eduard_i Postat Ianuarie 4, 2017 Partajează Postat Ianuarie 4, 2017 Buna ziua, Am o mica problema. La corpurile "soldat" pentru cuptor si altele, ce adancime se face corpul daca de exemplu la mine la cuptor se cere Adancime 560mm (avand in vedere faptul ca la corpurile de baza Adancimea este de 550mm? Nu mai trebuie lasat si in spatele corpului macar 1 cm ca sa nu fie corpul lipit de zid? Link spre comentariu
Vizitator Alexadi Postat Ianuarie 7, 2017 Partajează Postat Ianuarie 7, 2017 Aceeași dilema o am și eu la cuptorul meu în specificații spune Produs (IxLxA) cm59.5x59.4x56.7 cred ca singura soluție e să-l masor live și sa vad. Ca vreau și eu sa îmi fac singur bucătăria și de aceea va întreb. Link spre comentariu
vali_p Postat Ianuarie 7, 2017 Partajează Postat Ianuarie 7, 2017 Legat de corpul cuptorului, eu l-am facut fara spate, partea de la perete este libera , prin urmare se si ventileaza corpul, iar oricum corpurile se amplaseaza la 2-3 cm distanta fata de perete, asa ca are loc suficient cuptorul. Aceeași dilema o am și eu la cuptorul meu în specificații spune Produs (IxLxA) cm59.5x59.4x56.7 cred ca singura soluție e să-l masor live și sa vad. Ca vreau și eu sa îmi fac singur bucătăria și de aceea va întreb. Cu siguranta acea cota de 56,7 este adancimea totala, fata cuptorului ramane afara din corp, cam cat este grosimea fronturilor, mai raman 55 cm in corpul mobilei plus 2-3 cm distanta pana la perete. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 8, 2017 Partajează Postat Ianuarie 8, 2017 Incerc sa va raspund cat pot de repede, am fost foarte prins... Link spre comentariu
vali_p Postat Ianuarie 19, 2017 Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 (editat) Am terminat de ansamblat si mobilierul primit de mos, mai sunt cateva manere de pus, o placa care nu a mai incaput in foaie iar pentru acea piesa eram nevoit sa cumpar o placa intreaga, de aceea o sa o am in vedere cand o sa facem inca ceva piese de mobilier, momentan am pus o placa gasita la indemana, doar pentru a putea prinde usa acelui corp Editat Ianuarie 19, 2017 de vali_p Link spre comentariu
Vizitator Alexadi Postat Ianuarie 27, 2017 Partajează Postat Ianuarie 27, 2017 A iesit tare bine, sa o folosesti cu mare drag. Gaurile pentru balamale, si celelalte suruburi pentru imbinari le-ai dat tu sau cei unde ai taiat materialul pentru corpuri. Te intreb ca si eu vreau sa imi fac singur mobila, mai am sa imi cumpar hota si chiuveta, ca vreau sa am electrocasnicele ca sa stiu exact cum sa le asez. Link spre comentariu
Vizitator Dr_V Postat Ianuarie 28, 2017 Partajează Postat Ianuarie 28, 2017 Pana acum mi-am facut mobila prin toata casa in afara de bucatarie Ca material de baza folosesc lemn "masiv" de brad, mai exact ceea ce magazinele de bricolaj numesc "polite de rasinoase", sunt foarte usor de prelucrat si foarte ieftine. In spate in loc de placaj prefer OSB subtire, e ceva mai greu dar slefuit si lacuit bine arata mult mai frumos. Intrebarea mea este: pentru medii umede (bucatarie, baie) ce lac de finisaj imi recomanzi? Link spre comentariu
Vizitator sav082012 Postat Ianuarie 31, 2017 Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 Buna ziua, m-am hotarat sa-mi realizez singur mobila de bucatarie dupa schite peste schite, calcule, discutii am ajuns la niste masuratori si un proiect. Rugamintea mea ar fii daca a-ti avea timp si bunadispozitie sa va uitati un pic peste ele sa imi spuneti daca am gresit undeva promit sa pun poze de pe tot parcursul proiectului meu Link spre comentariu
vali_p Postat Februarie 5, 2017 Partajează Postat Februarie 5, 2017 (editat) A iesit tare bine, sa o folosesti cu mare drag. Gaurile pentru balamale, si celelalte suruburi pentru imbinari le-ai dat tu sau cei unde ai taiat materialul pentru corpuri. Te intreb ca si eu vreau sa imi fac singur mobila, mai am sa imi cumpar hota si chiuveta, ca vreau sa am electrocasnicele ca sa stiu exact cum sa le asez. gaurile pentru balamale le-au frezat ceii de unde am cumparat materialul, tot acolo l-au si cantuit, de la ei am cumparat si feroneria. Buna ziua, m-am hotarat sa-mi realizez singur mobila de bucatarie dupa schite peste schite, calcule, discutii am ajuns la niste masuratori si un proiect. Rugamintea mea ar fii daca a-ti avea timp si bunadispozitie sa va uitati un pic peste ele sa imi spuneti daca am gresit undeva promit sa pun poze de pe tot parcursul proiectului meu Buna seara, ar trebui sa cititi topicul de la inceput, o sa vedeti cum a explicat colegul @nomicos cum se calculeaza mobila, cel putin corpurile simple, din cate am vazut sunt gresite niste cote, spre exemplu corp inferior, Laterala 550 adancime si 742 inaltime, lateralele se pun pe fund 742+18=760 Editat Februarie 5, 2017 de vali_p Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 5, 2017 Partajează Postat Februarie 5, 2017 (editat) Salut, Si eu m-am apucat de facut mobilier,considerind ca nu este extrem de greu. In prima faza mi-am format mina,construind un corp de bucatarie cu doua usi.PAL-ul l-am cumparat de la Prac......er,unde l-am si debitat, Feroneria(balamalele,minerele,picioarele reglabile)le-am cumparat de la Ded.......an. Locasurile pentru balamale le-am facut cu niste freze cumparate tot de la Ded..........an. Cantul l-am lipit cu calcatorul interpunind intre cant si calcator o folie de aluminiu. Aici mi-a trebuit ceva vreme pina cind m-am prins cum se lipeste. Oare de ce nu se gasesc, in magazinele de bricolaj, masini de frezat speciale,cu care sa poata fi facute canale pe cantul placilor de PAL? PS; Scuze dar nu sint prea familiarizat cu unii termeni. Editat Februarie 5, 2017 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 6, 2017 Partajează Postat Februarie 6, 2017 Ceea ce nu se stie, este ca topicul contine absolut toata informatia necesara. Uneori ne este greu de inteles ca nu are sens sa repetam la nesfarsit unele lucruri. Nu tot timpul lectura e placuta... Link spre comentariu
vali_p Postat Februarie 13, 2017 Partajează Postat Februarie 13, 2017 Inca nu am facut acea mobila de living, m-ati uitat de tot , poate aveti timp si imi sugerati ce ar fi potrivit in acea nisa. Cu respect. Link spre comentariu
eduard_i Postat Februarie 16, 2017 Partajează Postat Februarie 16, 2017 Am cumparat pal-ul si toate accesoriile, mai astept sa vina maine fronturile. Deja m-am apucat de asamblat si merge foarte bine si usor. Revin pe parcurs, sau la final cu imagini. Link spre comentariu
vali_p Postat Februarie 18, 2017 Partajează Postat Februarie 18, 2017 Am cumparat pal-ul si toate accesoriile, mai astept sa vina maine fronturile. Deja m-am apucat de asamblat si merge foarte bine si usor. Revin pe parcurs, sau la final cu imagini. Spor la lucru, o sa iasa ceva frumos, asteptam poze Multa bafta, si sa te bucuri de ea. Link spre comentariu
Vizitator Alexadi Postat Aprilie 5, 2017 Partajează Postat Aprilie 5, 2017 Buna dimineata, Am finalizat si eu asezarea corpurilor in bucatarie, si am nevoie de un ajutor legat de soldatul in care va fi asezat cuptorul electric, si anume nu stiu ce adancime sa aiba pentru a nu iesi cu acest corp in afara blatului (600 este la nivel cu blatul, as vrea sa fac usile la nivelul tuturor fronturilor). Am atasat alatura si niste imagini cu bucataria si cotele. Corpurile de sus vor avea 33cm plus fronturile de usi ies in 35 cm adancime sunt nevoit sa fac asa pentru ca stalpul din dreapta are 36 cm si se vede ciudat daca ramane ramane mai mult din stalp. In dreapta langa acest corp ingust am centrala care o prind intrun soldat fals, care pana la inaltimea de 860 va fi functional adica voi avea in el un dulap cu 2-3 polite, am ales aceasta inaltime ca sa am aceeasi lungime de usa jos adica 757 ca si mobila. Usa de la acest dulap va fi o idee mai ingusta ca usa de acopera centrala deoarece in dreptul acesta exista un calorifer si sunt nevoit sa las 17 cm de la perete ca o parte fixa. In spate la frigider am marit putin stalpul ca sa pot pune frifgiderul iar blatul si corpul de jos vor fi putin in el adica mai inguste cu 19 cm, cat are acesta placa. iar la nivelul corpurilor de 33 aceea bucata va fi un corp cu polite mai mult de decor. Corpuri chiuveta jos: corp 480 cu usa+ msv (600)+chiuveta (600) usa+corp usa (300) +corp sertare (300) sus: corp (930) corp usa dubla +corp (900) aventos HF scurgator de 600 si perete despartitor +corp (750) usa dubla in spate la frigider: o placa de 190mm latime inalta cat mobila (2300mm ) prinsa pe corpurul de 480 cu care face front comun pana la nivelul blatului, iar sus corpul de 930 e tot comun pe 33cm adancime iar restul sunt polite centrala: corp dulap de 760cm jos front mai ingust cu 17 cm (latime de 69cm tot corpul) si adanc de 400mm Corp plita: jos: joly (200)+plita (600) 3 sertare + corp (400) usa sus: corp deschis polite (250), corp hota (500) + corp (450) usa soldat: pana la nivel blat 3 sertare urmeaza cuptorul si o usa culoare fonturi sus: alb http://www.darel.ro/pal-si-blaturi/mdf-si-fronturi/mdf-lucios-culori-uni/mdf-alb-hg.html culoare fonturi jos: bordo: http://webshop.mam-bricolaj.ro/produs/mdf-panou-lucios-bordo-2800-1220-19-mm/ Blat: bordo http://www.darel.ro/blat-lucru-fab-star-bordo.html sau http://www.darel.ro/blat-lucru-star-nero.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum