere montaj si alte balarii. Plateste 100 euro pentru un proiect de executie complet, impecabil, si las-o moarta. Sau studiaza ca mine un deceniu, si invata sa faci bucatarii...

Link spre comentariu

Multumesc frumos.

Inteleg ca este complicat sa faci acea intoarcere spre mijlocul camerei pe rotund.Sa nu credeti ca mi-am inchipuit ca voi scapa sub 5500-6500ron.

Cum as putea monta totusi plita intr-un corp amplasat mai spre mijlocul camerei(desi spatiul nu este prea mare)?D-voastra cum ati face un astfel de aranjament?

Cu stima.

Link spre comentariu

Este bine ce faci tu, cu exceptia racordarilor pe intoarcerea aia, unde vor intra multi bani intr-o solutie discutabila, si estetic, si functional. Urmareste logica, frigider/camara-blat intermediar-spalator-blat lucru-plita-blat servire, unde avem, depozitare, pregatire spalare, spalare, pregatire gatire (curatat, tocat, etc.) gatire, servire. Pe zona camara frigider, tin mancarea... pe zona pregatire spalare pot avea vesela etc., pe spalare voi avea cos gunoi, picurator, depozitari produse curatat, pe zona pregatire gatire am sertarele cu ustensilele, tigaile, oalele, mixerele, blenderele, etc., mai departe am o mica zona cu ulei, otet, alte mirodenii, am cuptor-plita-hota, am o zona de servire cuplata cu un bar eventual, unde pot avea farfurii, platouri, pahare, s.a.m.d. 

O bucatarie corect executata tine seama ca a gati reprezinta totusi un proces tehnologic pana la urma (eu gatesc, foarte des), proces care trebuie inlesnit. Sa nu uitam ca ne petrecem o parte semnificativa din viata, in bucatarie. Ea nu trebuie facuta inutil de mare, exista un echilibru intre dimensiune si utilitate sa spun. Esteticul nu place doar ochiului, sunt detalii care trebuie s-o faca rezistenta in timp. Avem temperaturi inalte, substante greu de curatat, apa multa, calcar, etc. Mare atentie...

Este greu de dat o definitie a designului, designand punem laolalta o suma de discipline, cream un set de reguli, totul pentru a obtine un produs frumos, util, functional, rezistent/durabil, mic consumator de resurse, cu un pret just...

Link spre comentariu

Am gasit aceeasi logica si in documentatia despre Blum.

Acea curbura care a fost desenata de mine mai mult aleatoriu este de fapt doar un blat pe picioare care va avea doua scaune de bar.

La capatul blatului va fi plita,undeva in mijlocul bucatariei.Bineinteles ca este doar o idee,dar daca spatiul imi permite probabil ca o voi pune in practica.

Din pacate am pus faianta de jur imprejur doar cat sa acopere spatiul dintre dulapurile de jos si cele de sus.Acest lucru ma conditioneaza sa pun dulapuri de jur imprejur,cel putin la partea de jos.Daca gasesc o solutie potrivita sa acopar macar doar peretele cu usa...Practic nu este necesara umplerea camerei cu dulapuri,doar nu am oale si farfurii pentru o nunta.Insa ceea ce doresc ,chiar daca mobilierul este redus,ridica mult pretul.Ma refer la deschideri pe colt a usilor,la sistemul de sertare...Sus chiar nu am inca nici cea mai mica idee cum sa aranjez ...

M-am gandit sa fac pe acel perete de 1,48m un dulap in care sa incapa vesela si oalele.Adica dulapul sa aiba adancimea cat oala cea mai mare.

Caut solutia cea mai buna pentru a pune plita in mijloc, pentru a prepara si gati cu fata spre lumina,si nu spre perete.Asta ar fi un cadou grozav pentru sotia mea.

Stiu ca plita pe mijloc complica mult lucrurile deoarece hota vine tot pe mijloc si tubul catre exterior trebuie mascat elegant.

Multumesc pentru sfaturi.

Cu stima.

Link spre comentariu

Buna ziua.

Am renuntat la ideea de a face singur mobila.Am intors-o pe toate partile si nu va iesi nici pe departe ceea ce imi doresc.

Ma batea gandul sa iau un abric si sa fac eu tot, inclusiv debitarile...In rest am ceva scule:circular,frezor si freza pentru balamale cu vidia(am facut la un prieten o bucatarioara),masina de gaurit,pendular,suport de dat gauri in unghi...dar asta nu ma ajuta prea mult. 

Ma gandesc ca daca fac si livingul, trei dormitoare si doua bai,vor face un discaunt...

Oricum, bucataria fara electrocasnice costa minim 8000 ron.Estea cea mai costisitoare.

Cu stima.

Link spre comentariu

Pal-ul se debiteaza cu incizor, si un circular d-ala costa minim 10.000 euro. Apoi, o masina de cant civilizata e 15.000, poveste lunga...

Procedura e simpla. In urma unui proiect, se merge la o firma care ofera servicii vanzare/debitare/cantuire, cu fisele. Ti le aduci acasa, si restul e istorie, experienta, talent. Eu asa fac, si cu toata bunavointa, nu pot face un apartament caruia sa-i ofer o garantie de min. 10 ani, fara aprox 6000 euro. Eu faceam mobilier inca din facultate, pentru bani... si-mi iesea foarte bine. Nu stiu altii, eu sunt eu...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări