Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detalii executie mobilier bucatarii

Vizitator

Postări Recomandate

• 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator Silviu Palade

Salutare. Imi poti spune in mare niste dimensiuni pt o bucatarie lunga de 3450? Corpurile ar veni in ordine urmatoare de la stanga la dreapta: corp cu plita si cuptor incastrate, corp cu sertare de sus pana jos, masina spalat, corp chiuveta, corp cu sertar sus si 2 usi si (dupa cum am socotit eu) ar mai ramane o dimensiune de 250 mm unde ar merge un corp jolly. Sus ar veni corpuri suspendate pe aceleasi dimensiuni ca alea de jos in stanga fiind hota iar in dreapta fiind cotopite cele doua (600 + 250 de la jolly). Multumesc!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator Stefan Ene

Buna ziua...cum frigiderul meu Artic da semne de oboseala (are si el niste anii Posted Image ), m-am gandit sa il schimb...ideea e ca sotia doreste unul incorporabil si ne-am oprit la "Combina frigorifica incorporabila Zanussi ZBB28441SA"...dimensiunile acestuia sunt "IxLxA (mm) 1772x540x549"...am gasit si o schita de montaj, dar am unele nelamuriri:

1. Din schita am inteles ca inaltimea trb sa fie de 1773 + 4, iar latimea de 560 +8, la care se adauga grosimea capacelor (inferior si superior), respectiv a lateralelelor...ce reprezinta acei +4 si +8 ?

2. Adancimea corpului trebuie sa fie minim 550, iar capacele trebuiesc sa fie mai scurte cu minim 38 mm pt ventilatie...
3. Partea inferioara, de sub frigider, trebuie sa fie ca in imagine, adica o nisa sau se poate sub corp si picioare de 100, ca cele bucatarie ? 
4. Presupun ca la usi se masoara dupa ce incorporam frigiderul si vedem cat trebuiesc facute, iar luftul dintre ele trebuie sa fie de 4 mm...prinderea lor se face cu balamale normale de corp, iar pt deschiderea usii frigiderului concomitent cu acestea se folosesc balamale speciale pt asa ceva ?

Multumesc mult de informatiii...e prima data cand fac asa ceva si nu vreau sa gresesc cu ceva...

post-244558-0-45162300-1477263224_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Buna ziua,

Domnule nomikos, imi permiteti sa va cer si eu sfatul cu privire la compartimentarea unei bucatarii? As putea sa pun aici ce am lucrat si gandit eu pana acum...

Va multumesc

Editat de lucian_v
Link spre comentariu

Buna seara din nou, a sosit timpul sa ma apuc si de bucataria de la etaj, si daca tot sunt bagat in meserie, m-am gandit sa ma apuc si de niste dulapioare de living, dar am mai multe nedumeriri legat de usile mobilierului de living, acolo as vrea sa fac usi incadrate, dar nu stiu cat se lasa luft intre usa si corp, eu ma gandeam undeva la 2mm perimetral, a doua nedumerire este legata de combinatia materialelor, daca la bucatarie am ales sa mergem pe fronturi din MDF lucios Capucino si blat de lucru Fag Tirol ciocolata, la living am ales Stejar Gladsone Tabac si usi din MDF lucios Gri, credeti ca am ales gresit combinatia materialelor?Orice parere este binevenita si apreciata.

Va multumesc,

Cu stima.

Link spre comentariu

@vali_p

Luftul usilor, cititi topicul, am scris de nenumarate ori, explicatie detaliata. O mai dau odata, sa nu fie luata drept rea-vointa; -3mm din total. Un corp de latime 600 si inaltime 720, are usa 597x717

La sertare, daca am un corp de 600xh720, si impart in 600x180 2 bucati si 600x360 o bucata, din cotele astea scad 3mm, adica 597x177 2 bucati si 597x357 o bucata.

Nu ma intrebati materiale si combinatii decat daca imi dati linkuri. Nu am timp sa caut prin mostrare...

@Stefan Ene

1. Din schita am inteles ca inaltimea trb sa fie de 1773 + 4, iar latimea de 560 +8, la care se adauga grosimea capacelor (inferior si superior), respectiv a lateralelelor...ce reprezinta acei +4 si +8 ?

Usa de jos h720, cea de sus cat ramane

4 e luftul dintre usi. Eu las tot 3 si n-am probleme

550 adancimea libera

38-ul ala se repeta si sus, pe toata linia

pe frigider ai o orizontala de asezare, intrata 4mm in adancime, o sa vezi la montaj de ce. E un cornier in partea superioara a frigiderului

2. Adancimea corpului trebuie sa fie minim 550, iar capacele trebuiesc (trebuie) sa fie mai scurte cu minim 38 mm pt ventilatie... DA
3. Partea inferioara, de sub frigider, trebuie sa fie ca in imagine, adica o nisa sau se poate sub corp si picioare de 100, ca cele bucatarie ? Se face corp 600xD550xH cat trebuie, cf frigider, pe picioare h100, ca orice corp.
4. Presupun ca la usi se masoara dupa ce incorporam frigiderul si vedem cat trebuiesc facute, iar luftul dintre ele trebuie sa fie de 4 mm...prinderea lor se face cu balamale normale de corp, iar pt deschiderea usii frigiderului concomitent cu acestea se folosesc balamale speciale pt asa ceva ? Nu masori nimic dupa. Faci corp cat trebuie, usi cu luft 3mm, si gata. Balamale normale. Orizontala de pe frigider, sau capacul superior, dupa caz, retrasa 4mm. Usa intra in adamcime 4mm. Sunt doua tipuri de frigirere, cu glisiera si cu prindere direct pe usa lui.

@Silviu Palade

Nu fac nimic fara releveu detaliat postat. In topic exista un exemplu dat de mine. Nu puteti pretinde cuiva sa va faca proiect extrem de complex, daca nu puteti sa va rupeti 25 minute din timpul vostru, sa realizati un releveu simplu.

Nu pot intocmi proiecte dupa vorbe...

Ma astept ca dupa ajutorul oferit, aici sau prin mesageria privata, sa primesc si eu macar 3 poze cu efortul vostru... facem selectia, aici vrem doar useri care chiar vor sa construiasca, nu si pietoni. Multumesc!

Era un domn foarte isterizat pe aici, care zicea ca nu ajut. Dragilor, mesageria privata trimite in timp real mesajele in mail-ul personal, pe care il am deschis permanent pe 3 terminale, inclusiv telefonul personal. Nu primesc niciodata mesaje, cu extrem de rare exceptii, desi oamenii pretind ca au mare nevoie de ajutorul meu... intelegeti unde bat.

Link spre comentariu

Va multumesc mult pentru raspuns, retinusem doar cota fronturilor aplicate, cu 3mm mai mica decat cota ext. a corpului, nu am gasit sau nu am fost atent unde se spunea de cotele usilor incadrate in corp.

Doresc sa construiesc niste dulapuri pentru zona de living, latimea totala a corpurilor de jos ar fi de 3600 mm adica patru corpuri de1800 x 450 cu adancimea de 420 si as ma avea cam 100mm pe fiecare laterala, in stanga un corp pe inaltime fie suspendat asezat pe corpurile de baza cu latimea de 450x 1400 inaltime si adancime de 250 iar partea de sus un corp cu doua usi, dar mai bine atasez o schita , usile vreau sa fie incadrate, iar ca si materiale corp, http://www.darel.ro/pal-si-blaturi/pal-melaminat/pal-melaminat-decor-lemn/nuc-pacific-tabac-1596.html iar fronturi http://www.darel.ro/pal-si-blaturi/mdf-si-fronturi/mdf-lucios-culori-uni/mdf-gri-st.html

Va multumesc,

Cu acelasi respect.

cote corp living.bmp

Editat de vali_p
Link spre comentariu

Folositi imagehousing pentru a posta o imagine cu rezolutia mai mare. Nu inteleg cotele.

Asa cum se vad in imagine, ca exemplu;

Avem doua corpuri inferioare identice in oglinda.

1800x450x420.

Se judeca asa: Doua verticale in spatele fronturilor, una alaturata. 1800-18-4 lufturi de 1.5mm. Valoarea rezultata se imparte la 2

450-18-18-4 lufturi de 1.5mm. Valoarea rezultata se imparte la 2

Usile au 888 x 204

Aveti nevoie la usile de jos de balamale incadrate, iar la cele de sus de balamale semiaplicate.

Corpul modul prezinta:

Usile au 888** x 204** 4buc

Capac/baza 1800*x420** 2buc

Laterala 420x414* 1buc

Verticale (cele care nu se vad de usi) 414*x400 2buc

Elemente orizontale 873*x400 2buc

PFL spate 1797x447 1buc

Ai nevoie de prinderi demontabili sau cepuri la capace.

Parerea mea e ca este judecata incoerent estetic si ca solutie. Ce buget total aveti disponibil pentru ansamblu? Sa stiu daca e cazul sa propun altceva.

Link spre comentariu

Buna seara, nu avem buget stabilit, orice idee, propunere, este mai mult decat bine venita.

Posted Image

Posted Image

Locul unde am dori sa punem mobila este intr-o nisa su se afla si sub sarpanta, practic tot etajul este mansardat, aici fiind singurl loc din living unde avem posibilitatea sa punem cateva corpuri de mobilier, cat si televizorul.

Link spre comentariu

Buna dimineata, am revizuit cotele.. ale mele sunt "gresite" nu m-am gandit sa impart usile egal, eu am impartit corpul, de aici si diferentele de cote la usi, oricum astept parerea dumneavoastra vis avis de corpuri, astazi merg sa dau comanda pentru piesele mobilei de bucatarie, pana montez mobila de bucatarie, avem timp de gandire pentru zona de living.

Va multumesc

O saptamana buna va doresc.

Cu stima.

Link spre comentariu

Buna seara Dl Nomikos, am fost astazi la Darel si am dat comanda pentru mobila de bucatarie, piesele vor fi gata pe 16-17 Decembrie, i-am spus angajatului daca este posibil sa mai suplimentam comanda, mi-a raspunscu jumatate de gura, ca daca nu sunt piese multe este posibil, nu vreau sa fiu insistent, am o rugaminte, a-ti putea sa-mi spuneti la ce solutie v-ati gandit, ce propuneti, deoarece as vrea sa prind in comanda si acele piese.

Va multumesc anticipat,

Cu respect vali_p

Editat de vali_p
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări