Vizitator Postat Februarie 8, 2016 Partajează Postat Februarie 8, 2016 3,5 sau 4, x16, ai grijă doar, să nu treacă floarea prin gaură, atât.Alte probleme mai sunt la unele glisiere, unde ai floarea mare, că-ți freacă pe acolo. Iarăși, rămâne de văzut pe loc. Eu am servietă compartimentată, și le am pe categorii, fiecare surub cu treaba lui.Nu recomand peste 3 cm ciubuc la blat, din rațiuni estetice. Sa rămână 510 liber, pe toată aria de acțiune a sertarelor, și nimic în minus. Teoretic, au gabarit 500. Link spre comentariu
Vizitator mike07 Postat Februarie 8, 2016 Partajează Postat Februarie 8, 2016 Am sunat la firma unde debitezi si tu, pentru ca am cateva nelamuriri privind coloanele din fisierul excel, erau ocupati si nici dupa 3 ore nu m-au sunat inapoi.. asa ca apelez la tine, cu siguranta imi vei raspunde mai repede: - ce treci la Nr. Elem. ? - Fibra ? - V /O ? Am vazut ca au si un mini tabel unde specifici tipul de cant, eu am sa folosesc 2 tipuri + cel pentru blat.. insa doresc ca fronturile sa aibe cant-ul de culoarea carcasei, unde in tabel specifici ce cant doresti pentru fiecare placa, din pozitiile alea de la 1 la 10? Blatul se comanda in acelasi formular? Daca vrei sa debiteze si pentru chiuveta, cum faci? Probabil ca trebuie sa ii suni, ca nu poti realiza chiar totul prin email... Am vazut ca dau o explicatie pentru orientarea fibrei dar sincer nu am prea inteles-o... Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 9, 2016 Partajează Postat Februarie 9, 2016 Nr. elem si Nr. Poz. eu nu le completez... La denumire material, se scrie o singura data la cap de coloana, exemplu (tu poti scrie in fiecare, eu scriu doar la inceput, si doar cand schimb culoarea, repet noile descrieri); H1428 ST 22 Woodline Mocca Grosime; 18mm, 16mm, 2.5mm, etc., dupa caz... Denumire; La denumire, un cod al tau, poate fi orice. Exemplu; Ai un dulap, denumit in desen, D1. Vei scrie; D1PL, si acasa vei citi in eticheta, polita dulapului 1. Aici e treaba ta ce cod ai, totul e sa descifrezi acasa. Buc; Numarul de bucati aferente elementului. Lungime, latime, aici e povestea; Fara exceptie, Ho....er va considera LUNGIMEA ca DIRECTIE A FIBREI, deci, ai grija ce cota treci prima oara, ca aia e fibra. Daca ai fara flader, textura, culori uni, masina de taiat isi asuma libertatea de a aranja in foaie oricum, ca sa optimizeze cat mai bine. Daca la rotatie bifezi X, masina blocheaza rotatia acelui element. Nu prea se aplica. Cant, la casuta cantului vei scrie; Cant tip 1, in casuta de langa descrierea lui. 0.4x22, 2x22, 1.5x22, 2x42 la dublate, etc. Dupa ce dai descrierea cantului langa numarul respectiv, pui acel numar, la cantuire, doar corespunzator laturii unde ai cant. Poti avea pe acelasi element, cant de doua dimensiuni, daca te avantajeaza. Se aplica in umele situatii, caz in care, la cantuire, poti avea 2 numere (tipuri cant) f1 s st.2 d2, ca exemplu. Iti va ajunge acasa o placa cantuita cu un tip de cant pe fata (latura lunga), si un alt tip pe stanga si dreapta (laturile scurte). Exista si un mic desen in document. Poti avea; W980 SM Alb Platina 18mm D1PL 10 564 290 1 asta inseamna material, grosime, denumire articol, numar bucati, liber la rotatie, 564mm x 290mm, cant de tip 1 doar pe o latura lunga. La placi dublate vei scrie, ca exemplu; Dublat M1TAB, urmat de toata istoria, inclusiv tip cant si localizarea. Dublare M1TAB, urmat doar de cote. Cantul nu se repeta... Vei primi acasa o tablie dublata, de 36mm. Costuri, cant 2x42, si niste euro pentru manopera de dublare. Se vad in factura. Link spre comentariu
nano Postat Februarie 9, 2016 Partajează Postat Februarie 9, 2016 (editat) Am citit toate cele 19 pagini foarte utile informatiile. Multumesc! Am de gand , ca tot e ,,racoare afara ,, sa bricolez o bucatarie-- am tot mesterit mici dulapioare , dar bucataria e cea mai complexa. Ce nu am gasit pana acum este o schita...cote, model....despre realizarea corpului de colt si a corpului pentru frigiderului incastrabil. Daca se poate va rog sa ma ajutati cu aceste informatii.... Frigiderul trebuie sa-l iau inainte de a ma apuca de mobila? Liiniile de la corpuriile de dedesuptul blatului sunt la acelasi nivel si cu usa de jos a frigiderului.... aici i-mi este teama... cam asa ceva vreau sa fac: Multumesc anticipat Editat Februarie 9, 2016 de nano Link spre comentariu
Vizitator mike07 Postat Februarie 9, 2016 Partajează Postat Februarie 9, 2016 Fisierul pe care l-am descarcat ieri de pe site, nu contine optiunea de "Rotatie".. in schimb exista o coloana "Fibra" corespunzatoare sectiunii "Taiere" si o coloana "V / O" corespunzatoare pentru "Frezare"... Pentru blat, cum se completeaza? Mai am o problema care ma framanta... in cazul meu, mobila de bucatarie se va intinde pe lungimea unei laturi a bucatariei si in total blatul ar avea 3315mm lungime... cam pe la jumatate ar trebui sa decupez din blat un dreptunghi de 400x325mm in care sa intre o nisa unde sunt tevile de apa... apartamentul este intr-un bloc de 4 etaje si scara blocului e mica, am masurat cu ruleta si nu prea ar avea loc pe scara blatul asta asa lung... eu as dori sa iau blat de 28mm ... dar daca nu gasesc ce-mi place, as lua si de 38mmm care ar fi si mai greu... ce parere ai? ce-mi recomanzi? Eu inclin sa merg spre 2 blaturi pe care sa le imbin pe una din laturile mici care ar rezulta din taierea acelui dreptunghi... Link spre comentariu
Vizitator Adrian R Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 (editat) Am reusit sa incarc o foto cu releveul bucatariei pe un link aparut pe acest forum. Laturile peretilor nu sunt egale, iar la bucatica de 2460 are H = 2000 fata de 2560 cat este H la toata bucataria. Imi doresc un blat de 4100x600x28, pe care o sa-l tai la lungimea de 2460 dulapuri/sertare baza, cu chiuveta in dreapta si suspendate cu picurator tot pe dreapta iar pe bucatica de 1630 blat, baza cuptor incorporabil, dulapuri/sertare, cu plita incastrata deasupra cuptorului si hota cu alte suspendate. Pe peretele opus (4140) voi pune doar dulapuri suspendate pe o lungime totala de 3000. Va multumesc! http://www.imagehousing.com/image/bucatarie-adrian-r/1258255 Editat Februarie 10, 2016 de Adrian R Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 Am ceva urgent si greu de lucru, si cand termin, daca nu arde, va raspund la toti. Pana atunci, va postez ceva didactic, de studiat... Link spre comentariu
Vizitator mike07 Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 Daca mi-ai putea raspunde mie cu blatul.. as vrea sa ma duc sambata sa dau comanda si sfatul tau mi-ar fi de ajutor.. Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 Se poate taia blatul fara probleme (recomand blat 38mm), exista element metalic (aluminiu) de imbinare, si nu arata rau deloc. Am facut si eu asta. Aveam doua variante. taiat, sau bagat cu macaraua la etajul 9, pe ferastra... Al 3-lea din stanga; Link spre comentariu
Vizitator mac168 Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 (editat) multumesc pentru raspuns! mai am o intrebare va rog frumos. corpurile de baza, cele inferioare pot fi construite ca individualitate si peste ele sa fie prins blatul de lucru? adica cum erau inainte de 89 ca dulapuri independente. ma gandesc ca ar avea o rezistenta mai mare. sigur cost mai mare si material mai mult pentru capace. si desigur la chuveta in dreptul cuvei doar si la plita daca este mai groasa trebuie sa decupezi si capacul, dar cred eu, va fi si mai rezistent astfel corpul de baza, respectiv corpurile. si la corpurile superioare spuneti ca capacele se prind intre laterale. dar daca il pui doar pe cel inferior intre laterale, iar cel superior ca si capac, peste laterale? va multumesc! au fost doua, dar sper ca nu va suparati! Editat Februarie 12, 2016 de mac168 Link spre comentariu
nano Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 nomikos , cand te mai eliberezi poate ne spui si cateva secrete privind demontabili ( par mai complicat de facut , dar cred se pot realiza mai repede decat uscarea aracetului de la dibluri). Ma intereseaza cum realizez gauriile de montaj, exista vreun sablon recomandat pentru asa ceva?. La proiectul de mai sus am lateralele care se vad , si nu vreau sa se vada eurosuruburiile....am inteles ca pot dubla lateralele, dar asta inseamna material in plus. Link spre comentariu
nano Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 Mai sus am scris imbinare cu demontabili...dorind sa scap de aracet, gauri dibluri.. aprofundand am citit despre imbinarea cu biscuiti. Realizarea imbinari pare a fi mai usor de realizat decat cu dibluri ( daca ai "freza de nuturi)Are cineva experienta cu ei ? La ce se preteaza ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 4, 2016 Partajează Postat Martie 4, 2016 La o combinație de minifix cu dibluri(fără adeziv), ai avea nevoie de un soi de șablon, diy sau special achiziționat. La un user care vrea să-și facă mobila o singură dată, aș merge pe varianta de la Blum... Dacă se lucrează cu grijă, iese treaba cu un șablon de câteva zeci de lei, și multă atenție...Biscuiții, mai mult la lemn, mdf eventual. Link spre comentariu
Vizitator homemade Postat Martie 6, 2016 Partajează Postat Martie 6, 2016 Buna, Avand un apartament destul de mic pentru 2 persoane (care nu sufera de claustrofobie), incerc sa optimizez mobila astfel incat sa folosesc la maxim spatiile inutile (in general cele peste un anumit nivel). In acest moment imi bat capul cu dormitorul (de doar 10 mp, lungimea laturii din imagine fiind de 4 m), pentru care am schitat un plan de mobilare dupa cum se vede in poza atasata. Plecand de la nevoia de depozitare(vor fi pline cu haine), pentru a avea o structura sigura (sa nu ma trezesc ca-mi pica in cap 150 kg in urmatorii 10 ani sau sa fiu singura victima in cazul vreunui cutremur), am configurat acele corpuri(adancime de 400, exceptie fiind turnul din dreapta care are adancime de 600 pentru ca va avea si umerase) astfel: [*]blaturi mai groase(sau PAL dublat) in anumite zone (cele albastre), in ideea de a rigidiza si prelua sarcinile mai bine decat un PAL simplu(apropo, ce-i mai bine, PAL de 38 sau PAL dublat la 36 din punct de vedere al rezistentei?) [*]fixare corpuri intre ele (ce se recomanda cel mai bine in acest caz?) [*]fixare corpuri de rigips-ul din spate (acele prinderi de tip fluture) Multumesc anticipat pentru orice pareri/sfaturi/solutii de rigidizare in ceea ce priveste siguranta unei astfel de structuri. Link spre comentariu
Vizitator mike07 Postat Martie 7, 2016 Partajează Postat Martie 7, 2016 Daca doresc sa folosesc sistemul de dibluri cu holszurub pentru prinderea corpurilor superioare pe perete din beton, ce recomanzi? Este vorba de corpuri de 800x800x340 / 800x600x340 / 800x300x340, inaltimea fiind de 800 si adancimea de 340 cu tot cu front. Fiecare corp are cate 2 polite in interior, totul fiind din pal de 18. Probabil ca diblurile vor fi de 10, dar ce holszurub? Legat de balamale, de la ce inaltime recomanzi sa se foloseasca 3 balamale? De exemplu, e vreo diferenta intre usa de 1150x320 si 1150x550 ? Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum